MSc in duurzame architectuur en landschapsontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

verkiesbaarheid

 • Een bachelor in architectuur.
 • De kandidaat moet een portfolio maken.

Missie en doelen

Dit programma is gericht op het bieden van een multidisciplinaire achtergrond voor architecten, met een speciale focus op ecologische duurzaamheid en landschapsontwerp. Het begrip duurzaamheid wordt geassocieerd met een hoogwaardige transformatie van het landschap, van de macroschaal van de stedelijke planning tot de microschaal van technische details, hoe de gevarieerde schalen verbonden en met elkaar in verband staan. Deze methode is gericht op een fysieke, sociale en technische aanpak, waarbij een nauwe gespecialiseerde themavisie wordt doorlopen. Het internationale programma omvat ook workshops, studiereizen en zomercursussen.

vakken

Theorieën van architectuur, stad en landschap, Architectuurgeschiedenis en landschap in de hedendaagse tijd, structuren en technisch milieusysteem, Architectural Design Studio 1 (Duurzame architectuur, analyse van meerdere criteria en projectbeoordeling), Sociologie van het milieu, Stedelijk en milieuontwerp studio (Ontwerp van openbare ruimtes en infrastructuren, agronomie en voedingswetenschappen), Stedelijk en landschap Regeneration Studio (milieutechnologie, landschap als erfgoed, algemene ecologie), landschapsvertegenwoordiging en BIM-toepassingen, landschapsontwerpstudio (geavanceerd landschapsontwerp, fysische geografie en geo -Morfologie), Architectural Design Studio 2 (Advanced Architectural Design, Landscape Aesthetics).

Keuzevakken

 • Topografie en cartografie, innovatie voor ontwerpbeheer, creativiteit en architectuur in de films, Italiaanse gebieden en landschapstraditie, architectuurstrategieën in risicosituaties.
 • Eindwerkplaats: landschap, architectuurontwerp, stadsontwerp, milieuontwerp.

Carrièremogelijkheden

Het programma leidt architecten op met expertise in duurzame architectuur en landschapsontwerp, om een carrière in de private en publieke sector te volgen die valt onder EU-richtlijnen op het gebied van architectuur, stedenbouw, stadsontwerp en landschapsarchitectuur.

Toepassing

De aanvraag voor een Laurea Magistrale-programma (equivalent aan een MSc-graad) vereist slechts een paar stappen. Je kunt tegelijkertijd twee Master of Science-programma's aanvragen (1e en 2e keus); als u wordt toegelaten tot beide, wordt u gevraagd om de studie die u verkiest te aanvaarden. Aanvragers van Architectuur en Ontwerp zullen hun tweede keuze alleen laten beoordelen als ze niet worden toegelaten tot hun eerste keuze. Selecteer daarom uw programma van voorkeur als uw eerste keuze.

Om het evaluatieproces te starten, moet u alle vereiste documenten uploaden en ervoor zorgen dat uw originele academische transcripties binnen de deadline door het International Admission Office worden ontvangen. Onvolledige aanvragen (dat wil zeggen ontbrekende / niet geldige documenten, ongeacht of ze online zijn of per post zijn verstuurd) worden automatisch afgewezen. Het International Admissions Office neemt uw aanvraag alleen in behandeling als uw transcripties binnen de deadline zijn ontvangen en uw online aanvraag is voltooid.

Aanmeldingskosten

Houd er rekening mee dat de Politecnico di Milano kosten van de aanvraag niet aan onze Laurea Magistrale activiteiten, noch op enige vorm van wetenschap vereist. Alle procedures van aanvragen hebben geen kosten. Pas nadat u bent toegelaten, wordt u gevraagd om een niet-terugbetaalbare "administratieve vergoeding" van ongeveer 200,00 € , een verplichte regionale en administratieve belasting die u vooraf moet betalen om uw toelating te bevestigen (inclusief de ontvangers van de beurzen). Het wordt afgetrokken van het 2e deel van uw collegegeld.

Het is erg belangrijk dat elke aanvrager persoonlijk toegang krijgt tot de online service met haar / zijn studentidentificatienummer (persoonscode) en wachtwoord om de status van zijn / haar aanvraag en de communicatie die door het International Admissions Office wordt verzonden te controleren.

Bovendien moeten toegelaten studenten persoonlijk contact opnemen met de Italiaanse diplomatieke vertegenwoordiger om hen de nodige documenten en informatie te verstrekken. Als u dit niet doet, kan uw Visa worden afgewezen.

vergoedingen

Zodra u bent toegelaten, wordt u gevraagd om een administratieve vergoeding van 172,20 € te betalen, hetzij met een creditcard, hetzij per bankoverschrijving. De administratieve kosten worden afgetrokken van de tweede schijf en worden niet terugbetaald in geval van opname.

Het collegegeld voor elk academiejaar is verdeeld in twee delen. De eerste termijn moet bij inschrijving worden betaald, de tweede binnen de gestelde termijnen. Het verschuldigde bedrag moet volledig worden betaald en kan niet in volgende termijnen worden verdeeld.

Collegegeld voor EER-studenten

 • Het collegegeld voor EER-studenten varieert van ongeveer 895,20 € tot 3898,20 € voor een jaar.
 • De eerste termijn komt overeen met 895,20 €.
 • Het tweede deel is variabel. Het wordt berekend op basis van het gezinsinkomen: studenten worden volgens de ISEE-verklaring in verschillende inkomensgroepen geplaatst.
 • De tweede schijf is eveneens gebaseerd op het aantal studiepunten (CFU / ECTS) opgenomen in het studieplan.
 • Studenten toegelaten tot het eerste semester hebben meestal een standaard jaarlijks studieplan tussen 46 en 73 CFU, wat overeenkomt met 100% van het verschuldigde collegegeld.
 • Studenten toegelaten op het 2e semester hebben meestal een standaard jaarlijks studieplan van ongeveer 30 CFU, wat overeenkomt met 50% van het collegegeld.

Collegegeld voor niet-EER-studenten

 • Het collegegeld voor niet-EER-studenten komt automatisch overeen met de volledige bijdrage van 3898,20 €.
 • De eerste termijn komt overeen met 895,20 €.
 • De tweede termijn komt overeen met 3003 €. Het bedrag kan worden aangepast naargelang het aantal studiepunten (CFU / ECTS) opgenomen in het studieplan.
 • Studenten toegelaten op het eerste semester hebben meestal een standaard jaarlijks studieplan tussen 46 en 74 CFU, wat overeenkomt met 100% van het verschuldigde collegegeld (3003 €).
 • Studenten toegelaten op het 2e semester hebben meestal een standaard jaarlijks studieplan van ongeveer 30 tot 32 CFU, wat overeenkomt met 50% van het collegegeld (1501,50 €).

Video presentatie

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architect ... Lees meer

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architecture, Design and Engineering fields are concerned. Programmes are available in English. Lees Minder
Milaan , Como , Lecco , Cremona , Piacenza , Mantua , Milaan + 6 Meer Minder