MSc in data-analyse en bedrijfseconomie (MScDABE)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De snelle technologische vooruitgang heeft het zakelijke landschap en de banenmarkten ingrijpend veranderd. Nog veel meer bedrijven zijn strategisch op zoek naar mensen met analytische vaardigheden met bedrijfseconomische kennis en statistische en programmeervaardigheden om bedrijfsinzichten te bieden en te reageren op veranderingen in een beleid inzake intellectuele eigendom en concurrentie- en regelgevingsbeleid.

De Master of Science in Data Analytics en Bedrijfseconomie is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar talenten op het gebied van data-analyse en bedrijfseconomie in Hong Kong en andere delen van de wereld. Het is een eenjarig full-time programma dat studenten een gedegen opleiding biedt in bedrijfseconomische analyse en data-analyse. Studenten die geïnteresseerd zijn in analytics-enabled professionals en datastrategen, zijn welkom om een aanvraag in te dienen.

Het programma is ook in overeenstemming met het 10-jarige institutionele strategische plan van de universiteit voor 2018-28, waarin 'data-analyse en kunstmatige intelligentie' is geïdentificeerd als een van de onderzoeksclusters voor ontwikkeling.

Brede en evenwichtige training

Het programma benadrukt de waarden van economische principes in de huidige ontwikkeling van gegevenswetenschap en de noodzakelijke programmeervaardigheden voor het oplossen van echte bedrijfsproblemen.

Carrière-georiënteerd Curriculum

Door de opleiding ontvangen van het programma kunnen afgestudeerden de talentenkloof opvullen die ontstaat door de nieuwe uitdagingen van de ontwikkeling van slimme steden.

Praktisch leren

Studenten kunnen de technische vaardigheden die ze uit het programma hebben geleerd toepassen om analytisch de zakelijke problemen in handgegevens op te lossen.

Gelegenheid om te werken in Hong Kong

Afgestudeerden van niet-Hongkongse programma's kunnen een aanvraag indienen om gedurende 12 maanden na hun afstuderen in Hongkong te blijven en te werken, ongeacht of zij een aanbod voor een baan hebben gekregen of niet.

Doelstellingen van het programma

 • Geef studenten een degelijke training in bedrijfseconomische analyse en data-analyse.
 • Stel studenten in staat om bedrijfseconomische problemen te analyseren met behulp van relevante gegevens.
 • Geef studenten een gebalanceerde training in bedrijfseconomische kennis, statistische modellen en programmeervaardigheden.

Leerdoelen

Kennis

Studenten zullen in staat zijn om de uitdagingen van de digitale economie te identificeren en economische principes toe te passen om strategisch na te denken over zakelijke beslissingen.

creativiteit

Studenten kunnen aantonen dat ze de juiste algoritmen kiezen en programmeertalen voor bedrijfsanalyses implementeren.

Vaardigheden

Studenten kunnen het bedrijfsprobleem duidelijk definiëren en geschikte analytische hulpmiddelen identificeren om de problemen aan te pakken.

Communicatie

Studenten zullen in staat zijn om de gegevensresultaten te interpreteren en cruciale bevindingen en inzichten effectief te leveren door middel van gegevensvisualisatie voor bedrijfsanalyse.

Burgerschap

Studenten zullen in staat zijn oplossingen te formuleren voor echte problemen met data-analyse en / of economische principes.

Programmastructuur

Studenten moeten tien vakken volgen, waarvan zes verplichte vakken en vier keuzevakken.

Studeermodus

De normale duur van het programma is een jaar fulltime.

Instructiemedium

Het instructiemiddel is Engels.

Kern vakken

 • ECON7870 Bedrijfseconomie en bedrijfsstrategie
 • ECON7880 Fundamenten in Big Data Analytics: concepten en technieken
 • ECON7890 Foundations in Big Data Analytics: Programming
 • ECON7900 Statistieken voor data science
 • ECON7910 Datavisualisatie met verhalen vertellen
 • ECON7920 Executive Workshop-serie

Keuzevakken*

 • ECON7035 Kunstmatige intelligentie voor bedrijven
 • ECON7045 Recht en economie van gegevensbescherming
 • ECON7055 Projecten voor data-analyse
 • ECON7430 Toegepaste kosten-batenanalyse
 • ECON7850 Economie van digitale markten
 • ECON7930 Analytics voor ruimtelijke, tekstuele en sociale netwerkgegevens
 • ECON7940 Datagestuurde besluitvorming
 • ECON7950 Zakelijke en economische prognoses met big data
 • ECON7960 Gebruikerservaring en A / B-testen
 • ECON7970 Toegepaste voorspellende modellen
 • ECON7980 Innovatie en ondernemerseconomie: China en mondiale ontwikkeling
 • ECON7990 Economie van slimme steden

* Onder voorbehoud van voorafgaande goedkeuring van de programmadirecteur en quotabeperkingen, mogen studenten maximaal twee cursussen volgen die worden aangeboden door andere masterprogramma's van de School of Business en van het Department of Computer Science als keuzevakken, op voorwaarde dat de geselecteerde cursussen de studenten bereiken de LG's van dit programma.

Toelatingseisen

 • Een bachelor diploma van een erkende universiteit, of gelijkwaardig, met bevredigende academische prestaties. Van de aanvrager wordt verwacht dat hij een bachelordiploma bezit in het bedrijfsleven of in niet-zakelijke gebieden met een goede kwantitatieve opleiding.
 • Een bewijs van Engelse taalvaardigheid is vereist voor aanvragers van wie het eerste diploma is behaald aan niet-Engelstalige instellingen. Dit kan worden bereikt door een minimale TOEFL iBT-score van 79 te behalen; of een minimum van 6,5 in IELTS; OF andere gelijkwaardige kwalificaties.

Beurzen

Toegangsbeurzen worden elk jaar aangeboden voor de meest opvallende aanvragers.

 • Voor internationale aanvragers kunnen ze in aanmerking komen voor de International Postgraduate Scholarship met afstand van collegegeld voor het hele jaar en verstrekking van een toelage voor levensonderhoud van HK $ 100,000.
 • Voor studenten op het vasteland en lokale studenten zou een beurs worden toegekend tot een bedrag dat gelijk is aan een collegegeld voor het volledige jaar op basis van levenslang leren en academische prestaties.
 • Op verdiensten gebaseerde prijzen worden toegekend aan de meest opvallende studenten in het programma op het moment van afstuderen.

Aanvragers die in aanmerking willen komen voor toelatingbeurzen moeten alle vereiste ondersteunende documenten op of voor de toelatingstermijn indienen.

International Postgraduate Scholarships (IPS)

Het International Postgraduate Scholarship (IPS) -programma van de HKBU School of Business is een wereldwijd initiatief dat is ontworpen om toekomstige bedrijfsleiders te voeden en zeer getalenteerde en intellectueel gemotiveerde studenten van over de hele wereld samen te brengen in een van onze geselecteerde onderwezen postdoctorale programma's. Hoewel deze jonge presteerders uit verschillende achtergronden komen, hebben ze allemaal leiderschapspotentieel getoond en hebben ze een gemeenschappelijk belang bij het maken van een verschil in de wereld.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

For more than half a century, Hong Kong Baptist University (HKBU) has been at the vanguard of business education in Asia, molding generations of business leaders. Steeped in a tradition of academic ex ... Lees meer

For more than half a century, Hong Kong Baptist University (HKBU) has been at the vanguard of business education in Asia, molding generations of business leaders. Steeped in a tradition of academic excellence, yet always looking forward to new intellectual horizons, HKBU prides itself in striving to always remain a true pioneer in business education. Located at the crossroads between the emerging countries of Asia and the West, HKBU is ideally situated to confront the changes impacting our world, be it the economic resurgence of China, the deepening impact of globalization or the need for new ethical standards in the age of sustainability. Lees Minder