MSc in fotonica

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

123908_Programm.jpg

Studiefase

Tijdens de studiefase ondergaan studenten een voltijds masterprogramma aan een van de drie onderwijsuniversiteiten binnen het Max Plank School of Photonics (MPSP) -netwerk, dus ofwel het MAOT-programma aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg, de M.Sc. Fotonica - ASP-programma in Jena, of de M.Sc. Optica en fotonica - KSOP-programma in Karlsruhe (zie hieronder voor meer informatie over elke universiteit). Naast de universitaire cursussen, nemen MPSP-studenten ook deel aan cursussen gericht op de ontwikkeling en bevordering van overdraagbare vaardigheden via e-learning of workshops, zoals praktische laboratoriumvaardighedenstrainingen of seminars over wetenschappelijk schrijven.

Verder organiseert de MPSP lente- en herfstscholen voor studenten in het programma om hen voor te bereiden op hun Ph.D. onderzoek (waarvan sommige verplicht zijn), en ook om de studenten in staat te stellen contact te maken met MPSP Fellows die aansluiten bij hun onderzoeksbelangen en kunnen optreden als Ph.D. toezichthouders. Alle MPSP-studenten worden aangemoedigd om hun curriculaire stages en masterproeven uit te voeren op de verschillende locaties binnen het MPSP-netwerk.

Studieprogramma's aan de drie onderwijsuniversiteiten

Erlangen - M.Sc. Geavanceerde optische technologieën

Tijdens deze tweejarige cursus biedt Campus Erlangen een up-to-date curriculum dat begint met de basis in de natuurkunde en helemaal tot de meest geavanceerde toepassingen reikt. Leer over spannende onderwerpen zoals Bell's ongelijkheden, fotonische kristallen, optische communicatie, kwantumberekening en vele anderen! Erlangen is een universiteitsstad in het noorden van Beieren, dicht bij de stad Neurenberg. De Friedrich-Alexander University (FAU) is de op een na grootste van Beieren en biedt onderdak aan ongeveer 40.000 studenten. Erlangen heeft een lange traditie in optica-onderzoek en -onderwijs en is de thuisbasis van het Max Planck Instituut voor de wetenschap van het licht. De graduate cursussen worden georganiseerd in het kader van het "Master Program in Advanced Optical Technologies" (MAOT), gezamenlijk tussen de afdeling natuurkunde en de afdelingen van de faculteit ingenieurswetenschappen. Optica en optische technologieën zijn een belangrijke onderzoeksprioriteit bij de FAU.

Jena - M.Sc. Photonics

Het internationale masterprogramma Fotonica in Jena - bekend als de bakermat van optica en fotonica - is gebaseerd op theoretische grondslagen van optica, elektrodynamica en atoom- en moleculaire fysica. Het richt zich op het gebied van laserfysica, optische instrumentatie, optisch ontwerp, biofotonica en nano- en kwantumtechnologieën. Studenten in het tweede en derde semester kunnen zich specialiseren in een bepaald gebied, of kennis op een bredere schaal verzamelen door vakken te kiezen uit een breed scala aan keuzevakken en zich later specialiseren in hun masterproef. Laboratoriumtraining vanaf het eerste master-semester accentueert de nabijheid van de opleiding tot het internationale topniveau binnen fotonisch onderzoek. The M. Sc. Fotonica in Jena wijst op een breed spectrum van onderwijs, waaronder taal- en soft skills, laboratoriumopleidingen en stages. Het bevordert nauwe samenwerkingen binnen de Duitse industrie op het gebied van fotonica en een hecht individueel en persoonlijk gezelschap voor het evalueren van individuele loopbaantrajecten.

Karlsruhe - M.Sc. Optica en fotonica

De Karlsruhe School of Optics

123912_original_.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The MPSP is an interdisciplinary, nationwide graduate school offering a unique, two-phase Ph.D. program to excellent students from all over the world. It prides itself on a wide-ranging network includ ... Lees meer

The MPSP is an interdisciplinary, nationwide graduate school offering a unique, two-phase Ph.D. program to excellent students from all over the world. It prides itself on a wide-ranging network including highly renowned research institutes and significant establishments within the photonics industry. Lees Minder
München , Erlangen , Jena , Karlsruhe + 3 Meer Minder