MSc in computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over het programma

De Master of Science in Computer Science biedt een uitgebreid curriculum dat bestaat uit academische en toegepaste kennis van CS- en IT-technologiebeheer en opkomende technologieën voor de verwerking en analyse van grote gegevens. Bij GUtech ontvang je internationaal onderwijs met faculteitsleden van GUtech, RWTH Aachen University en verschillende andere Europese universiteiten.

Je hebt de flexibiliteit om je te specialiseren in 'Data Science' of 'Technology Management', terwijl je een brede basis krijgt in Computer Science met een concrete basis in de innovatie, toepassing en het beheer van computerwetenschappelijke applicaties in verschillende disciplines.

Onderwezen onderwerpen omvatten machine learning, big data-analyse en forensische netwerk- en netwerkbeveiliging. Door een specialisatie te kiezen, kun je je voorbereiden op je favoriete carrièrepad.

Het MSc-programma is ook afgestemd om u uit te rusten met ondernemersvaardigheden die overeenkomen met de nationale prioriteiten voor winstgevende en duurzame groei.

Carrière en studies kansen

De MSc in Computer Science is een carrièregericht, multidisciplinair programma. Het is geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het algemene gebied van het ontwerpen en beheren van grote IT-infrastructuur. De graad kan resulteren in interessante en brede werkgelegenheidskansen, waaronder datacentermanager, netwerkspecialist, data-analist, netwerkbeveiligingsmanager, enz. Bovendien kunnen de afgestudeerden van het programma zich inschrijven bij innovatie- en consultancybedrijven of een eigen IT-bedrijf starten het verstrekken van broodnodige IT-diensten op basis van opkomende technologieën aan bedrijven en overheidsorganisaties in de regio.

Afgezien van de industrie, kunnen afgestudeerden verder gaan met consultancy en onderzoekscarrières, hetzij door doctoraal onderzoek in de academische wereld of commercieel onderzoek.

Structuur

De MSc in Computer Science is een vier-semester programma, gegeven op een full-time basis afgesloten met een masterproef. Je kunt er ook voor kiezen om in deeltijd te studeren. De totale werklast van het MSc-programma is 120 studiepunten in het European Credit Transfer System (ECTS).

Je hebt de kans om een onderwerp diepgaand te bestuderen vanuit deze zes kennisgebieden: Management, Netwerkbeveiliging, Data Science, Emerging Technologies, Development en Research. Door keuzevakken te selecteren, specialiseer je je in 'Data Science' of 'Technology Management'.

  • De specialisatie Data Science (MSc CSDS) vereist dat u ten minste zes cursussen volgt op het gebied van netwerkbeveiliging en Data Science.
  • De specialisatie Technology Management (MSc CSTM) vereist dat u ten minste zes cursussen volgt uit de gebieden Management en Emerging Technologies.

Om aan de programmavereisten te voldoen, moet u in totaal 120 ECTS-studiepunten verdienen die als volgt worden verdeeld:

  • 72 ECTS studiepunten voor natuurlijk werk
  • 18 ECTS studiepunten voor onderzoek en scriptievoorbereidingscursus,
  • 30 ECTS-credits voor de masterproef.

GUtech heeft een 'Study Abroad'-overeenkomst met de Universiteit Hasselt in België. Hiermee kun je nog een semester in het buitenland volgen en een tweede MSc-graad in transport behalen.

Toelatingseisen

Academische vereisten:

Het programma is voor Graduate studenten en professionals met een erkende bachelorgraad in:

  • Informatiewetenschappen
  • Computertechnologie
  • Computertechniek

Het is zeker mogelijk om je aan te melden voor ons programma met een bachelordiploma in een andere discipline dan informatica. Je moet echter wel over een aantoonbaar sterke achtergrond in de informatica en een basisachtergrond in de wiskunde beschikken, zoals blijkt uit werkervaring op het gebied van informatica.

De subsidiabiliteit is gebaseerd op academische en werkcertificaten en persoonlijke interviews.

Taal vereisten:

Het programma wordt in het Engels gedoceerd en een academisch vaardigheidsniveau in deze taal is absoluut noodzakelijk.

Aanvragers moeten voldoende bewijs van Engelse taalvaardigheid leveren (bijv. TOEFL 79 internettest, IELTS 6.0 of gelijkwaardig).

vergoedingen

Aanvraagkosten

Een niet-restitueerbare vergoeding OMR 100 is vereist voordat de aanvraag wordt verwerkt.

Collegegeld

Collegegeld varieert afhankelijk van de studiepunten van elke module. Het totale aantal benodigde studiepunten voor het behalen en behalen van een Master diploma in MSc CS is 120 ECTS-studiepunten (ECTS CP). De toepasselijke vergoeding van OMR 115 wordt berekend voor elke ECTS CP.

Beurzen kansen

We bieden twintig (20) beurzen voor succesvolle aanvragers ter dekking van 40 procent van het collegegeld. Er is geen aparte aanvraag voor deze beurzen; twintig (20) eerste succesvolle aanvragers die zich vóór 14 februari aanmelden, worden in overweging genomen op basis van hun aanvaarding van het toelatingsaanbod.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder