MSc in ecologie, monitoring en beheer van ecosystemen (EMME)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het MA History-programma Global History and International Studies focust zich op hoe de verspreiding van mensen, goederen en ideeën over de hele wereld zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld en de wereld gevormd zoals we die nu kennen. Cursussen behandelen een reeks onderwerpen, van de 'Grote Divergentie' tussen industriële ontwikkeling in China en Europa tot onvrije arbeid in een mondiaal perspectief, de verspreiding van raciale theorieën en wereldwijde migraties. In gespecialiseerde cursussen leert u van onze experts over de meest recente trends. De onderwerpkeuze voor de masterproef is gratis.

 • Master: geschiedenis
 • Specialisatie: Global History and International Studies

Studieprogramma

Meer dan alleen het verleden

Het programma combineert benaderingen uit de geschiedenis en de sociale wetenschappen, met name antropologie, economie en internationale betrekkingen. Cursussen behandelen verschillende onderwerpen, van de "grote divergentie" tussen industriële ontwikkeling in China en Europa tot onvrijwillige arbeid in een mondiaal perspectief, de circulatie van raciale theorieën en wereldwijde migraties. Naast archiefbronnen zullen studenten een basisbegrip verwerven van veldonderzoek en het gebruik van online bronnen zoals diasporische sociale media en leren werken met digitale databases op het gebied van economische en sociale geschiedenis. Studenten kunnen ook hun kennis, netwerk en vaardigheden verbeteren door deel te nemen aan activiteiten van onderzoeksinstituten zoals het centrum voor Environmental Humanities en CLUE +. De link tussen geschiedenis en hedendaagse politieke debatten over migratie, nationalisme en etniciteit wordt gedurende het hele programma besproken.

Het programma wordt gegeven door medewerkers van de voorzitter van de Economische en Sociale Geschiedenis en de voorzitter van Global History vanuit een antropologisch perspectief, momenteel in handen van Prof. Pál Nyiri.

Een programma dat je opleidt om een professional te worden

Dit programma is een specialisatie binnen de masteropleiding Geschiedenis, die studenten opleidt tot professionele historici met gespecialiseerde kennis en overdraagbare vaardigheden zoals schrijven, presenteren en analytische vaardigheden. Studenten, persoonlijk begeleid door een lid van het academisch personeel gedurende hun studie, volgen een aantal kerncursussen en kiezen gespecialiseerde tutorials of kiezen voor een stage.

Een combinatie van kerncursussen en specialisaties

De masteropleiding geschiedenis aan de Vrije Universiteit heeft een uniek karakter door de combinatie van een breed gemeenschappelijk curriculum en specialisaties. Alle studenten volgen een inleidend kernvak, twee onderzoeksonderwerpen en de vakken 'Geschiedenis en theorie' en 'Sleutelwerken in hedendaags historisch denken'. De onderwerpen van de brede masteropleiding bieden een basis van waaruit je je kunt specialiseren. De inleidende cursus en de cursus 'Geschiedenis en theorie', gegeven in dezelfde periode, zorgen voor een gemeenschappelijke basis om verder te gaan, ongeacht uw disciplinaire achtergrond. 'Key works in Contemporary Historical Thought' helpt je om je specialisatie te ontwikkelen. In de onderzoekscursussen onderzoek je een specifiek historisch probleem diepgaand en ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Het is ook mogelijk om stage te lopen.

Je maakt kennis met nieuwe methoden van de e-Humanities en wordt regelmatig in contact gebracht met de werkwijze van historici. Je bent vrij om het onderwerp van je masterscriptie te kiezen uit het vakgebied van je specialisatie.

Carriere vooruitzichten

Master of Arts

Een mastertitel in de geschiedenis maakt je een aantrekkelijk perspectief op werk, omdat je over een brede kennis beschikt en een analytische manier van lezen en schrijven hebt ontwikkeld. U kunt onder andere werken voor overheidsinstellingen, zakelijke of internationale instellingen. Veel historici komen niet in de zakenwereld, maar gaan de politiek of de journalistiek in. Daarnaast kun je na een ander gespecialiseerd jaar van masteropleidingen een baan vinden in het onderwijs of onderzoek.

Academic

Met een mastertitel in de geschiedenis kun je beginnen aan Ph.D. onderzoek aan een universiteit of onderzoeksinstituut. Als je een academische loopbaan nastreeft, kun je ook overwegen om de tweejarige researchmaster in de geschiedenis te volgen. Deze masteropleiding leidt je specifiek op als (universitair) onderzoeker.

Waarom VU Amsterdam

Amsterdam

Studeren in de stad Amsterdam is een unieke ervaring. De stedelijke omgeving en de multiculturele mindset van de Amsterdammers, gecombineerd met de aanwezigheid van een bloeiend cultureel stadsleven geven je opleiding een speciale dimensie.

Uniek programma

Global History and International Studies is een uniek programma dat benaderingen uit de geschiedenis en de sociale wetenschappen combineert. De afdeling Geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft een lange traditie in het onderwijzen en onderzoeken van wereldwijde relaties en internationale geschiedenis. Speciale aandachtsgebieden zijn de economische, koloniale en postkoloniale relaties tussen westerse landen en de postkoloniale wereld - inclusief Afrika, Oost en Zuidoost-Azië. We richten ons ook op de relaties tussen Europa en de VS in de bredere context van de Atlantische wereld en de wereldwijde impact van veranderingen in Azië en China.

