MSc in dierengedrag

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit MSc-programma biedt een intellectueel en praktisch overzicht van modern diergedragsonderzoek dat wordt onderwezen door leiders in hun vakgebied. Het bereidt studenten voor op het doen van onderzoek naar diergedrag, waarbij belangrijke onderwerpen als cognitie, gedragsecologie en bewegingsecologie aan bod komen, evenals de nieuwste technieken die worden gebruikt om deze te bestuderen.

139762_pexels-photo-57627.jpeg

Cursusinformatie

De MSc in Animal Behavior is een eenjarig onderwezen programma van de School of Biology. Dit programma heeft een duidelijke focus op de theoretische, op experimentele ontwerp gebaseerde, analytische en technische benaderingen die ten grondslag liggen aan modern diergedragsonderzoek.

highlights

 • Het programma wordt gegeven binnen het Center for Biological Diversity van de School of Biology, een internationaal erkend expertisecentrum voor onderzoek naar diergedrag. Medewerkers die dit programma doceren, zijn gerenommeerde onderzoekers op het gebied van dierkennis, culturele evolutie, biologging en de studie van complexe gedragssystemen.
 • Een kerncurriculum gericht op het trainen van onschatbare overdraagbare vaardigheden wordt aangevuld met een reeks gespecialiseerde opties waarmee studenten onderwerpen van bijzonder belang op een gevorderd niveau kunnen verkennen.
 • Je hebt de geweldige kans om lokaal veldwerk uit te voeren als onderdeel van een kernmodule en daarbuiten als onderdeel van optionele veldcursussen (extra kosten van toepassing) op Antarctica (polaire ecologie) of Indonesië (wetenschappelijk duiken).
 • Je voert een gedetailleerd onafhankelijk onderzoeksproject uit binnen een van de onderzoeksgroepen van de School of Biology. U kiest waar mogelijk in welk laboratorium u uw project wilt realiseren.
 • Door studenten geleide seminars en workshops zijn bedoeld om het leren te ondersteunen, het vertrouwen te vergroten en de inzetbaarheid te bevorderen.

Lesindeling

De cursus bestaat uit twee onderwezen semesters, gevolgd door een onafhankelijk onderzoeksproject met als hoogtepunt een proefschrift van 15.000 woorden en een posterpresentatie. Het onderzoeksproject vindt plaats gedurende het hele jaar met een bijzondere focus gedurende de laatste drie maanden van half mei tot half augustus.

Semester 1 richt zich op onderzoeksvaardigheden. Studenten krijgen training in statistische analyse en gegevensverwerking, experimenteel ontwerp en het uitvoeren van diergedragsonderzoek in het laboratorium en in het veld, inclusief een residentiële excursie.

Tijdens semester 2 selecteer je specialistische optionele modules in actuele onderzoeksgebieden en ontwikkel je ook je professionele communicatieve vaardigheden. Dit laatste omvat het schrijven en peer reviewen van wetenschappelijke artikelen. Het omvat ook outreach en het presenteren van wetenschap aan het publiek, inclusief materiaal dat zal worden tentoongesteld in het Bell Pettigrew Museum van de universiteit.

Het modulaire curriculum is ontworpen om coherent te zijn en biedt geïntegreerde, praktische training die een sterke basis zal vormen voor studenten die hun studie willen voortzetten (bijvoorbeeld PhD) of voor degenen die ervoor kiezen om een onderzoeksgerichte loopbaan na te streven.

Het onderwijs heeft de vorm van:

 • lezingen
 • seminars
 • debatten
 • workshops
 • Tutorials.

Praktische oefeningen omvatten laboratorium- en veldwerk en computergebaseerde gegevensanalyse.

De klassen variëren van 5 tot 30 studenten, afhankelijk van de module. Er is een sterke focus op lesgeven in kleine groepen, zodat studenten individueel worden ondersteund en om hulp kunnen vragen wanneer dat nodig is.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende leverings- en beoordelingsmethoden. Voor meer informatie over elke module, inclusief wekelijkse contacturen, lesmethoden en beoordeling, zie de nieuwste modulecatalogus voor het academiejaar 2019-2020; sommige elementen kunnen worden gewijzigd voor deelname aan 2020.

Semester 1

Tijdens semester 1 volgen studenten twee verplichte modules die een gedegen training bieden in essentiële vaardigheden voor onderzoek naar diergedrag.

 • Wiskundige en statistische modellering voor biologen: past wiskundige ideeën toe op vragen in de biologie en introduceert methoden om modellen aan te passen aan biologische gegevens, voornamelijk met behulp van R-software.
 • Onderzoeksvaardigheden voor diergedrag: richt zich op sleutelvaardigheden, waaronder experimenteel ontwerp, biologging en telemetrie, gedragsgenetica en toepassingen op conserveringsbiologie.

Semester 2

In semester 2 volgen studenten de volgende verplichte module:

 • Communicatieve vaardigheden voor diergedragsonderzoek: oefent belangrijke communicatieve vaardigheden voor modern diergedragsonderzoek, inclusief schrijven voor andere wetenschappers, peer review, communiceren met het publiek en outreach.

U kiest ook drie van de volgende optionele modules:

 • Predators and Prey: verken de verschillende gedragingen die de interacties tussen roofdieren en hun prooi bepalen.
 • Cognitie: ontwikkel inzicht in hoe dieren de wereld waarnemen en hoe hun cognitieve vaardigheden worden gevormd door selectie.
 • Biologging for Animal Behavior Research: leer hoe wetenschappers de allernieuwste technologieën gebruiken om de beweging, het gedrag en de fysiologie van dieren in verschillende omgevingen te begrijpen.
 • De vraag naar cultuur bij dieren: bespreek het bestaan en de omvang van sociaal leren en culturele overdracht bij niet-mensen.
 • Complexe systemen in diergedrag: onderzoek diergedrag vanuit een complex systeemperspectief, waarbij analyses variëren van het huisvesten van complete vogelkoppels in gevangenschap, computersimulatie en het gebruik van robots om met de dieren om te gaan.
 • Scientific Diving: veldcursus in Indonesië (vereist geschikte duikkwalificaties en betaling van expeditietarief).
 • Predator Ecology in Polar Ecosystems: veldcursus in het zuiden van Argentinië en Antarctica (vereist betaling van expeditiekosten die alle kosten dekt, inclusief reis- en verblijfskosten). Zie de Antarctische expeditieblog van de studenten.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en vereisen een minimumaantal deelnemers. sommige kunnen slechts een beperkt aantal studenten toelaten.

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Toelatingseisen

 • Een eerste of hogere 2.1 (Honours) undergraduate degree in biologische wetenschappen. Andere wetenschappelijke of wiskundige graden kunnen acceptabel zijn. Raadpleeg de internationale toelatingseisen als je je eerste graad buiten het VK hebt gestudeerd.
 • Bewijs van opleiding in geavanceerde wiskunde en statistiek (ten minste op AS / A-niveau, hoger, internationaal baccalaureaat of gelijkwaardig op de Britse school).
 • Zeer goede baseline IT-vaardigheden, waaronder tekstverwerking, gebruik van spreadsheets, e-mail en internet.
 • Engelse taalvaardigheid. Zie Engelse taaltesten en kwalificaties.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV
 • Voltooid MSc-aanvraagformulier voor diergedrag - 2020-invoer (Word)
 • Twee origineel ondertekende academische referenties
 • Academische afschriften en diploma's
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Zie ondersteunende documenten en referenties voor postdoctorale opleidingen voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder