MSc in de middeleeuwse geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze MSc in Medieval History heeft tot doel de vaardigheden aan te reiken om geavanceerd onderzoek te doen naar de fascinerende geschiedenis van Europa in de periode tussen 400 en 1500 na Christus en biedt diepgaande verkenningen van een reeks specifieke onderwerpen binnen die periode.

Dit programma zal je voorzien van wat je nodig hebt om geavanceerd onderzoek in de middeleeuwse geschiedenis na te streven, en het zal je helpen om je eigen onderzoeksinteresses uit te breiden door middel van kleine, seminar-gebaseerde lessen. Je hebt ook toegang tot bronnen van wereldklasse, met name de indrukwekkende gecombineerde collecties van de National Library of Scotland en de hoofdbibliotheek van de Universiteit van Edinburgh. Daarnaast behoor je tot een bloeiende gemeenschap van wetenschappers door lid te worden van het zeer interdisciplinaire Edinburgh Centre for Medieval and Renaissance Studies (CMRS), dat reguliere onderzoeksseminars organiseert, evenals een reeks andere academische en sociale evenementen.

Ons programma bevat een kerncursus die kennis biedt van de belangrijkste categorieën van overlevende primaire bewijzen en de technische vaardigheden om ze te gebruiken. U kunt dan kiezen uit twee sets optionele cursussen, afhankelijk van beschikbaarheid. Met één set kunt u uw onderzoeksvaardigheden verder uitbreiden, bijvoorbeeld cursussen over Paleography, Latijn en onderzoeksmethodologie. De andere set bevat cursussen die het onderzoeksspecialisme van onze middeleeuwse historici weerspiegelen. Het kan ook mogelijk zijn om je in te schrijven voor relevante cursussen in andere delen van de universiteit, zoals de School of Divinity, het Edinburgh College of Art, en de School voor Talen, Literatuur en Culturen, die de mogelijkheid biedt om de waarde van een interdisciplinaire benadering van middeleeuws onderzoek. Over het algemeen variëren de optionele cursussen die wij aanbieden sterk in termen van chronologie (van klassieke oudheid tot de Renaissance), geografie (de westelijke rand van Dark Age Europe tot het oostelijke Middellandse Zeegebied) en methodologie, en je zult ze kunnen selecteren om je eigen pad te bouwen.


Programmastructuur

Het programma omvat twee semesters van lesgeven, gevolgd door een individueel onderzoeksproject. Als een van de grootste afdelingen in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, heeft u een reeks cursussen waaruit u kunt kiezen, zodat u uw studie kunt afstemmen op uw interesses en ambities.

De master duurt 12 maanden van september tot eind augustus van het volgende jaar. Om een ​​MSc te behalen, moet je ook een proefschrift invullen. Een diploma-optie is ook beschikbaar, die alleen de cursussen die worden gegeven omvat.

Deel I van het diploma vereist dat studenten een CORE-cursus volgen in Bronnen voor Middeleeuwse Geschiedenis, samen met optionele cursussen in middeleeuwse talen. Daarnaast nemen studenten twee optionele cursussen uit een reeks van aanbiedingen, afhankelijk van beschikbaarheid. De aangeleerde cursussen zijn een totaal van 120 studiepunten waard en worden beoordeeld door cursussen. Na succesvolle afronding van Deel I van het programma, zullen de studenten overgaan naar een periode van individueel onderzoek van mei tot augustus, resulterend in een eindverhandeling ter waarde van nog eens 60 studiepunten. Het onderwerp van het proefschrift wordt gekozen in overleg met een begeleider met relevante expertise.

Het programma wordt ook op parttime basis aangeboden.

Onderwezen cursussen

Je neemt verschillende cursussen in twee semesters van het lesgeven, inclusief een verplichte cursus en een reeks optionele cursussen.

Proefschrift

Je gaat een onderzoeksproject starten en een dissertatie maken die half augustus wordt ingediend op een toegewezen datum.


Toelatingseisen

Lees meer over de toelatingscriteria en vereiste kwalificaties voor de MSc in Medieval History.

Je hebt een Britse 2: 1 graad, US GPA 3.4 of een ander internationaal equivalent, nodig in een onderwerp dat gerelateerd is aan dit programma.

Je moet een achtergrond in de Middeleeuwse geschiedenis en / of relevante taalvaardigheden in je transcript laten zien, of als je dat niet kunt, moet je in de persoonlijke verklaring duidelijk maken waarom je bent uitgerust om dit programma te ondernemen.

Relevante ervaring of professionele of andere kwalificaties worden ook overwogen.

Gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties

Leidraad voor de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties wordt verstrekt door het International Office. Als u twijfelt over de gelijkwaardigheid van uw diploma, geeft het International Office informatie per land.

Engelse taalvereisten

Als u niet uit een Engelstalig Engelstalig land komt, zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration, moet u een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van uw gesproken en geschreven Engels.

  • IELTS: totaal 7,0 (minimaal 6,0 in elke module)
  • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 20 in elke module)
  • PTE (A): totaal 67 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
  • CAE en CPE: totaal 185 (minimaal 169 in elke module)
  • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Je Engelse taalkwalificatie mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Als alternatief kunnen we mogelijk ook een diploma accepteren dat is onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekende meerderheid voor toegang (zoals gedefinieerd door UK Visas


Careers

Onze studenten hebben verschillende loopbaanpaden voor ogen.

Postdoctorale studie in de geschiedenis ontwikkelt kritische vaardigheden die van toepassing zijn in een breed scala van loopbanen, waaronder, maar zeker niet beperkt tot, loopbanen met betrekking tot onderwijs en de erfgoed- en creatieve industrie. De school streeft er voortdurend naar om de banden met die sectoren uit te breiden en we werken samen met onze Career Service.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Lees meer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Lees Minder