Internationale studenten

Toelatingseisen

Toelating is gebaseerd op een strenge selectieprocedure. De toelatingscommissie van de faculteit beslist over uw toelating na beoordeling van uw volledige online aanvraag.

Om toegelaten te worden tot een van onze masteropleidingen, moet je minimaal een bachelordiploma hebben van een geaccrediteerde onderzoeksuniversiteit met ten minste drie volledige studiejaren van minimaal 180 ECTS of gelijkwaardig.

Specifieke toelatingsvoorwaarden voor de masteropleiding Geschiedenis:

De mastergeschiedenis is bedoeld voor studenten met een academische bachelor in de geschiedenis. Je kunt ook worden geaccepteerd als je een academische bachelor hebt in andere disciplines van de geesteswetenschappen (inclusief theologie of filosofie) of in antropologie of sociologie, met een aanzienlijk historisch belang, blijkend uit een major of specialisatie gelijk aan minimaal 30 ECTS.

Voor internationale studenten moet het niveau van de bestudeerde academische theorie gebaseerd zijn op de cursusbeschrijving, literatuurlijst en steekproef van academisch schrijven, vanwege een gebrek aan onderscheid tussen toegepaste en academische universiteiten in het buitenland.

U moet altijd officiële testresultaten presenteren die uw vaardigheid in het Engels bewijzen. Alleen studenten die een volledige middelbare school / internationaal baccalaureaat in het Engels of een bacheloropleiding in Canada, de VS, het VK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië hebben voltooid, kunnen worden vrijgesteld. U kunt zich al online aanmelden zonder de testresultaten. Als u nog geen test hebt gedaan, adviseren wij u om zo snel mogelijk een testdatum te plannen. Hieronder vindt u de minimum Engelse toetsscores voor de Engelstalige programma's van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

 • TOEFL-score (score 600 op papier met een minimum van 55 in elk van de subtests plus 4.0 in TWE, score op 250 computer-gebaseerd of score 100 op internet met een minimum van 20-23 in elk van de subtests).
 • IELTS-score van 7,0 algemene bandscore (waarbij geen van de afzonderlijke sectiescores daalt onder een minimumscore van 6,5).
 • Cambridge Engels: Cambridge Proficiency Exam A, B, C of Cambridge Advanced Exam A, B, C.

Toepassing

Als u de onderstaande toelatingscriteria heeft gelezen en denkt dat u in aanmerking komt voor toelating, neemt u de volgende stappen om uw aanvraag in te dienen. Merk op dat de initiële aanvraagprocedure volledig online is en dat scans van uw relevante documenten vereist zijn.

Stap 1: Maak kennis met de toelatingscriteria

Stap 2: bereid documenten voor en solliciteer online

Bereid alstublieft de volgende documenten voor. U kunt een uitleg van elk document vinden op de toepassingspagina. Alle documenten moeten in het Engels worden verstrekt.

 • Kopie van uw geldig paspoort of ID (ID alleen voor inwoners van de EU).
 • Curriculum vitae.
 • Motivatiebrief.
 • Twee aanbevelingsbrieven.
 • Transcript van records.
 • Scriptie (of een ander voorbeeld van academisch schrijven, minimaal 5 pagina's plus een lijst met gebruikte literatuur).
 • Een beschrijving van de relevante vakken die je tijdens je vorige hogere opleiding hebt gevolgd.
 • Een lijst met alle belangrijke literatuur die u tijdens uw vorige hoger onderwijs hebt gebruikt.

Nadat u de vereiste documenten hebt voorbereid, volgt u de online aanvraagprocedure. Nadat u de aanvraag hebt voltooid, nemen onze internationale studentenadviseurs contact met u op via e-mail.

Stap 3: wacht op een beslissing over toelating

De toelatingscommissie beoordeelt uw aanvraag zodra deze is voltooid. Normaal duurt dit ongeveer vier weken, maar het kan langer duren in drukke periodes, dus zorg ervoor dat u zo snel mogelijk solliciteert. Als u wordt toegelaten, ontvangt u per e-mail een voorwaardelijke toelating. U kunt beginnen met het plannen van uw verhuizing naar Amsterdam!

Stap 4: Voltooi je registratie en ga naar Amsterdam!

Zorg ervoor dat je je inschrijving als student voor aanvang van het programma afrondt. Wanneer aan alle voorwaarden is voldaan, ben je klaar om je opleiding aan de VU Amsterdam te starten!

Overzichtsgeschiedenis: mondiale geschiedenis en internationale studies

 • Voertaal: Engels, Nederlands
 • Duur: 1 jaar
 • Deadline voor aanmelding: 1 juni
 • Startdatum: 1 september
 • Type onderzoek: voltijds
 • Interessegebied: kunst, cultuur en geschiedenis
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Lees meer

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Lees Minder
Besançon , Dijon + 1 Meer Minder