Lees de Officiële Beschrijving

De complexiteit van uiteenlopende kwesties als klimaatverandering, energieopslag, een remedie tegen kanker en antibioticaresistentie vereist een brede chemische kennis. Dit programma heeft een sterke experimentele focus en bereidt je voor op een carrière die werkt met alles van materialen tot farmaceutische producten.

Toelatingseisen

  • Bachelor's degree met een major op het gebied van chemie of chemische biologie. Het bachelordiploma (gelijk aan een Zweeds Kandidatexamen) moet van een internationaal erkende universiteit zijn.
  • Engels overeenkomend met het niveau van het Engels in het Zweeds hoger secundair onderwijs (Engels 6 / B). Dit wordt normaal gesproken bevestigd door middel van een internationaal erkende test.

De selectie voor de aanvraagronde van januari is gebaseerd op verdienstwaardering (rangtarief) op drie niveaus. Indien nodig, zullen aanvragers binnen dezelfde verdienste groep door loting worden geselecteerd.

  • Groep 1: Hoog
  • Groep 2: Goed
  • Groep 3: Laag

Als ervaren scheikundige kunt u een sleutelrol spelen bij het oplossen van de uitdagingen waarmee wij worden geconfronteerd met betrekking tot het milieu en de gezondheid van een vergrijzende bevolking. Dit nieuwe masterprogramma heeft een moderne, moleculair gerichte benadering die de grenzen tussen traditionele takken van chemie overstijgt.

Leer moleculaire structuren in detail

Gedurende het hele programma zullen onze ervaren leraren, die allemaal actieve onderzoekers zijn, uitleggen hoe moleculaire eigenschappen worden begrepen, ontworpen en gebruikt. Je bestudeert de details van de chemische binding, gevolgd door synthese en analyse van moleculen en materialen. Cursussen in nanotechnologie, medicinale chemie en materiaalkunde zullen u helpen begrijpen hoe chemie centraal staat in een breed scala van toepassingen, waarom moleculen met bepaalde structuren geschikt zijn voor specifieke taken, en hoe moleculaire eigenschappen kunnen worden verbeterd om nog beter aan te sluiten bij de toepassing.

Veel labtijd

Je zult veel tijd in onze laboratoria doorbrengen om praktijkervaring op te doen in de chemie en theorieën toe te passen die in de colleges worden behandeld. Linköping University ( LiU ) heeft een sterk onderzoek in de chemie en aanverwante onderwerpen, waaronder computationele studies van katalyse en oppervlaktechemie, evenals een synthese van harde en zachte materialen. We ontwikkelen ook synthetische moleculen voor farmaceutische en diagnostische doeleinden en methoden voor forensisch onderzoek. Voor uw proefschrift kunt u ervoor kiezen om te werken met een onderzoeksgroep op LiU of met de industrie.

Carrièremogelijkheden

De banenmarkt voor chemici is uitstekend. Na het afstuderen zul je de chemie begrijpen vanuit een geïntegreerd, moleculair perspectief en de vaardigheden hebben om te werken in de farmaceutische of de materiaalwetenschappelijke industrie, evenals voor milieuagentschappen. De fundamentele kennis van de chemie die je in het programma hebt opgedaan, zal je in staat stellen van richting te veranderen tijdens je carrière - verschillende toepassingen vereisen moleculen met verschillende eigenschappen, maar ze zijn ontworpen volgens dezelfde principes. Het programma maakt je ook goed voorbereid op verdere studies naar een PhD-graad.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 22 andere vakken van Linköping University »

Laatst bijgewerkt op October 23, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
252,000 SEK
Alleen van toepassing op studenten van buiten de EU, EER en Zwitserland.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019