MSc in economie en bedrijfskunde - boekhouding en financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit profiel draagt bij aan uw kennis over de belangrijkste financiële kwesties binnen bedrijven en geeft u daardoor een basis om de financiële beslissingen van het bedrijf te beheren, bijvoorbeeld wanneer u optreedt als CFO. Met de kennis die in dit programma is opgedaan, kunt u modellen van boekhouding en financiën implementeren om managementbeslissingen in alle soorten organisaties te ondersteunen.

Business Meeting

Programmastructuur

Je verwerft vaardigheden om zelfstandig te analyseren en beslissingen te nemen en om specifieke financiële managementbeslissingen op te lossen. Je leert over moderne gedachten met betrekking tot bedrijfsfinanciering en boekhouding, en krijgt vaardigheden in het gebruik van methoden en tools waarmee je financiële modellen kunt ontwikkelen en oplossen, en op een intelligent gebruik van boekhoudgegevens voor managementbeslissingen. Ten slotte krijgt u substantiële inzichten over de functie van financiële markten, instrumenten en beleid en methoden en modellen om deze te evalueren.

Voor de cursussen in het profiel moet je een goede kennis hebben van zowel financiële zaken als wiskunde en statistiek. Verder moet je toegewijd zijn aan het leren beheersen van de methoden die je in de cursussen leert.

Carrièremogelijkheden

Het MSc-programma in Accounting en Finance op Campus Odense biedt je een uitstekende veelzijdige basis voor toekomstige carrièremogelijkheden. De cursussen bieden een unieke combinatie van theorie en praktijk om te zorgen voor een solide theoretische basis en tools die direct inzetbaar zijn in je eerste baan.

De competenties die tijdens de studies in Odense zijn verworven, kunnen worden gebruikt bij de ontwikkeling van curricula, variërend van het worden van een individuele zakelijke ondernemer, het werken als specialist in grote multinationale bedrijven of als internationaal consultant.

Of je nu een carrière als zelfstandige of als manager in openbare of particuliere bedrijven wilt, deze opleiding zal je toekomstige carrière een boost geven. U kunt bijvoorbeeld werken aan het ontdekken en onderzoeken van nieuwe ideeën voor planning, beheer en realisatie van bedrijfsconcepten in Deense en internationale bedrijven. Met dit programma ben je gekwalificeerd voor een baan in Denemarken of in het buitenland, bijvoorbeeld:

Boekhouding en financiën: portefeuillemanager, CFO, strategisch financieel directeur

Toegangsvereisten en aanmelding

Om je aan te melden voor een masteropleiding Economics and Business Administration heb je een relevant bachelordiploma nodig. Je kunt ook solliciteren als je een vergelijkbaar bachelordiploma hebt met minimaal 75 ECTS op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder