MSc in criminologisch onderzoek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Verdien een master in criminologisch onderzoek van de topuniversiteit van Schotland voor criminologie (The Guardian University Guide 2020). Krijg deskundige training in de nieuwste methoden en benaderingen.

Deze cursus biedt u deskundige training in de nieuwste methoden en benaderingen die worden gebruikt in criminologisch onderzoek. We staan op de eerste plaats in Schotland en de top 10 in het VK voor criminologie (The Guardian University Guide 2020).

We behandelen de principes van het verzamelen, analyseren en rapporteren van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens, maar houden ook rekening met ethiek, betrouwbaarheid en validiteit. Je zult kritisch kijken naar de theoretische grondslagen die ten grondslag liggen aan criminologie en socio-juridisch onderzoek, evenals kwesties onderzoeken met vergelijkend onderzoek en inzicht ontwikkelen in de relatie tussen criminologisch onderzoek en beleidsvorming.

De cursus wordt erkend als onderzoekstraining door de Economische en Sociale Onderzoeksraad (ESRC) en wordt ondersteund door personeel van het Schotse centrum voor onderzoek naar criminaliteit en criminele rechtvaardigheid - een multi-universitair orgaan met internationale invloed en links naar academici, beleidsmakers en praktijkmensen in de buurt de wereld.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 • # 11e in Schotland en 3e in het Verenigd Koninkrijk voor criminologie (Times and Sunday Times Good University Guide 2019)
 • # 2 Erkend als onderzoekstraining door de Economic and Social Research Council
 • # 31e in Schotland voor Criminologie en top 10 in het VK (The Guardian University Guide 2020)

Cursus Doelstellingen

De MSc Criminological Research biedt deskundige training om ervoor te zorgen dat u:

 • verzamel, analyseer en rapporteer kwalitatieve en kwantitatieve gegevens, rekening houdend met ethiek, betrouwbaarheid en validiteit
 • kritisch kijken naar de theoretische grondslagen die ten grondslag liggen aan criminologisch en socio-juridisch onderzoek
 • onderzoeken van kwesties met betrekking tot vergelijkend criminologisch en sociaal-juridisch onderzoek
 • de relatie begrijpen tussen criminologisch onderzoek en beleid, en de betekenis van evaluatie, de terminologie, de praktijk en het gebruik ervan

De cursus is ontworpen om geschikt te zijn voor zowel beginnende als ervaren onderzoekers. Ongeacht uw deskundigheidsniveau, wij voorzien u van de nodige kennis en vaardigheden om succesvol in dienst te treden als onderzoeker of ingeschreven als promovendus.

Je studeert in een multidisciplinaire omgeving waar internationaal gerenommeerde medewerkers je kennis laten maken met hypermodern empirisch en theoretisch onderzoek.

Professionele accreditaties

De onderzoekstraining van de MSc Pathways voldoet aan de criteria voor accreditatie van de ESRC, wat onze uitmuntendheid betekent in opleiding en ontwikkeling van onderzoekers. Als zodanig komen aspirant-studenten in aanmerking voor het 1 3-studentschap, waardoor je financiering krijgt voor een eenjarige onderzoekstraining Masters gekoppeld aan een driejarige PhD.

Flexibel leren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een module van deze cursus, het Postgraduate Certificate of het Postgraduate Diploma, stuur dan een e-mail naar Graduate Admissions om je studierichting te bespreken.

Onderzoek

Wanneer je Criminologisch onderzoek studeert aan de University of Stirling , maak je kennis met toonaangevend empirisch en theoretisch onderzoek in een levendige, multidisciplinaire omgeving.

De University of Stirling onderstreepte de expertise van onze medewerkers en scoorde hoog in het meest recente Research Excellent Framework (REF 2014) - een UK-brede beoordeling van de onderzoeksoutput van universiteiten. In de evaluatie-eenheid Sociaal Werk en Sociaal Beleid waren hoogtepunten:

 • 78% van onze totale onderzoeksactiviteit werd beoordeeld als internationaal excellent of wereldleider
 • 100% van de factoren in de onderzoeksomgeving beoordeeld als internationaal uitstekend of wereldleider
 • 100% van onze onderzoeksimpact werd beoordeeld als toonaangevend of internationaal uitstekend
 • we werden beoordeeld als de op een na hoogste onderzoeksmacht in Schotland en de 13e hoogste in het Verenigd Koninkrijk

Academische vereisten

Een minimum van een tweede klas graad (2.1 de voorkeur) of een equivalent in een relevant onderwerp. Kandidaten zonder deze formele kwalificaties, maar met significante relevante / relevante werk / levenservaring worden aangemoedigd om te solliciteren.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6,5 met minimaal 6,0 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C of hoger
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade B of hoger
 • Pearson-test van het Engels (Academisch): 60 met 56 in elke component
 • IBT TOEFL: 90 zonder een subtest van minder dan 20

Pre-sessie Engelse taalcursussen

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Nadat je bent afgestudeerd

Je studeert af met een keuze aan carrières voor je in het strafrechtsysteem. Dit omvat aansluiting bij de Civil Service, de Crown Prosecution Service, Police Scotland en andere diensten in het Verenigd Koninkrijk of in het buitenland. Andere afgestudeerden hebben hun carrière gericht op de academische wereld, onderzoeksmanagement of zijn verder gaan studeren, zoals de Applied Social Research (Doctorate) of PhD.

 • Profiteer van onze banden met de strafrechtsector en het Scottish Centre for Crime and Justice Research
 • Vergroot uw inzetbaarheid door te studeren aan de best beoordeelde universiteit van Schotland voor criminologie
 • Afgestudeerd met de vaardigheden om een carrière in het strafrechtsysteem of de academische wereld na te streven

Bedrijven waarmee we samenwerken

De cursus wordt ondersteund door medewerkers van het Scottish Centre for Crime and Justice Research (SCCJR), een samenwerking van verschillende Schotse universiteiten. Het beoogt uitstekend onderzoek te produceren en uitstekende onderzoekers te ontwikkelen om de ontwikkeling van beleid, praktijk en publiek debat rond criminaliteit en justitie te verbeteren. De SCCJR heeft internationale invloed en werkt samen met collega-academici, beleidsmakers, beoefenaars en anderen die zich bezighouden met justitie over de hele wereld. Naast het profiteren van de inbreng van experts van de SCCJR, kunnen studenten die deze MRes Criminological Research-cursus bestuderen ook regelmatig deelnemen aan evenementen georganiseerd door de organisatie.

De cursus en de studenten zullen ook profiteren van onze sterke banden met de sector toegepaste criminaliteit en strafrecht, waaronder Police Scotland en de Scottish Prison Service.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder