MSc in computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

We bieden een veelzijdige 2-jarige masteropleiding Computer Science, met de mogelijkheid om je te specialiseren in Algorithms, Concurrency en Logic of Data Science.

Met internationaal bekroonde en erkende onderzoeksgroepen in de voorhoede van computerwetenschappen, heeft SDU een van de meest echte, veelzijdige en dynamische academische omgevingen om u een gespecialiseerde opleiding te bieden op het gebied van algoritmen, gelijktijdigheid en logica, en gegevenswetenschap.


John Schnobrich / Unsplash

Carrière perspectieven

SDU hoofdcampus van SDU bevindt zich in de dynamisch groeiende techhoofdstad Odense, Odense, een toonaangevende stad in Europa die drones en robots produceert en een koploper in het gebruik van technologie in het algemeen. Volgens prognoses heeft Denemarken in 2030 meer dan 19.000 IT-specialisten nodig.

Lokale bedrijven werken met Big Data, machine learning, AI en moderne programmeertalen om wereldwijde vluchtplanningssoftware, bekroonde webshops, een transparante online markt voor financiële producten, het snelst groeiende .NET CMS in het woord, educatieve robots te ontwikkelen en veel meer.

Voor studenten die al tijdens hun studietijd relevante werkervaring willen opdoen, hebben we in samenwerking met Technology Denmark de Talent Fellowship ontworpen. Het biedt studenten een gegarandeerde studentenbaan binnen technologiebedrijven terwijl ze informatica studeren aan SDU .

Programmastructuur

Er zijn geen verplichte vakken in de masteropleiding Computer science bij SDU . Daarom kunt u het programma vormgeven op basis van uw eigen persoonlijke interesses.

Tijdens het eerste semester kun je kiezen uit alle Master-level Computer Science-cursussen die door de Faculteit Wetenschappen worden aangeboden om de vereiste 30 ETCS te behalen.

Tijdens het tweede semester kun je vrij kiezen uit alle cursussen op masterniveau die door de faculteit Wetenschappen worden aangeboden, over alle vakgebieden heen, zolang je aan alle academische vereisten voldoet. Met goedkeuring van de Studiecommissie kun je ook vakken van andere faculteiten volgen als deze relevant zijn voor het academische profiel van de opleiding Informatica.

Tijdens het tweede jaar voltooi je je eigen individuele op onderzoek gebaseerde project voor je masterproef van 60 ECTS.

De cursussen in het programma worden volledig in het Engels gegeven.

Toelatingseisen

Om je aan te melden voor de masteropleiding Computer Science heb je een relevant bachelordiploma nodig. Je kunt je aanmelden als je een bachelordiploma hebt van de University of Southern Denmark , de University of Southern Denmark Aarhus, de Universiteit van Kopenhagen of de Universiteit van Aalborg. De graad van SDU geeft je een juridische aanspraak op toelating.

Je kunt ook een aanvraag indienen als je een vergelijkbaar diploma hebt met minimaal 100 ECTS binnen informatica. De volgende onderwerpen moeten aan bod komen:

  • Programmeren (minimaal 15 ECTS)
  • Algoritmen, datastructuren en complexiteit (minimaal 15 ECTS)
  • Computersystemen, inclusief machine-architectuur en besturingssystemen (minimaal 15 ECTS)
  • Wiskundige hulpvakken, inclusief discrete wiskunde (minimaal 10 ECTS)
  • Databases (minimaal 5 ECTS)

Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt de studiecommissie of je diploma in aanmerking komt.

Engelse taalvereisten

De opleiding wordt in het Engels gegeven. Daarom moet je een bewijs van je vaardigheid in het Engels overleggen, tenzij je bachelor een juridische aanspraak op toelating geeft.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder