MSc in evenementenmarketing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus is een conversiecursus, het is ideaal voor afgestudeerden die van onderwerp of loopbaanrichting willen veranderen.

Deze cursus richt zich op evenementenmarketing, gedefinieerd als het gebruik van evenementen voor marketingdoeleinden. In een concurrerende marketingomgeving worden organisaties nu gemarketerd door evenementen, waarbij evenementen worden gebruikt als een integraal onderdeel van de marketingcommunicatiemix. Het evenement is niet het einde zelf, maar een middel om de marketingdoelstellingen van een product of merk te bereiken. Evenementenmarketing maakt dus deel uit van het ervaringsgerichte marketingdomein, gedefinieerd als de strategie om marketingdoelstellingen te bereiken door persoonlijke ervaringen die klanten in staat stellen om te communiceren met merken, producten en diensten.

Je leert over de meest recente ontwikkelingen in een aantal kritieke gebieden van evenementenmarketing zoals sponsoring / branding, nieuwe mediacampagnes (guerrilla en hinderlaag), PR-stunts en virtuele evenementen. Alle aspecten van marketingcommunicatie worden besproken om u in staat te stellen een geïntegreerd marketingcommunicatieplan voor evenementen op te stellen. Je begint de cursus door een goed begrip te ontwikkelen van managementprincipes en de evenementenindustrie; inzicht hebben in de strategische, financiële en organisatorische context waarin organisaties opereren. Dit helpt u bij het bedenken van oplossingen voor evenementenmarketing die voldoen aan de marketingcommunicatieships van de organisatie.

Een aantal specialistische kennisgebieden worden behandeld, inclusief een uitgebreid overzicht van marketing en de migratie naar het geïntegreerde beheer van marketingcommunicatie. Als een academisch gedreven cursus, leer je om een ​​reeks theorieën en modellen voor evenementenmarketing te evalueren.

Toelatingseisen:

Een Bachelors Honours graad met 2: 2 in een onderwerp of equivalent. Als Engels niet je eerste taal is, heb je IELTS 6.5 (Academisch) of hoger nodig.

Cursus details

Als je parttime wilt studeren, studeer je naast fulltime studenten gedurende twee jaar. Er wordt van je verwacht dat je minimaal drie eenheden per jaar bestudeert, samen met je proefschrift aan het einde van je tweede jaar. De tijdsplanning voor de momenten waarop eenheden plaatsvinden varieert per jaar, maar de typische bezorging voor één eenheid is vier uur per week, verdeeld over twee sessies, dus je moet minimaal twee dagen per week op de campus aanwezig zijn. Wij kunnen met u samenwerken om het tijdschema te bekijken en een passend individueel plan te maken met betrekking tot welke volgorde om te bestuderen welke eenheden.

Kerneenheden

 • Bedrijfsstrategie
 • Marketingcommunicatie voor evenementen: marketingcommunicatie staat centraal in alle marketingactiviteiten en is het meest zichtbare onderdeel van het marketingplan. Je bespreekt alle aspecten van marketingcommunicatie in de context van evenementenmarketing om je te helpen bij het opstellen van een geïntegreerd marketingcommunicatieplan voor evenementen.
 • Evenementen Principes
 • Hedendaagse evenementenmarketing: u maakt kennis met ervaringsgerichte marketing en past zijn principes toe op evenementenmarketing. Dit omvat het genereren van ideeën, scenario's voor evenementontwerp en hedendaagse marketingbenaderingen. Je maakt ook kennis met verschillende nieuwe media, waaronder evoluerende benaderingen met behulp van sociale media.

Onderzoeksmethoden: U leert hoe u zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens kunt verzamelen, analyseren, interpreteren en presenteren. Je zult in staat zijn om de aard van onderzoek en de bijbehorende ethiek te begrijpen, wat een essentiële onderbouwing zal zijn voor je onderzoeksproject.

Dissertatie: een gelegenheid om een ​​onderwerp diepgaand te bestuderen, en laat zien dat je het begrijpt. Het proefschrift is de conclusie van je leerervaring, waarin je een onderzoeksproject uitvoert. Je gebruikt geschikte onderzoeksmethoden om gegevens te verzamelen en te analyseren en je bevindingen te presenteren. Je proefschrift bevat 15.000 woorden en je leert over onderzoeksmethoden.

Optie-eenheden (kies er een)

 • Conferentietoerisme: hier reflecteert u op de groei van de conferentiesector en bekijkt u de huidige toestand door de omvang, waarde, trends en groei te bepalen van grote congresbestemmingen over de hele wereld. U kunt ook voorstellen hoe bestemmingen en locaties een beter conferentieproduct kunnen ontwikkelen.

Crisis

Creatieve industrieën in toerisme

Ondernemerschap: het proces van het creëren van een nieuwe onderneming en financieringsbronnen voor nieuwe en opkomende ondernemers. Er is een focus op het identificeren en evalueren van kansen voor ondernemers. Ondernemingsontwikkeling kan betrekking hebben op een enkele entiteit, een verdere investering door een portefeuille-ondernemer, een management buy-out, een spin-out of een onderneming in een bestaande organisatie.Fashion Retailing: Je zou kunnen overwegen om deze unit te kiezen als je een carrière wilt met een bepaald mode-element. Je leert hoe de mode-industrie belangrijk is voor de detailhandel. Je krijgt de kans om te ontdekken hoe mode hier gebruikt kan worden om een ​​beroep te doen op modebewuste consumenten.EtenMobiele communicatie en mobiele marketing: ontwerp en evalueer innovatieve mobiele applicaties voor een effectieve marketingcommunicatiecampagne. Je leert mobiele communicatie- en marketinginitiatieven in ervaringsindustrieën te begrijpen, ontwerpen en evalueren.Sporttoerisme: leer meer over de kenmerken van sporttoerisme en de veranderende eisen, evenals over de aanbodstructuren en de impact op en reacties van sport- en toerismeproviders. Je zult ontdekken hoe sport, toerisme en evenementen op elkaar inwerken.

Let op: optie-eenheden hebben minimumaantallen nodig om te kunnen werken en zijn mogelijk slechts semester per semester beschikbaar. Ze kunnen ook van jaar tot jaar veranderen.

Optionele stage

De plaatsingseenheid is bedoeld om persoonlijke en professionele ontwikkeling te bevorderen en om u te helpen een verband te leggen tussen academisch leren en de werkende wereld. U moet overwegen hoe een reeks managementtheorieën kan worden gebruikt en of het management in de industrie kan worden verbeterd. De overdraagbare vaardigheden die worden ontwikkeld, zullen uw prestaties in uw toekomstige carrière verbeteren, zowel als werknemer als manager.

Programma specificatie

Programmaspecificaties geven een definitieve registratie van de door de universiteit aangeleerde graden in overeenstemming met de vereisten van het Quality Assurance Agency. Elke vakopleiding die leidt tot een BU Award heeft een programmaspecificatie die de doelen, structuur, inhoud en leerresultaten beschrijft, plus de gebruikte onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

Careers

Deze cursus biedt u een uitgebreid overzicht van marketing en als een academisch gedreven cursus; je leert kritisch een reeks theorieën en modellen te evalueren voor evenementenmarketing.

Afgestudeerden van deze cursus werken nu wereldwijd in bedrijven zoals Diageo in Noorwegen, Piagio in Vietnam en Scholz

Als afgestudeerde evenementenmarketing bent u bereid om rollen op te nemen zoals:

 • Marketing executive
 • Marktonderzoeker
 • Mediaplanner
 • Evenementen organisator
 • Verkoopbevorderaar account executive.

Industries werkte in

 • Evenementen
 • Gastvrijheid
 • afzet
 • Communications.

Verdere studie

Als je je studie wilt voortzetten na het behalen van je master, kun je ons aanbod van doctoraatsprogramma's bekijken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries.

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries. Lees Minder