MSc in elektrotechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Electrical System Engineering (MS ESE) is een tweejarig voltijds programma dat is verdeeld in vier semesters, waaronder semesters van 3 gangen en een masterscriptie van 6 maanden. MS ESE biedt twee specialisaties: signaal- en informatieverwerking en elektronica & apparaten. De sectie signaal- en informatieverwerking concentreert zich meer op de computationele aspecten van het gedrag van een systeem, terwijl de sectie elektronica en apparaten zich richt op IC-ontwerp op micro- of nanoschaal en de aspecten van hardware-implementatie.

Het merendeel van de cursussen wordt gegeven door de hoogleraren van de afdeling. Verder komen gerenommeerde internationale professoren naar Paderborn om gastcolleges te geven over geavanceerde onderwerpen uit het veld van systems engineering binnen het MS ESE-programma. Daarnaast worden praktijkgerichte vervolgopleidingen aangeboden door docenten uit branches.

Als je je nog dieper in wetenschap en onderzoek wilt verdiepen, bieden we een breed scala aan interessante onderwerpen voor postdoctoraal werk dat leidt tot een doctoraat (Ph.D.). De masteropleiding wordt volledig in het Engels gegeven. Daarom moet iedereen die in aanmerking komt om zich in te schrijven aan een Duitse universiteit en zich aanmeldt voor onze masteropleiding, de Engelse taalvaardigheid bewijzen door een gecertificeerde taaltest.

Kijk voor meer informatie over de opleiding op de andere webpagina's van de masteropleiding of stuur ons een e-mail (ms-ese [at] upb.de).

Waarom studeren Electrical Systems Engineering?

Als je in de laatste fase van je bacheloropleiding elektrotechniek of een aanverwant vakgebied zit, of na een aantal jaren met succes in de industrie gewerkt te hebben, waarom zou je dan niet een stap verder gaan en een masteropleiding volgen? We nodigen je uit om te profiteren van een programma dat voortbouwt op je eerdere opleiding en ervaringen en dat de vaardigheden biedt die je nodig hebt om een hooggekwalificeerde elektrotechnisch ingenieur in de wereldeconomie te worden.

De masteropleiding Electrical Systems Engineering richt zich op elektrische systemen op gevorderd niveau. Het programma behandelt de analyse, constructie en evaluatie van elektrische systemen in hardware en software. Het levert een solide achtergrond op in theorieën en methoden voor het ontwerp van elektrische systemen. Onze academici doen interessant onderzoek op verschillende gebieden; kijk op onze webpagina's! Als student bij ons krijg je inzicht in actuele trends en ontwikkelingen, naast volop mogelijkheden voor praktijkervaring.

Specialisatie: signaal- en informatieverwerking

139274_11.jpg

* kan worden opgesplitst in twee halfjaarlijkse projecten

Specialisatie: elektronica en apparaten

139273_22.jpg

* kan worden opgesplitst in twee halfjaarlijkse projecten

accreditatie

De opleiding is volledig geaccrediteerd door ASIIN (lid van het Washington Accord).

De accreditatie is onlangs verlengd tot 24 september 2024. Het nieuwe certificaat is nog niet beschikbaar om te downloaden.

Toelatingseisen

  • Uitstekende bachelordiploma in elektrotechniek of een gerelateerd vakgebied
  • GRE - Herziene algemene test
  • Engelse taalvaardigheid (geen kennis van Duits vereist)

Carrièreperspectieven

Omdat ze meer praktijkgericht zijn dan een puur wetenschappelijke master, maar toch veel van de academische strengheid behouden, zullen succesvolle afgestudeerden van het programma goed voorbereid en zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. Mogelijkheden zijn onder meer de elektrische, elektronica-, auto- en luchtvaartindustrie, evenals IT, telecommunicatie, automatisering en energietechniek. Interdisciplinaire gebieden van werktuigbouwkunde, voertuig- en verkeerskunde en medische technologie hebben ook vraag naar afgestudeerden in elektrotechniek.

Afgestudeerden met uitstekende cijfers, die hun studie willen voortzetten na de masteropleiding, zijn hiervoor perfect geplaatst. Paderborn University is een gevestigde waarde als een centrum voor onderzoek en vooruitgang om te studeren voor een Ph.D. binnen een van de vele boeiende en internationaal actieve onderzoeksgroepen is het erg vlot voor goede afgestudeerden.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Paderborn University is the University for the Information Society. Our strong foundation in computer science and its applications, as well as the importance of IT for a growing number of disciplines, ... Lees meer

Paderborn University is the University for the Information Society. Our strong foundation in computer science and its applications, as well as the importance of IT for a growing number of disciplines, are the pillars for this claim. But we want to achieve more: we want to contribute to the scientific and technical development of the information society, simultaneously critically reflecting these developments by taking into account the history, norms, and values of our society. Lees Minder