Overzicht

De MSc in Animal Behavior behandelt de interactie tussen omgeving, ervaring en fysiologie in de ontwikkeling en dynamiek van gedrag. Er is een toegepast element in termen van hoe de principes van dierlijk gedrag kunnen worden toegepast op praktische problemen zoals dierenwelzijn en natuurbehoud. Studenten kunnen ervaring opdoen met laboratoriumonderzoek (van ongewervelden) en veldwerk. Het programma heeft een sterke numerieke en onderzoeksgeoriënteerde aanpak. Een reeks keuzevakken is beschikbaar, waaronder Zoo Conservation Biology, die plaatsvindt in Chester Zoo. Er is ook een verplichte residentiële veldcursus in Polen of Tanzania.

De MSc wordt voltooid door een op onderzoek gebaseerd project dat in het buitenland of in het VK kan worden uitgevoerd. Er zijn ook mogelijkheden om te werken binnen Manchester Met-onderzoeksprojecten in Tanzania, Kenia, de Filippijnen, Mauritius en Madeira.

Kenmerken en voordelen van de cursus

 • Wij werken samen met het College van Afrikaanse Wildlife Management en de Kenya Wildlife Service en zijn in staat om unieke veldwerkervaringen aan te bieden in Tanzania en Kenia.
 • Je hebt de mogelijkheid om zes weken te verblijven op een van onze onderzoekscentra in Tanzania of Kenia om gegevens te verzamelen voor je eigen onderzoeksproject.
 • Cursusbezorging is flexibel en de meeste lezingen vinden 's avonds plaats. Hoorcolleges, ander cursusmateriaal en beoordelingsinformatie zijn beschikbaar via ons online leerplatform, Moodle.
 • In de afgelopen tien jaar hebben we meer dan £ 50 miljoen geïnvesteerd in ons huis, John Dalton, inclusief hoogwaardige onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten voor biochemie, moleculaire biologie en genetica, microbiologie, plantenfysiologie, diergedrag en inspanningsfysiologie en biomechanica.
 • De cursus wordt gegeven door een levendige gemeenschap van onderzoek-actieve medewerkers. Docenten zijn momenteel betrokken bij onderzoek in Tanzania, Kenia, Mauritius, Madeira, Ethiopië, de Filippijnen, Indonesië en het Verenigd Koninkrijk en elk jaar werken veel van onze MSc-studenten aan dit project.
 • Studenten worden aangemoedigd om hun projecten in samenwerking met personeelsbelangen of die van externe organisaties zoals Chester Zoo, lokale en nationale natuurbeschermingsinstanties, waterschappen, enz. Uit te voeren.
 • De School of Science and the Environment heeft sterke banden met de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals en heeft nauwe banden met een aantal organisaties in het noordwesten, waaronder Blackpool Zoo, Chester Zoo en Knowsley Safari Park.

Cursus details

Cursusbezorging is flexibel en de meeste lezingen vinden 's avonds plaats. Hoorcolleges, ander cursusmateriaal en beoordelingsinformatie zijn beschikbaar via ons online leerplatform, Moodle. Je wordt meestal beoordeeld door middel van cursussen, hoewel sommige eenheden een formeel onderzoek hebben.

Onze masterprogramma's op het gebied van gedrag en instandhouding worden gerund door een grote groep van onderzoek-actieve medewerkers met sterke banden met een verscheidenheid aan onderzoeksinstellingen, nationale organisaties en niet-gouvernementele instanties in het Verenigd Koninkrijk en het buitenland.

Elke termijn is er een onderzoekscolloquium waarin uitgenodigde sprekers praten over onderzoeksgebieden die direct relevant zijn voor onze MSc-programma's.

MSc student onderzoeksprojecten

U kunt zes weken verblijven op een van onze onderzoeksbases in Tanzania of Kenia en gegevens verzamelen voor uw eigen onderzoeksproject.

Je kunt ook deelnemen aan onze Tanzania Field-cursus van twee weken, die elk jaar in juni plaatsvindt. Er zijn bezoeken aan enkele van de meest beroemde natuurgebieden in de wereld, waaronder de Ngorongoro-krater en het Serengeti National Park. We bestuderen een aantal van de menselijke effecten op en managementkwesties in deze beschermde gebieden, evenals een aantal van de factoren die van invloed zijn op de groepsgrootte en paring van grote zoogdieren.

We voeren momenteel een aantal onderzoeken uit naar:

 • De ecologie en genetica van de zwarte neushoorn om te proberen te begrijpen waarom hun fokrendement in sommige Keniaanse reservaten erg laag is.
 • De verdeling van het gewas overvallen door olifanten en strategieën voor het verminderen van aanvallen van roofdieren op vee.
 • De impact van pastoralism en andere habitatveranderingen op dierlijk gedrag en behoud van biodiversiteit.

Core Units

 • Gedragsbiologie
 • Statistieken en onderzoeksontwerp
 • Praktische technieken (inclusief veldcursus)
 • Onderzoeksproject

Waarschijnlijk optionele eenheden

 • Behoud van soorten
 • Genetica van populaties
 • Dierentuinen en conservering
 • Avian Biology and Conservation

Toelatingseisen

Ten minste een hogere tweederangs UK Honours-graad (of internationaal equivalent) in een vak zoals ecologie, biologie, zoölogie, plantkunde, diergedrag, psychologie of milieuwetenschappen is normaal vereist. Kandidaten met verschillende academische achtergronden of zonder formele kwalificaties, maar met gelijkwaardige ervaring, zullen ook worden overwogen.

Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 44 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Britse en EU-studenten: voltijd: £ 9250 per jaar. Part-time: £ 1542 per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijds: £ 15.500 per jaar. Deeltijd: £ 2584 per jaar.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019