MSc in economie en bedrijfskunde - managementaccounting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het gebruik van boekhoudgegevens om moderne bedrijven te leiden, vormt de kern van dit profiel. Dit is niet alleen belangrijk voor productiebedrijven, maar ook voor op kennis gebaseerde bedrijven. Het programma geeft je competenties voor de voorbereiding, ontwikkeling en gebruik van economische en andere rapportage die in alle soorten bedrijven wordt gebruikt, en competenties om te pleiten voor de gevolgen van het kiezen van verschillende ontwerpen van managementcontrolesystemen. Via het programma verwerf je vaardigheden in het ontwerpen en gebruiken van financiële rapportage en andere boekhoudmodellen.

Designer sketching Wireframes

Leerresultaten

Specifieke competenties voor het profiel in Management Accounting

Het aandachtsgebied van het profiel zijn de management- en financiële functiegebieden van de firma's. Deze gebieden zijn niet alleen belangrijk voor productiebedrijven, maar ook voor moderne kennisbedrijven.

De afgestudeerden zullen kennis hebben van en vaardigheden hebben in het construeren en gebruiken van financiële en niet-financiële informatie bij het nemen van strategische beslissingen in het bedrijf. Kandidaten met dit profiel zullen meer kennis hebben van de belangrijkste onderwerpen op het gebied van boekhoudbeheer: managementaccounting, geavanceerde managementaccounting, financiële boekhouding en organisatiestichting. Dit laatste ondersteunt de verbinding tussen de organisatie van het bedrijf en het boekhoudkundig management. Bovendien zal de afgestudeerde kennis opdoen over en vaardigheden verwerven in het gebruik van methoden en hulpmiddelen die het genereren van economische informatie kunnen ondersteunen die essentieel is voor het management van het bedrijf.

Ten slotte heeft de afgestudeerde competenties verworven met betrekking tot de voorbereiding, ontwikkeling en gebruik van economische en andere rapportage- / controlesystemen die in alle soorten bedrijven worden gebruikt. De Gegadigde kan financiële rapportage en andere managementmodellen ontwerpen. Ten slotte heeft een kandidaat competenties verworven om te pleiten voor de gevolgen van het kiezen van verschillende managementontwerpen.

Algemene competenties voor MSc in Economics and Business Administration

Alle profielen in Master of Science in Economics and Business Administration aan de University of Southern Denmark delen dezelfde algemene competenties. Elk profiel heeft een focusgebied waarin de afgestudeerde specifieke kennis, vaardigheden en competenties opdoet. Hieronder leest u over de algemene competenties en het specifieke aandachtsgebied van de onderzoeksgerichte opleidingen aangeboden op Campus Odense.

Kennis en begrip

De masteropleiding Economics and Business Administration levert kennis die binnen het aandachtsgebied van het profiel gebaseerd is op het hoogste internationale onderzoek binnen een vakgebied. De afgestudeerde is in staat de kennis van het vakgebied / de vakgebieden te begrijpen en er op wetenschappelijke basis over te reflecteren en in staat wetenschappelijke relevante kwesties te identificeren.

Vaardigheden

De afgestudeerde kan op een gekwalificeerde manier wetenschappelijke methoden en theorieën selecteren en toepassen voor het verzamelen en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens voor beschrijving en complexe analyse van interne en externe omstandigheden van het bedrijf, evenals theoretische kwesties die verband houden met deze gebieden. De afgestudeerde kan op basis van de uitgevoerde analyses nieuwe analysemodellen en probleemoplossingen opzetten. De afgestudeerde kan zijn / haar kennis overbrengen en professionele en wetenschappelijke vraagstukken bespreken met collega's, management en de omringende samenleving.

competenties

Een MSc in Economie en Bedrijfskunde kan, binnen het gebied van het profiel, werk- en ontwikkelingssituaties beheren die complex en onvoorspelbaar zijn en nieuwe modellen voor oplossingen vereisen. De afgestudeerde kan zelfstandig professionele en interdisciplinaire samenwerking initiëren en uitvoeren en professionele verantwoordelijkheid nemen. De afgestudeerde kan zelfstandig verantwoordelijkheid nemen voor de eigen professionele ontwikkeling en specialisatie. Een MSc in Economics and Business Administration stelt afgestudeerden in staat om te werken aan het oplossen van specialistische taken binnen de verschillende functionele gebieden van organisaties in de publieke en private sector.

Programmastructuur

Om u een basis te geven voor het nemen van strategische beslissingen met betrekking tot voorbereiding, ontwikkeling en gebruik van economische en andere controlesystemen, bevat het programma cursussen over het construeren en gebruiken van financiële en niet-financiële informatie bij het nemen van strategische beslissingen in het bedrijf. U zult ook bekwaam worden in het gebruik van methoden en hulpmiddelen die het genereren van economische informatie kunnen ondersteunen die essentieel is voor het management van het bedrijf. Deze methoden vormen de kern van dit programma.

Carrièremogelijkheden

Het MSc-programma in Management Accounting op Campus Odense biedt je een uitstekende veelzijdige basis voor toekomstige carrièremogelijkheden. De cursussen bieden een unieke combinatie van theorie en praktijk om te zorgen voor een solide theoretische basis en tools die direct inzetbaar zijn in je eerste baan.

De competenties die tijdens de studies in Odense zijn verworven, kunnen worden gebruikt bij de ontwikkeling van curricula, variërend van het worden van een individuele zakelijke ondernemer, het werken als specialist in grote multinationale bedrijven of als internationaal consultant.

Of je nu een carrière als zelfstandige of als manager in openbare of particuliere bedrijven wilt, deze opleiding zal je toekomstige carrière een boost geven. U kunt bijvoorbeeld werken aan het ontdekken en onderzoeken van nieuwe ideeën voor planning, beheer en realisatie van bedrijfsconcepten in Deense en internationale bedrijven. Met dit programma ben je gekwalificeerd voor een baan in Denemarken of in het buitenland, bijvoorbeeld:

Management Accounting: Accounting Consultant, Strategic Finance Officer

Toegangsvereisten en aanmelding

Om je aan te melden voor een masteropleiding Economics and Business Administration heb je een relevant bachelordiploma nodig. Je kunt ook solliciteren als je een vergelijkbaar bachelordiploma hebt met minimaal 75 ECTS op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder