MSc in duurzame ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit nieuwe programma is bedoeld om leiders te ontwikkelen met een diep begrip van ideeën, instellingen, beleid en netwerken voor duurzame ontwikkeling - en de noodzakelijke vaardigheden voor kritisch denken om het beleid te informeren en langetermijneffecten te creëren.

Het is ontworpen en geleverd door een team met een baanbrekende onderzoeks- en beleidsadvisering, die een passie hebben voor duurzame ontwikkeling.

Dit programma kiezen betekent lid worden van de afdeling vredesstudies en internationale ontwikkeling aan de University of Bradford - het grootste universitaire centrum in zijn soort in de wereld.

Na je afstuderen, maak je deel uit van een wereldwijd netwerk van alumni, van wie velen een leidende rol hebben gespeeld in internationale organisaties.

Het programma biedt uitstekende mogelijkheden voor toegepast beleidsonderzoek en werken aan echte problemen, en ontwikkelt teamwerk en leiderschapsvaardigheden door middel van curriculaire en buitenschoolse activiteiten in een levendige divisie.

rankings

Politics in Bradford staat op de 45e plaats in Groot-Brittannië in The Complete University Guide University Onderwerp Tables 2019 voor zijn undergraduate cursussen. Deze ranglijsten plaatsen ook Bradford in de top 20 in het Verenigd Koninkrijk voor afgestudeerde vooruitzichten.

Onze postacademische cursussen voor politici waren tweede in het Verenigd Koninkrijk voor inzetbaarheid in de 2018 Postgraduate Taught Experience Survey (PTES).

Toelatingseisen

Een typische toepassing zou een undergraduate Degree (2.2 honours of hoger) VK-systeem zijn of het vergelijkende resultaat buiten het VK. We houden ook serieus rekening met sollicitanten met niet-traditionele achtergronden en houden rekening met relevante werkervaring.

Aanvragen zijn welkom bij studenten met niet-standaard kwalificaties of volwassen studenten (die ouder zijn dan 21 jaar bij binnenkomst) met significante relevante ervaring.

Als u beschikt over eerder gecertificeerd leerproces of een beroepservaring die gelijkwaardig kan zijn aan delen van dit programma, heeft de universiteit procedures om dit leren te evalueren om u vrijstellingen te bieden van specifieke modules in het curriculum.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Kritieke perspectieven op duurzame ontwikkeling (DEV7026-B)
 • Governance for Development (DEV7035-B)
 • Internationale milieu Governance (PES7042-B)
 • Duurzame steden (PES7052-B)
 • Dissertatie (PES7040-E)

voor studenten op de route inclusief vrijwillige plaatsing / stage

 • Professionele ervaring (PES7056-Z)

Keuze

 • Afrikaanse politiek en veiligheidsdynamiek (PES7035-B)
 • Problemen in de ontwikkelingstheorie (DEV7003-B)
 • Gender, conflict en ontwikkeling (PES7041-B)
 • Natural Resource Governance (PES7045-B)
 • Bewegingen voor sociale en ecologische rechtvaardigheid (PES7044-B)
 • Beoordeling van ontwikkelingsbehoeften en -resultaten (DEV7036-B)
 • Financiën voor ontwikkeling (DEV7001-B)
 • Vredeshandhaving en vredesopbouw (PES7046-B)
 • Politiek en veiligheidsdynamiek in het Midden-Oosten (PES7043-B)

electieve

Plaatsing

Je kunt ervoor kiezen om een stage als onderdeel van je cursus op te nemen, in welk geval je meer dan 15 maanden in plaats van een jaar zult studeren. Om dit te doen, moet je je aanvankelijk registreren voor het eenjarige programma en vervolgens overstappen naar het 15 maanden durende programma als je een plaatsing hebt behaald, elk gewenst moment tot het midden van Semester 2.

De stage / stage verbetert verder de ontwikkeling van professionele ervaring en praktische vaardigheden tijdens je masteropleiding, waarbij de betrokkenheid van de beoefenaar in de gemeenschap wordt geïntegreerd met je academische studies.

