Geaccrediteerd door: IET

Elektrotechniek en elektronica vormen de basis van 21e-eeuwse innovaties: van digitale communicatie tot roboticasystemen, van duurzame energie tot slimme omgevingen. Met de MSc Electrical and Electronic Engineering van GCU, ontwikkel je de vaardigheden om voorop te lopen in deze spannende vakgebieden. Door middel van ontdekkingen en uitvindingen kunt u een betere toekomst voor de mensheid opbouwen en bijdragen aan het algemeen welzijn.

Het programma is geaccrediteerd door het Instituut voor Engineering en Technologie (IET) en voldoet ook aan de verdere leervereisten van de ingenieursraad om Chartered Engineer te worden. Het biedt geavanceerde studie en een ideale voorbereiding, zodat je de volgende fase van je carrière kunt betreden. Je zult ook professionele ontwikkelingskansen vinden voor je voortdurende groei als een succesvolle ingenieur.

Het curriculum biedt een uitgebreide verkenning van elektrische en elektronische engineering, met bijzondere nadruk op de snelgroeiende gebieden van vandaag van energie-engineering en hernieuwbare technologieën.

 • Vergroot uw kennis van energiesystemen en instrumentatiesystemen
 • Onderzoek telecommunicatiesystemen en -technologieën
 • Versterk je persoonlijke vaardigheden en oefen samen met een team
 • Verbind uw kennis met de echte wereld met praktijkcases en praktijkopdrachten

De MSc Electrical and Electronic Engineering biedt twee opties voor specialisatie.

 • Digitale systemen en telecommunicatie - Master-communicatietechnologieën en -systemen
 • Mechatronica - Bestudeer de elektronische besturing van mechanische en intelligente robotsystemen

Graduate prospects

Je diploma en specialistische kennis garanderen uitstekende carrièremogelijkheden over de hele wereld. U vindt mogelijk werk in de elektriciteitssector, de sector van de hernieuwbare energie, de offshore-industrie, transporttechniek, elektronische engineering of telecommunicatie.

Wat ga je studeren

Naast de kennis en het begrip van elektrische en elektronische engineering biedt het programma een geïntegreerd begrip van energiesystemen, instrumentatiesystemen, telecommunicatiesystemen en bedrijfsactiviteiten, versterkt met persoonlijke en interpersoonlijke vaardigheden.

Elektrische energiesystemen

De module onderzoekt onderwerpen die verband houden met de opwekking, transmissie, distributie en gebruik van elektrische energie. Dit omvat een onderzoek van individuele onderdelen van het stroomsysteem, zoals generatoren, transformatoren, bovenleidingen, ondergrondse kabels, schakelmateriaal en beveiligingssystemen, evenals analyse van de belastingstroom en systeemstoringscondities die nodig zijn voor het ontwerp en de werking van het stroomsysteem.

Geavanceerde industriële communicatiesystemen

Streeft naar een uitgebreide kennis van en inzicht in moderne industriële communicatiesystemen. De werking van een breed scala van geavanceerde geavanceerde communicatiesystemen zal worden bestudeerd, bijvoorbeeld SCADA, satellietsystemen, digitale cellulaire mobiele netwerken en draadloze sensornetwerken.

Meetheorieën en apparaten

De algemene benadering van meettheorie en apparaten die in deze module worden gebruikt, zullen studenten in staat stellen om de kenmerken van meetsystemen te leren kennen in termen van de onderliggende principes. Studenten moeten vinden dat deze methodologie een aanzienlijk voordeel voor hen is wanneer zij hun expertise toepassen bij het oplossen van complexere industriële meetproblemen.

Meetsystemen

Een reeks geavanceerde meetsystemen zal in de diepte worden bestudeerd. Sensoren, signaalverwerking, signaalmetingen op laag niveau, lawaaireductiemethoden en geschikte meetstrategieën zullen worden toegepast op industriële en milieutoepassingen. De invloed van omgevingsfactoren en bedrijfsomstandigheden zal worden beschouwd in relatie tot de optimalisatie van het meetsysteem.

Energie, Audit en Asset Management

Richt zich op technieken voor auditing en beheer van de hoeveelheid energie die wordt gebruikt in een reeks industriële processen. De module zal inzicht geven in de strategieën en procedures van energie-audit en energie-asset management. Door middel van casestudy's zal de module energie-audit presenteren, energieverbruik beheren, factoren die de energie-efficiëntie van de installatie beïnvloeden, en kosten-batenanalyse van de introductie van alternatieve strategieën en technologieën.

Professionele oefening

Richt zich op twee thema's, de eerste doelstellingen om de morele autonomie van studenten te ontwikkelen binnen een professioneel technologisch kader. Het onderzoekt morele kwesties en morele besluitvormingsprocessen door middel van evaluatief onderzoek en toepassing van professionele gedragscodes, met name met betrekking tot ontwerp, informatietechnologie en internet. Het tweede thema verbetert de kennis van de student over concepten, methoden en toepassing van technologie en milieubeheer zoals toegepast op een nieuwe of bestaande onderneming.

Renewable Energy Technologies

Hernieuwbare energie wordt beschouwd als een integraal onderdeel van een strategie voor duurzame ontwikkeling. Deze module concentreert zich op de technologieën voor hernieuwbare energie die waarschijnlijk zullen slagen in het Verenigd Koninkrijk en andere gematigde landen, namelijk zonne-energie, energie uit afval, wind, waterkracht en biomassa.

Condition Monitoring

Doelstelling om inzicht te verschaffen in zowel de mechanische als de elektrische conditiebewaking en de bijbehorende instrumentatievereisten voor succesvolle conditiebewaking. De belangrijkste focus in mechanische conditiebewaking is vibratiemonitoring, aangezien dit de meest populaire methode is om de conditie te bepalen en fouten in rotatiemachines te diagnosticeren, hoewel andere technieken die bij bewaking van de conditie worden gebruikt, ook worden behandeld.

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Toelatingseisen

UK Honours degree 2: 2 (of gelijkwaardig) in elektronische of elektrotechniek of aanverwant onderwerp.

 • de Engelse taal
 • Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

 • Thuis: £ 5500
 • RUK: £ 5500
 • EU: £ 5500
 • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018. Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

accreditatie

MSc Electrical and Electronic Engineering is geaccrediteerd door de Institution of Engineering and Technology (IET) en haar studenten voldoen aan de verdere leervereisten van de UK Engineering Council voor registratie als Chartered Engineer.

Evaluatiemethoden

Studenten zullen worden beoordeeld via een combinatie van examens, cursussen, presentaties, case study-analyse, rapporten en het laatste proefschrift.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 15 andere vakken van Glasgow Caledonian University - The School of Engineering and Built Environment »

Laatst bijgewerkt op July 31, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 - 2 jaar
Voltijd
Prijs
5,500 GBP
Thuis, RUK en EU-studenten; £ 12600 Internationale studenten