MSc in duurzaamheidsbeheer en innovatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Cursus samenvatting

Biologen beweren dat we door de zesde massale uitsterving van soorten leven, terwijl klimaatwetenschappers suggereren dat er weinig meer dan een decennium is om het risico op extreme hitte, droogte, overstromingen en extreme armoede te verminderen. Duurzaamheid is de meest urgente zorg van de 21e eeuw. Bedrijven over de hele wereld worden gedwongen na te denken over hun impact op mensen en de planeet om de resultaten van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) en het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken.

Het VK was het eerste grote land dat formeel een belofte deed om de koolstofemissies tegen 2050 tot bijna nul terug te brengen, kort daarna gevolgd door de EU. Na tientallen jaren internationalisering van operaties en toeleveringsketens, moeten organisaties nu hun ecologische voetafdruk verkleinen, klimaat- en milieurisico's minimaliseren, veerkracht vergroten en duurzaamheid integreren in hun activiteiten, maar slechts weinigen weten hoe ze dit moeten doen.

Duurzaamheidsbeheer van bedrijven is van cruciaal belang voor de levensvatbaarheid van bedrijven op de lange termijn, van wie er velen door een bezorgde samenleving steeds meer onder de loep worden genomen en onder toenemende druk door toenemende regelgeving. Ze hebben mensen nodig die de bredere context van hun activiteiten en relaties met belanghebbenden waarderen - mensen die problemen kunnen herkennen en oplossen, praktische en haalbare oplossingen bedenken en vervolgens verandering doorzetten.

Om dit alles en meer aan te pakken, is onze MSc gestructureerd rond drie thema's: analyse van duurzaamheidskwesties (zowel sociaal als ecologisch), de ontwikkeling van mogelijke innovatieve oplossingen (samenwerkende, innovatieve bedrijfsmodellen, projecten en producten) en implementatie en verandermanagement.

Een hoogtepunt is onze internationale excursie, die het praktische aspect van deze cursus voortzet. Elk jaar kiezen we ervoor om een bepaalde duurzaamheidsuitdaging of -problematiek in een overzees land te bestuderen, bijvoorbeeld recycling of de circulaire economie.

Onze cursus is ontworpen met input van een reeks professionals uit de industrie en bedrijven die momenteel actief zijn op het gebied van duurzaamheid of die het beroep verdedigen.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 • Deze MSc is ideaal voor pas afgestudeerden en mensen met een passie om bij te dragen aan een betere toekomst als expert in duurzaamheid - het promoten van duurzame oplossingen, het stimuleren van duurzame productontwikkeling of het beheren van duurzaamheidsrapportage, compliance en verandering.
 • Duurzaamheid is een groeiend veld met steeds meer banen op het gebied van milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid en winstgevendheid voor bedrijven.
 • Word bedrijfsklaar door intensieve praktische ervaringen en gerichte studie.
 • Spannend lesgeven en leren met live casestudy's en gastsprekers met managers en ondernemers die hun bedrijf hebben omgevormd tot een duurzaam bedrijf.
 • Duurzaamheid in de praktijk adviesproject met een klantbedrijf, het verwerven van up-to-date vaardigheden zoals expertise op het gebied van CO2-voetafdruk en levenscyclusanalyse van producten.
 • Internationale excursie om duurzaamheid ter plaatse te bestuderen - met alle kosten inbegrepen in het collegegeld.
 • Interactieve groep 'Trash Hack' - een ondernemende oefening in het recyclen van een industrieel afvalproduct.
 • Boeiende beoordelingsmethoden, waaronder simulaties, zakelijke uitdagingen, onderzoeksbriefings, groepspitches en videopresentaties.

Cursus structuur

De cursus omvat interdisciplinaire modules uit meerdere bedrijfsdomeinen (zoals strategie, operations management, digitale disruptie en innovatie, marketing en financiën), samen met milieustudies (zoals carbon footprinting en milieueffectbeoordeling).

Je ontwikkelt een beter begrip van de relatie tussen het bedrijfsleven en de samenleving en hoe je effectiever kunt communiceren met stakeholdergemeenschappen. U leert vakkundig de impact van uw werkgever te beoordelen - of dit nu sociaal, ecologisch of economisch is. Ten slotte, met een waardering voor de uitdagingen die duurzaamheid met zich meebrengt voor strategische besluitvorming, ontwikkel je de vaardigheden en knowhow om te innoveren, nieuwe processen, producten en diensten te implementeren en manieren te vinden om duurzame praktijken te integreren in de dagelijkse praktijk. dagzaken.

modules

De volgende modules zijn indicatief voor wat u in deze cursus gaat bestuderen.

Kernmodules

 • Strategieën voor een duurzame toekomst
 • Marketing voor een duurzame wereld
 • Digitale disruptie en duurzame innovatieve bedrijfsmodellen
 • Leiderschap en verandermanagement in een complexe wereld
 • Samenwerking, samenwerking en groene aanvoerketens
 • Duurzaamheid in de praktijk
 • Duurzaamheidsanalyse en rapportage
 • MVO en duurzaamheid in context

Toelatingseisen

 • Minimaal een lagere tweede graad honours graad (2: 2).
 • Als je eerste taal geen Engels is, moet je een IELTS 6.5 hebben met minimaal 6.0 schriftelijk.
 • Aanvragers moeten één referentie indienen.

Careers

Duurzaamheid is een van de snelst groeiende industrieën van vandaag en de vraag naar multi-geschoolde bedrijfsmanagers met specialistische kennis om duurzaamheid aan te pakken is enorm. Organisaties over de hele wereld hebben mensen nodig met inzicht in duurzaamheid, persoonlijke integriteit, goede mensenvaardigheden, sterke netwerkvaardigheden en het vermogen om verandering te stimuleren.

U kunt merken dat u intern of als consultant werkt en bedrijven helpt bij het ontwikkelen van strategieën voor milieubeheer, waarbij u de impact van producten en processen op het milieu analyseert. Je zou je kunnen specialiseren in projectbeheer van duurzaamheidsactiviteiten en -strategieën of rapportage- en nalevingsverplichtingen. Als u uzelf als zeer creatief beschouwt, wilt u zich misschien concentreren op de ontwikkeling van duurzamere producten en input leveren voor productrenovatie en recycling.

Industrielinks

Westminster Business School is een van de toonaangevende centra voor bedrijfseducatie in Londen. Gelegen in het hart van Londen, dicht bij veel van de nationale, internationale en mondiale werkgevers van de stad, evenals de politieke, media- en financiële dienstverlening, ligt onze nadruk op vaardigheden, capaciteiten en attributen.

De toegepaste projecten en optionele stage zullen niet alleen je professionele netwerken uitbreiden, maar ook direct de vooruitzichten voor vroege inzetbaarheid na afstuderen vergroten.

Taakomschrijving

Deze cursus bereidt je voor op rollen zoals:

 • Milieu consultant
 • Product duurzaamheidsmanager
 • Duurzaamheidsadviseur
 • Projectmanager duurzaamheid (steden en regio's)
 • Manager duurzaamheidsverslaglegging Afgestudeerde werkgevers
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Lees meer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Lees Minder