MSc in duurzame ontwikkeling en milieueconomie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in duurzame ontwikkeling en milieueconomie biedt aanvullende opleidings- en onderzoeksmogelijkheden op het gebied van milieueconomie voor studenten die geïnteresseerd zijn in het maken van een verandering in de maatschappij, het milieu en de economie.

De MSc in duurzame ontwikkeling en milieueconomie is een eenjarig, voltijds onderwezen postdoctoraal programma van de School of Geography and Sustainable Development.

Het delen van onderwijselementen van de MSc in duurzame ontwikkeling, dit programma neemt een interdisciplinaire aanpak en maakt gebruik van economische analyse en denken om de banden tussen mensen en hun omgeving te begrijpen, resulterend in een studieprogramma dat zowel intellectueel stimulerend als zeer relevant is voor de baan van vandaag markt.

highlights

 • Interdisciplinair onderwijs biedt meerdere perspectieven.
 • Excursies (zonder extra kosten) verkennen praktische toepassingen van duurzame ontwikkeling.
 • Praktische ervaring vormt een aanvulling op de leidende theorie.
 • De docenten en gastsprekers hebben allemaal praktische ervaring met het adviseren van de overheid, bedrijven en gemeenschappen, maar ook als leiders in hun wetenschapsgebieden.

Lesindeling

Tijdens het aangeleerde deel van het programma nemen de studenten meestal zeven modules die worden gegeven via lezingen, zelfstudies, seminarpresentaties, door studenten geleide workshops, maar ook excursies en uitjes. Modules worden beoordeeld door middel van schriftelijke examens en cursussen inclusief klassentests, presentaties en beoordelingsessies.

In de loop van het programma, maar met speciale aandacht tijdens de zomermaanden, zullen studenten een projectgebied onderzoeken en een academische literatuurstudie, een professionele beleidsmemorandum en een reflectief essay produceren.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

 • Ontwikkeling en milieu: introduceert sleutelbegrippen in economische ontwikkeling en beheer van natuurlijke hulpbronnen.
 • Economie voor het milieu: introduceert de bijdragen die milieu-economie kan leveren om ons te helpen een breed scala aan milieuproblemen te begrijpen en te beheren.
 • Ondervraging van duurzame ontwikkeling: biedt een inleiding tot duurzame ontwikkeling.
 • Masterclass in duurzame ontwikkeling: leidt studenten op om kritisch te reflecteren over het potentieel en de beperkingen van duurzame ontwikkeling.
 • Public Policy and the Environment: introduceert geavanceerde debatten in ontwikkeling en milieueconomie.

facultatief

Studenten kiezen één tot twee optionele modules. Alternatieve MSc-niveau modules kunnen worden genomen van scholen over de universiteit, met de goedkeuring van het hoofd van de school, in overeenstemming met de beschikbaarheid van het personeel.

Aanbevolen modules zijn onder meer:

 • Een sociaal wetenschapper zijn: onderzoekt de fundamentele vaardigheden die alle sociale wetenschappers vereisen en bereidt je voor op het proefschrift en de professionele ontwikkeling.
 • Introductie tot Geografische Informatiekunde: introduceert studenten de basisprincipes van Geografische Informatiekunde, inclusief het gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS).
 • Filosofie en methodologie van de sociale wetenschappen: introduceert de theoretische basisbenaderingen in de sociale wetenschappen, en moedigt u aan om verbanden te leggen tussen de methodologische en epistemologische aspecten die betrokken zijn bij het uitvoeren van sociaalwetenschappelijk onderzoek.
 • Kwalitatieve methoden in sociaal onderzoek: biedt zowel een theoretische als praktische inleiding tot het verzamelen, analyseren en schrijven van kwalitatief sociaalwetenschappelijk onderzoek
 • Quantitative Research in Social Science: biedt een gebruiksvriendelijke inleiding tot de fundamentele concepten van kwantitatieve analyse.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en vereisen een minimumaantal deelnemers.

Zomer project

Het zomerproject biedt, in tegenstelling tot traditionele onderzoeksprojecten, een format dat beter past bij de interesses en carrièreambities van studenten. Als het hoogtepunt van je studie, biedt de module Advanced Study in Sustainable Development je de mogelijkheid om een gebied van duurzame ontwikkeling te verkennen dat je interesseert. Je maakt dan een academisch literatuuronderzoek, een professionele beleidsmemorandum en een reflectief essay op basis van je onderzoek. Geadviseerd door een lid van het academisch personeel, werk je gedurende de zomermaanden aan je individuele project.

Als studenten ervoor kiezen om de zomerprojectvereiste voor de MSc niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten een Postgraduate Diploma kan geven. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw graad aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Duurzaamheid heeft invloed op bijna alle aspecten van het leven en afgestudeerden van de MSc Duurzame Ontwikkeling en Milieueconomie volgen vele verschillende professionele loopbanen, waaronder:

 • internationale ontwikkeling,
 • milieu-economen werkzaam in agentschappen, ministeries, energie- en waterbedrijven en advisering,
 • duurzaamheidsadviseurs voor supranationale instanties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank, de Europese Unie en de OESO,
 • duurzaamheid in bedrijfsbeheer, engineering, planning, transport, afval, energie of milieubeheer,
 • duurzaamheidsonderzoek en beleidsadvies.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate degree. Er is geen voorafgaande training in duurzame ontwikkeling vereist en de cursus staat open voor diegenen met een reeks academische achtergronden, waaronder aardrijkskunde, politiek, sociologie, milieuwetenschappen, biologie, wiskunde of economie.
 • Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

De master in duurzame ontwikkeling en milieueconomie loopt niet in 2019/2020.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV. Dit moet uw persoonlijke gegevens bevatten met een geschiedenis van uw opleiding en werk tot nu toe,
 • persoonlijke verklaring waarin wordt uitgelegd waarom u een geschikte kandidaat bent en hoe de graad uw persoonlijke ontwikkeling zal helpen,
 • een staaltje van academisch geschreven werk (1.000 woorden),
 • twee origineel ondertekende academische referenties,
 • academische transcripties en diploma's,
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld a ... Lees meer

St Andrews, opgericht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelstalige wereld. St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Genesteld aan de oostkust van Schotland kunnen studenten golfcursussen oversteken op weg naar de les, of joggen langs het strand na het diner. De universiteit heeft niet alleen een reputatie van wereldklasse, maar biedt ook een breed scala aan sociale activiteiten, waaronder meer dan 140 studentenverenigingen en 50 sportclubs. Historische gebouwen worden afgewisseld met moderne voorzieningen en de vele studententradities maken studeren aan St. Andrews echt een onvergetelijke ervaring. Lees Minder