MSc in energie-efficiënt en milieuvriendelijk gebouwontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van ons wereldwijde energieverbruik. Energieverbruik is in feite de belangrijkste bepalende factor voor de wereldwijde milieuvoetafdruk van een gebouw , gezien de totale levensduur.

Lund University staat internationaal bekend om hoogwaardig onderzoek met betrekking tot energie-efficiënte gebouwen . Onze expertise is gericht op een geheel bouwend perspectief, dat rekening houdt met de behoeften van de bewoners, evenals hun comfort en gezondheid. Het geavanceerde onderzoek van de universiteit en haar nauwe banden met de bouwsector vormen een uitstekende basis voor een sterk masterprogramma met een grotendeels unieke focus op gebouwen.

Onze studenten zullen afstuderen met geavanceerde kennis, vaardigheden en competenties op het gebied van energie-efficiënt en milieuvriendelijk gebouwontwerp in door warmte gedomineerde klimaten. Ons doel is om hoogopgeleide professionals op te leiden , die aanzienlijk zullen bijdragen aan en invloed zullen hebben op het ontwerp, de bouw of renovatie van energie-efficiënte gebouwen en met betrekking tot duurzame energievoorziening, rekening houdend met de architectuur en het milieu, het gedrag van de bewoners, behoeften, gezondheid en comfort, evenals de algemene economie.

De zorgvuldig op maat gemaakte theoretische cursussen worden aangevuld met praktische modules , waarin studenten hun nieuwe kennis toepassen. Deze pedagogische benadering maakt een sterke leerprogressie mogelijk en is de reden waarom het programma wordt gevormd door op maat gemaakte verplichte cursussen. Onze studenten werken in kleine teams samen om energie-efficiënte concepten en gebouwen te ontwerpen en de gevolgen van verschillende ontwerpalternatieven te analyseren met behulp van ondersteunende computerhulpmiddelen en -methoden in een geïntegreerd ontwerpproces. De studententeams zijn opzettelijk gemengd zowel in termen van culturele achtergrond als academische achtergrond, zoals in architectuur en engineering. Zo worden de studenten opgeleid in het interdisciplinaire ontwerpproces en in teamwerk, wat erg belangrijk is voor hun toekomstige carrière. Cursussen omvatten ook bezoeken ter plaatse, gastdocenten uit de industrie en rondleidingen door bestaande goede voorbeelden van energie-efficiënt gebouwontwerp.

In elk van de eerste drie semesters van het programma volg je twee theorie-gebaseerde cursussen gevolgd door een toegepaste cursus , waarin je theorie op een specifiek bouwproject toepast. Het vierde semester wordt besteed aan het uitvoeren van je diplomaproject. Voorbeelden van bedrijven waar studenten hun diplomaprojecten hebben uitgevoerd, zijn Medesco (Griekenland), White Architects (Zweden), Luwoge Consult (Duitsland), Skanska (Zweden), Arup (Duitsland) en WSP (VK).

Het programma omvat docenten van verschillende afdelingen aan de Lund University : Afdeling Architectuur en gebouwde omgeving en Afdeling Bouw- en milieutechnologie.

Carriere vooruitzichten

Het groeiende wereldwijde besef van milieuproblemen, gekoppeld aan steeds veeleisender wordende bouwvoorschriften, betekent dat er een grote vraag is naar professionals die bekwaam zijn in energie-efficiënt bouwen.

Met een specialisatie in bouwoverwegingen voor door warmte gedomineerde klimaten, worden afgestudeerden aantrekkelijke kandidaten op bijvoorbeeld de Europese, Russische, Chinese en Noord-Amerikaanse banenmarkten. De methodieken en opgedane kennis kunnen in grote mate ook nuttig zijn voor het bouwen van ontwerpen in gematigde klimaten.

Op de lokale Zweedse markt is de vraag naar energiezuinige gebouwen de afgelopen tien jaar sterk gestegen, en we zijn een van de toonaangevende landen ter wereld bij het toepassen van deze principes.

Het programma leidt tot een Master of Science-graad in energie-efficiënte en omgevingsgebouwen . Als afgestudeerde kun je werken in ontwerpteams die verantwoordelijk zijn voor het plannen en ontwerpen van energie-efficiënte en milieuvriendelijke gebouwen, inclusief de renovatie van de bestaande gebouwenvoorraad. Je zult een leidende rol kunnen spelen in bedrijven (bijv. Bouwadviesbureaus, architectenbureaus, bouwbedrijven) en gemeenten die energie- en milieuaspecten nastreven, met het oog op het hele gebouw. Studenten hebben hun diplomaprojecten uitgevoerd bij verschillende architectenbureaus en sommige zijn gaan werken voor White Arkitekter (Zweden), Bengt Dahlgren (Zweden), Sweco (Zweden), Skanska (Zweden), Link Arkitektur (Noorwegen), Arup ( Duitsland) en WSP (VK) en Rambøll A / S (Denemarken). Andere afgestudeerden zijn gepromoveerd naar PhD-posities aan de Queensland University of Technology in Australië, ETH Zürich, Lund University en Luleå University of Technology.

Lees meer over dit programma op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TAEMB

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school