MSc in computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Of je nu geïnteresseerd bent in complexe algoritmen, IT-beveiliging, logica en semantiek, doordringend computergebruik of iets heel anders binnen de informatica, dit programma geeft je de mogelijkheid om je te specialiseren in een gebied naar keuze. Voor meer informatie over onderzoeksgebieden in de informatica aan Aarhus University van Aarhus University , bezoek www.cs. AU .dk / research .

De masteropleiding Computer Science is gewijd aan onderwijs van de hoogste kwaliteit in een informele leeromgeving. Onze internationale docenten verwachten van studenten dat ze actief deelnemen aan het programma, en overleg tussen docenten en studenten wordt altijd aangemoedigd. Het onderwijs is een mix van hoorcolleges en lessen, met voorbereidend werk in studiegroepen.

De masteropleiding wordt in het Engels gegeven en onze lessen hebben een mix van Deense en internationale studenten. Voor internationals die geïnteresseerd zijn in computerwetenschappen in Aarhus, vind meer informatie op href = "https://international.au.dk/education/meetau/country/unitedstates/

voorwaarden

We verwachten van kandidaten dat ze een bachelordiploma hebben met een gedegen achtergrond in de basis informatica. Dit omvat computertheorie (formele talen en compilatie, wiskundige logica en onbeslisbaarheid, ontwerp en analyse van algoritmen en gegevensstructuren), programmeren (objectgeoriënteerd programmeren, functioneel programmeren, softwarearchitectuur en interactieontwerp) en systemen (computerarchitectuur). , besturingssystemen, gedistribueerde systemen, beveiliging, databases). Voor studenten die aan deze eisen voldoen, biedt ons masterprogramma een aantal specialisaties, zoals cryptologie, algoritmiek, programmeertalen, HCI en alomtegenwoordige computergebruik en interactie.

Studentenleven

De afdeling Informatica heeft een scala aan sociale ruimtes om buiten de klas samen te komen met medestudenten die een uitstekende basis vormen voor zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten. De afdeling en onze verschillende studentenverenigingen organiseren verschillende evenementen en tech talks in samenwerking met lokale en internationale bedrijven.
Als eerstejaarsstudent krijg je een mentor toegewezen die het hele jaar door je studie begeleidt en ondersteunt. Ons nieuwe studiecafé is ook een geweldige plek om samen te komen en te werken met je studiegroep.

Careers

Computerwetenschappers zijn over de hele wereld nog steeds veelgevraagd, en afgestudeerden in de informatica van de AU hebben een zeer goede reputatie. Veel Aarhus IT-bedrijven zijn op zoek naar afgestudeerden en studenten voor deeltijdbanen. Recent afgestudeerden zijn gerekruteerd door toonaangevende IT-bedrijven over de hele wereld op gebieden zoals softwareontwikkeling, consultancy, projectmanagement en onderzoek.

Voor studenten uit de Verenigde Staten

Studeer aan een toonaangevend instituut in Denemarken. We bieden meer dan 50 Engelstalige programma's aan. Ga met ons mee naar Scandinavië in een van de gelukkigste landen ter wereld.

Financiering en beurzen

Aarhus University biedt een beperkt aantal beurzen aan de meest getalenteerde kandidaten van buiten Europa.

Het collegegeld voor onze masteropleidingen ligt tussen de € 8.000-14.500 per jaar.

Leningprogramma

Aarhus University ook deel aan het William D. Ford Direct Loan Program.

Maak contact met onze studenten!

Overweeg je je aan te melden voor een programma aan Aarhus University van Aarhus University maar heb je nog steeds veel vragen? Waarom praat je dan niet met een van onze huidige Amerikaanse studenten om hun mening te krijgen over het studentenleven in Denemarken.

Levens kosten

Denemarken wordt vaak als duur beschouwd voor internationale studenten, maar studentenhuisvesting is vaak zeer betaalbaar in vergelijking met andere landen en diensten zoals medische behandeling zijn gratis. Bekijk een voorbeeldbudget voor een maand in Aarhus. Houd er rekening mee dat de uitgaven vaak van persoon tot persoon verschillen.

Geschat studentenbudget voor één maand in Aarhus
Huur: $ 500 *
Voedsel en nutsvoorzieningen: $ 330
Telefoon en internet: $ 50
Lokaal transport: $ 30
Boeken en studiebenodigdheden: $ 30
Andere uitgaven - zoals lidmaatschap van een sportschool, streaming enz.: $ 110
Totaal: $ 1050

* Huur in studentenwoningen varieert tussen $ 360-600 per maand. Sommige hebben internet inbegrepen.

Denemarken is voor mij niet duurder gebleken dan ik gewend was. De meeste dingen kosten hier ongeveer hetzelfde als in een stad in de VS. Sommige dingen, zoals huren, zijn eigenlijk goedkoper. Dingen die in eerste instantie duur lijken, zoals restaurantmaaltijden of kapsels, kosten uiteindelijk hetzelfde omdat je hier geen fooi hoeft te geven. En veel van mijn klasgenoten houden van koken, dus we komen vaak samen voor potluck-maaltijden, of we nemen allemaal wijn en snacks mee en hebben een gezellige avond. Ik raad iedereen met een beperkt budget ten zeerste aan om hun Deense klasgenoten te vragen wat ze doen om hun uitgaven laag te houden. Ik heb op die manier veel goede tips gekregen, zoals welke supermarkten goedkoper zijn of welke winkels en restaurants studentenkortingen geven.


Elisabeth Lauer, student, MA in Intercultural Studies-programma , uit de Verenigde Staten

Studentenleven

Student zijn aan Aarhus University van Aarhus University kan verschillen van de VS. Allereerst worden veel niet-academische activiteiten zoals sport en muziek niet georganiseerd door de universiteit. Toch zijn er een heleboel activiteiten voor studenten in Aarhus, dus je zult hier zeker een geweldige tijd hebben.

Een plek om te beginnen is Studenterhus Aarhus, dat activiteiten biedt voor alle studenten in Aarhus. Deze omvatten een wekelijkse internationale avond, reizen door Denemarken en nog veel meer. Het is ook mogelijk om als vrijwilliger mee te doen en daarmee je netwerk in Denemarken te laten groeien.

Geïnteresseerd in meer informatie over onze programma's en wat Aarhus University te bieden heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world-class resea ... Lees meer

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world-class research fields. Lees Minder
Aarhus , Herning , Kopenhagen , Emdrup , Beijing + 4 Meer Minder