Dit element is studentgericht en studentgericht, en daarom wordt het initiatief voor het identificeren en aanvragen van stages door jou bepaald. Academisch personeel kan de identificatie van geschikte kansen met leads en suggesties faciliteren en ondersteunen, helpen bij het schrijven van applicaties en ondersteunende referentieverslagen aanbieden. Ze bieden op maat gemaakte voorbereidende training vóór en mentorsteun tijdens de stage of stage.

De stage / stage kan overal ter wereld bij een organisatie worden gevolgd. U moet uw voorgestelde activiteiten gedetailleerd weergeven en goedkeuring krijgen voordat de opportunity is voltooid.

Zodra de stage / stage is voltooid, ga je terug naar het programma, dien je een voltooiingsverslag in met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten en voer je vervolgens je masterproefschrift uit. Studenten gebruiken hun stageperiode en ervaring vaak om hun dissertatie te informeren en vorm te geven.

Leren en beoordelen

Naast lezingen, seminars en op basis van leren in de klas en virtuele leermiddelen (Blackboard) zullen er kleine groepsactiviteiten zijn, zowel beoordeeld als niet-beoordeeld (vormend), die je de gelegenheid bieden om samenwerkende leervaardigheden te ontwikkelen en te versterken.

Het programma is bedoeld om:

 • Ontwikkel uw kennis en uitgebreid begrip van concepten, theorieën en kaders van duurzame ontwikkeling en hun toepassing in beleid en praktijk.
 • Ontwikkel je vaardigheden om huidig en opkomend onderzoek en praktijk te analyseren, te synthetiseren en te bekritiseren en bewijs kritisch te beoordelen met behulp van inzichten in de voorhoede van de discipline en praktijk.
 • Vergroot uw kennis en begrip van vaardigheden en technieken om innovatieve ideeën en originaliteit te ontwikkelen bij de toepassing van kennis met betrekking tot beleid en praktijk voor duurzame ontwikkeling voor uw eigen onderzoek en geavanceerde studiebeurs.
 • Ontwikkel je vaardigheden om een complexe kwestie met betrekking tot duurzame ontwikkeling te formuleren en onafhankelijk te onderzoeken door geschikte onderzoeksvragen te ontwikkelen en bewijsmateriaal kritisch te evalueren om dergelijke vragen te beantwoorden en je bevindingen op een geavanceerd niveau te communiceren.
 • Ontwikkel je autonome leervaardigheden voor levenslang leren om nog beter te worden in het zijn van een onafhankelijke leerling en kritische en creatieve denker.
 • Ontwikkel verder uw vaardigheden in het communiceren van complexe ideeën en problemen met verschillende groepen belanghebbenden.
 • Voorzie je van de kennis en vaardigheden om een reflectieve en kritische beoefenaar te worden en te werken als een effectief teamlid in cultureel diverse groepen en teams.

uitrusting

Het onderwijzen en leren in vredesstudies en internationale ontwikkeling gebeurt in verschillende ruimtes: collegezalen, vergaderzalen, flexibele ruimtes met verplaatsbaar meubilair waar studenten in groepen kunnen werken.

We bereiken buiten het klaslokaal - bijvoorbeeld gastsprekers van over de hele wereld uitnodigen om te debatteren via Skype om te debatteren, en het organiseren van studiesessies die gebruik maken van onze innovatieve milieuvriendelijke campus en de diverse stad Bradford. We nemen ook studenten mee op excursies, in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten (bijvoorbeeld in Yorkshire, naar Noord-Ierland, naar Den Haag en naar een ander Afrikaans land) en uitgebreide rollenspellen (in een jeugdherberg ergens schilderachtig) .

