MSc in energiesystemen en thermische processen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Rationeel en economisch gebruik van energie, met de minste schade aan het milieu, is van vitaal belang voor de toekomst van onze planeet. Het bereiken van energie-efficiëntie en het verminderen van milieuvervuiling zijn steeds belangrijker aspecten van professionele engineering. Deze cursus biedt afgestudeerden en praktiserende ingenieurs een grondige kennis van de fundamentele problemen van de energiespaarzaamheid in de industriële en commerciële sector, waardoor een succesvolle carrière als milieubewuste energieprofessional mogelijk wordt.

Cursus structuur

Het onderwezen programma voor de Energy Systems en Thermal Processes MSc wordt afgeleverd van oktober tot februari en bestaat uit zes verplichte modules en twee keuzemodules om uit een keuze uit drie te kiezen. Een typische module bestaat uit vijf dagen van intensieve, postgraduate niveau gestructureerde lezingen, tutorials of workshops die geavanceerde aspecten van elk onderwerp behandelen. Studenten van het deeltijdprogramma voltooien alle verplichte modules op basis van een flexibel schema dat wordt afgesproken met de cursusdirecteur.

Individueel project

Met het individuele onderzoeksproject kunt u dieper ingaan op een specifiek interessegebied. Aangezien ons academisch onderzoek zo nauw verbonden is met de industrie, is het gebruikelijk dat onze industriële partners reële praktische problemen of ontwikkelingsgebieden voorstellen als mogelijke onderzoeksonderwerpen. Het individuele onderzoeksproject vindt plaats tussen april en augustus.

Groepsproject

Het groepsproject, uitgevoerd tussen februari en april, stelt u in staat om de vaardigheden en kennis die tijdens de lesmodules is ontwikkeld, in een toegepaste context in de praktijk om te zetten en tegelijkertijd overdraagbare vaardigheden te verwerven in projectbeheer, teamwerk en onafhankelijk onderzoek. Projecten worden vaak ondersteund door de industrie en potentiële toekomstige werkgevers waarderen deze ervaring. Het groepsproject is doorgaans multidisciplinair en wordt gedeeld door het Energy MSc-programma, wat het extra voordeel oplevert van werken met studenten met andere achtergronden.

Toekomstige carriëre

Er is een grote vraag naar milieubewuste energiespecialisten met diepgaande technische kennis en praktische vaardigheden. Ons branchegeleid onderwijs maakt afgestudeerden van dit programma enkele van de meest wenselijke in de wereld voor werving door bedrijven en organisaties die concurreren in de energiesector. Afgestudeerden van de cursus zijn succesvol geweest in het verkrijgen van werkgelegenheid in energie, milieu- en ingenieursbureaus en ontwerppraktijken, onderzoeksorganisaties en overheidsdiensten. Een aantal van onze MSc-afgestudeerden volgen verdere onderzoeksstudies die leiden tot PhD-graden bij Cranfield en andere academische instellingen.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma in een relevant onderwerp of een gelijkwaardige internationale kwalificatie of relevante werkervaring. Je kunt ook in aanmerking komen voor ons Pre-Master Engineering-programma.

ATAS-certificaat

Studenten die een visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten mogelijk een ATAS-certificaat aanvragen om deze cursus te kunnen volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder