MSc in economie en bedrijfskunde - specialisatie in strategie-economie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Ben je gefascineerd door de dynamiek van moderne economieën waar hele nieuwe industrieën worden gecreëerd en bestaande industrieën voortdurend vernieuwd moeten worden of verouderd zijn? Wilt u de rol begrijpen van bedrijven als Google, Tesla en Uber voor dergelijke industriedynamiek? Wil je deze dynamische processen onderzoeken en stimuleren en bijdragen aan beleidsformulering? Wilt u deel uitmaken van startende ondernemingen of bedrijven helpen anticiperen, gedijen en innoveren?

Deze specialisatie erkent dat industrieën en economieën voortdurend veranderen, bijvoorbeeld door technologische innovaties en veranderende klantvoorkeuren. Het erkent dat ondernemerschap, innovatie en strategische beslissingen van bedrijven absoluut noodzakelijk zijn voor dit dynamische transformatieproces van de wereldindustrie. Je focust op hoe ondernemers, bedrijven en beleidsmakers kunnen initiëren en profiteren van economische veranderingen.

Het Strategy Economics-programma biedt u een krachtige set vaardigheden, hulpmiddelen en modellen om slimme strategische beslissingen te nemen en een echte veranderingsmaker te worden. Door praktische toepassing en grondige studie van theorieën ontwikkelt u solide analytische en onderzoeksvaardigheden om vragen te beantwoorden zoals:

 • Wat is de rol van nieuwe en gevestigde bedrijven (micro en groot) voor het ontstaan ​​en de groei van industrieën?
 • Wat bepaalt de markttoetreding en -uittreding van bedrijven?
 • Welke invloed hebben vaste strategieën (bijvoorbeeld R & D-investeringen, directe buitenlandse investeringen, kennisverwerving, samenwerking en differentiële prijzen) op de evolutie van de industrie?
 • Hoe beïnvloedt de externe industriële omgeving (bijvoorbeeld mate van concurrentie, beschikbaarheid van geschoolde werknemers en andere middelen) het ondernemerschap en de bedrijfsstrategie?
 • Waarom en hoe stimuleren beleidsmakers bedrijfsgedrag, zoals banengroei, innovatie, buitenlandse directe investeringen en export?

Daarnaast stelt het programma u in staat om kwantitatieve en empirische problemen uit het veld te analyseren en de bevindingen op een duidelijke en beknopte manier te interpreteren en presenteren.

Is dit de juiste keuze voor jou?

Ben je een originele denker met proactieve kwaliteiten? Boeien economische dynamiek, verandering en innovatie je op? Spreekt de combinatie van gelijk zijn waar de actie is en de kwantitatieve benadering van het analyseren van bedrijfs- en sectordynamiek u aan? Dan is Strategy Economics jouw programma.

Om goed te doen in dit programma, helpt het als u:

 • Een interesse in bedrijven en ondernemers als aanjagers van economische verandering
 • Affiniteit met een kwantitatieve benadering / analyse.

Waarom Strategie Economie studeren in Rotterdam?

Rotterdam is een levendige, multiculturele stad met een voorhoede van opwindende ontwikkelingen in de industrie, logistiek, wetenschap, cultuur en architectuur. Hier kun je een programma kiezen dat voornamelijk is gebouwd op het idee dat ondernemerschap en innovatie de dingen zijn die mensen, bedrijven en industrieën succesvol maken. Je gaat je richten op fenomenen als nieuwe technologieën, veranderende consumentenvoorkeuren, economische crises en innovatie die constante uitdagingen en kansen bieden. Dit geeft u een diep inzicht in de onderliggende oorzaken van de opkomst, ontwikkeling en groei van industrieën.

Kortom: een uniek programma in het hart van de samenleving.

Studie Strategie Economie voor:

 • Het enige Europese masterprogramma dat de economische visie combineert met ondernemerschap en strategie
 • Een zeer sterke studentenvereniging en een centrum voor ondernemerschap, met tal van extracurriculaire activiteiten
 • Een jonge, actieve en moderne groep professoren
 • Een uitdagend curriculum met een breed scala aan keuzevakken, waardoor je de analytische onderzoeksvaardigheden en strategische instelling krijgt die past bij de huidige dynamische economische omgeving.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school