We hebben veel extra-curriculaire activiteiten, gastsprekers, seminars en trainingen. Onze Student Liaison Officer organiseert ook veel sociale activiteiten - onze centrale, gezellige gemeenschappelijke ruimte is een geweldige plek om te ontmoeten en te leren van medestudenten en gastheer voor quizavonden, internationale potluck-avondmaaltijden, gratis ontbijt, koffiepauzes. En laten we de jaarlijkse Peace and Development Ball en ons eigen Peace-voetbalteam niet vergeten.

De JB Priestley-bibliotheek heeft uitstekende middelen, met name voor vrede, politiek en sociale verandering en internationale ontwikkeling, waarin de universiteit is gespecialiseerd - zie details van onze speciale collecties.

De bibliotheek is 24/7 open, net als andere veilige, gastvrije en interactieve ruimtes rondom de campus, ontworpen om studenten te ontmoeten en samen te studeren.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 7.190 per jaar
 • Internationaal: £ 16.840 per jaar

Financiële steun

Je komt mogelijk in aanmerking voor de nieuwe postgraduate lening van de overheid om je kosten en levensonderhoud in rekening te brengen. Lees meer over onze website met vergoedingen en financiële ondersteuning.

Rotary Peace Fellowships

Sinds 2002 heeft de divisie ook een van de zes prestigieuze Rotary Peace Centres over de hele wereld georganiseerd, opgericht om leiders te ontwikkelen die katalysatoren worden voor vrede en conflictpreventie en -oplossing. Alle Rotary Fellows nemen onze verlengde MA's voor een periode van 15 maanden, inclusief Applied Field-ervaring.

Rotary fellowships dekken collegegeld en kosten, kost en inwoning, vervoer heen en terug, en alle stage- en veldstudiekosten. Er is een aparte aanvraag en een selectieproces.

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Dit programma zal waarschijnlijk helpen de carrièrekansen te vergroten voor degenen die willen werken en om toekomstige leiders van lokale, nationale en internationale organisaties en in het bedrijfsleven te ontwikkelen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het programma ontwikkelt een breed scala aan vaardigheden en een dieper inzicht in duurzame ontwikkelingskwesties die kunnen helpen om een voorsprong te creëren voor de afgestudeerden om hun kennis en beleidsanalysevaardigheden toe te passen in verschillende omgevingen.

Studieondersteuning

Aan het begin van je studie ontvang je een Personal Academic Tutor (PAT).

Leerlingen met een handicap of speciale onderwijsbehoeften of die aanpassingen nodig hebben, vullen een Learner Support Profile (LSP) aan en deze vormen de basis voor ondersteuning van geval tot geval.

PAT's en module-docenten kunnen toegang krijgen tot de LSP en deze informatie gebruiken om de ondersteuning aan individuele studenten aan te passen.

De programmaleider en het programmateam organiseren een kleine groep en één-op-één-vergaderingen volgens de behoeften van individuele studenten.

Module-docenten verwelkomen zowel formele als informele feedback en kunnen afspraken maken voor specifieke module- of beoordelingsgerelateerde discussies.

Onderzoek

Alle modules zijn onderzoeksgestuurd.

De afdeling vredesstudies en internationale ontwikkeling heeft een gevestigde reputatie voor geavanceerd internationaal beleidsonderzoek, diplomatie en betrokkenheid.

Verschillende leden van de divisie hebben onderzoeksrecords gebouwd op aspecten van economische ongelijkheid, beheer van natuurlijke hulpbronnen, vredesopbouw, conflictanalyse en project- en strategische planning en capaciteitsopbouw en zijn vaak betrokken bij beleidsbeïnvloeding en beleidsanalyse voor internationale, overheids- en niet-overheidsactoren. -gouvernementele organisaties over deze kwesties.

We werken momenteel samen met:

 • Nationale en lokale overheidsinstanties in het VK
 • EU-instellingen en Europese regeringen
 • VN-agentschappen, de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en de Caribbean Development Bank
 • Bilaterale geldschieters en donoren zoals AusAid, DFID en de China Development Bank
 • Internationale NGO's zoals de Aga Khan Foundation
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder