MSc in economie en bedrijfskunde - internationale handel en management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

SDU nodigt je uit voor een uniek programma in International Business (IB) dat twee jaar onderzoeksinzichten en theoretische kennis biedt die worden toegepast op praktijkuitdagingen. Je wordt voorbereid op uitdagingen met betrekking tot de ontwikkeling van internationale bedrijfsstrategieën, strategische partnerschappen en marketingkanalen en daarmee op posities in veel functionele gebieden over de hele wereld. Bovendien biedt het programma relevante vaardigheden om een internationale nieuwe onderneming te starten.

Het programma omvat zes verplichte opleidingsonderdelen in de eerste twee semesters (60 ECTS), 30 ECTS te behalen in keuzevakken in het derde semester en de masterproef in het vierde semester (30 ECTS). De verplichte cursussen bieden inzicht in internationale bedrijfsstrategie, internationale strategische partnerschappen, internationale organisatiestructuren, marketingkanalen en internationaal ondernemerschap en bieden relevante analytische of methodische vaardigheden. We bieden een rijk portfolio aan keuzevakken bij SDU die je kunt gebruiken om je studieprogramma aan te passen. Je kunt het derde semester ook gebruiken om in het buitenland te studeren waarvoor SDU veel partners heeft. Als je een andere partner hebt geselecteerd, controleren we de acceptatie van cursussen voordat je vertrekt om er zeker van te zijn dat je de relevante ECTS haalt.

Utopia

Programmastructuur

Het programma duurt twee jaar. Het omvat zes verplichte opleidingsonderdelen in de eerste twee semesters (60 ECTS), 30 ECTS te behalen in keuzevakken in het derde semester en de masterproef in het vierde semester (30 ECTS). Studenten die in februari beginnen, beginnen met het tweede semester en gaan vervolgens door naar het eerste semester voordat ze keuzevakken kiezen en de masterproef schrijven.

De onderwijsvorm is een mix van traditionele hoorcolleges, projectopdrachten en individuele en groepsopdrachten, evenals case-based onderwijs. Onze cursussen bieden inzicht in state-of-the-art onderzoek en een goede mix van theoretische grondslagen en praktische toepassingen van theoretische kennis in de zakelijke praktijk.

Ons studiejaar is opgedeeld in twee semesters van elk 15 weken onderwijs. Het herfstsemester begint op 1 september en eindigt net voor kerst. Het voorjaarssemester begint op 1 februari en eindigt rond 1 juni.

Leerresultaten

Specifieke competenties voor het profiel International Business Management

Het focusgebied van het profiel is internationaal zakendoen en management, inclusief een geavanceerd begrip van de internationale zakelijke omgeving en de ontwikkeling van een mondiaal perspectief op bedrijven die actief zijn in verschillende nationale en culturele contexten. De afgestudeerden verwerven kennis over en vaardigheden in het gebruik van methoden en hulpmiddelen, die de relatie van het bedrijf met de externe omgeving en de interacties tussen bedrijven, partners, overheden en de samenleving in een internationale context kunnen ondersteunen. Ze verwerven competenties die in aanmerking komen voor een carrière als countrymanager, lijnmanager, import- of exportmanager, adviseur in internationale zaken en management, of meer specifiek voor een internationale managementfunctie met betrekking tot buitenlandse bedrijfsontwikkeling, dochterondernemingen en partnerschappen.

Algemene competenties voor MSc in Economics and Business Administration

Alle profielen in Master of Science in Economics and Business Administration aan de University of Southern Denmark delen dezelfde algemene competenties. Elk profiel heeft een focusgebied waarin de afgestudeerde specifieke kennis, vaardigheden en competenties opdoet. Hieronder leest u over de algemene competenties en het specifieke aandachtsgebied van de onderzoeksgerichte opleidingen aangeboden op Campus Odense.

Kennis en begrip

De masteropleiding Economics and Business Administration levert kennis die binnen het aandachtsgebied van het profiel gebaseerd is op het hoogste internationale onderzoek binnen een vakgebied. De afgestudeerde is in staat de kennis van het vakgebied / de vakgebieden te begrijpen en er op wetenschappelijke basis over te reflecteren en relevante wetenschappelijke kwesties te identificeren.

Vaardigheden

De afgestudeerde kan op een gekwalificeerde manier wetenschappelijke methoden en theorieën selecteren en toepassen voor het verzamelen en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens voor beschrijving en complexe analyse van interne en externe omstandigheden van het bedrijf, evenals theoretische kwesties die verband houden met deze gebieden. De afgestudeerde kan op basis van de uitgevoerde analyses nieuwe analysemodellen en probleemoplossingen opzetten. De afgestudeerde kan zijn / haar kennis overbrengen en professionele en wetenschappelijke vraagstukken bespreken met collega's, management en de omringende samenleving.

competenties

Een MSc in Economics and Business Administration kan, binnen het gebied van het profiel, het werk en situaties beheren die complex en onvoorspelbaar zijn en nieuwe modellen voor oplossingen vereisen. De afgestudeerde kan zelfstandig verantwoordelijkheid nemen voor zijn / haar eigen professionele ontwikkeling en specialisatie. Een MSc in Economics and Business Administration stelt afgestudeerden in staat om gespecialiseerde taken op te lossen binnen de verschillende functionele gebieden van organisaties, zowel in de publieke als de private sector.

Carrièremogelijkheden

Het MSc-programma in International Business and Management op Campus Odense geeft je een uitstekende veelzijdige basis voor toekomstige carrièremogelijkheden. De cursussen bieden een unieke combinatie van theorie en praktijk om te zorgen voor een solide theoretische basis en tools die direct inzetbaar zijn in je eerste baan.

Of je nu een carrière als zelfstandige, een internationale consultant of als manager in openbare of particuliere bedrijven wilt, deze opleiding zal je toekomstige carrière een boost geven. Typische functies die door onze kandidaten worden vervuld, zijn lijnmanagers, landenmanagers, internationale product- en merkmanagers, evenals product- en bedrijfsontwikkelaars.

We bieden verschillende vormen van samenwerking met bedrijven aan, van klassieke gastcolleges tot case-competities, en masterproeven samenwerkingen om uw toegang tot de arbeidsmarkt te optimaliseren.

Toegangsvereisten en aanmelding

Om je aan te melden voor een masteropleiding Economics and Business Administration heb je een relevant bachelordiploma nodig. Je kunt ook solliciteren als je een vergelijkbaar bachelordiploma hebt met minimaal 75 ECTS op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder