MSc in communicatie-engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cross-culturele communicatie mogelijk maken

De verspreiding van moderne communicatietechnologieën is adembenemend: steeds meer mensen over de hele wereld ontdekken nieuwe manieren en middelen om contact te houden - over grote afstanden, nationale en culturele grenzen of zelfs generatiekloven. Slechts weinigen van hen realiseren zich daadwerkelijk de hoge complexiteit en technische kennis die nodig is om interculturele communicatie mogelijk te maken. Studenten van de masteropleiding “Communication Engineering” krijgen deze kennis uit eerste hand.

Bereid u voor op de uitdagingen van digitale transformatie

"Communication Engineering" bereidt deelnemers voor op de komende uitdagingen van digitale transformatie. Technologieën zoals 5G of Radio Frequency Identification (RFID) zijn al baanbrekende aspecten van digitale communicatie die verschillende industrieën net beginnen te ontdekken. Studenten maken kennis met een grote verscheidenheid aan actuele technische ontwikkelingen in een steeds veranderende digitale wereld. Deze praktische, praktische opleiding stelt studenten in staat toezicht te houden op de veelheid aan datastromen in technische netwerken en moderne communicatiesystemen zoals optische netwerken, gedistribueerde systemen of ingebedde webapplicaties te plannen en te beheren.

Profiel

"Communication Engineering" is een tweejarige Master of Science-opleiding gericht op het voorbereiden van studenten op de uitdagingen van digitale transformatie. Het omvat alle belangrijke gebieden van moderne digitale communicatie om afgestudeerden in staat te stellen nieuwe en baanbrekende toepassingen te vinden die de manier veranderen waarop we in contact blijven en blijven. Diep technisch inzicht en kennis zijn van cruciaal belang om dit te bereiken - het programma is ontworpen om een breed scala aan moderne technische gebieden over te brengen, waaronder 5G of RFID.

Afgestudeerden van het programma kunnen kiezen tussen een loopbaan bij bedrijven in de particuliere sector en onderzoeksinstellingen. Ze zijn veelgevraagde experts op gebieden zoals geavanceerde programmering, toegepaste algoritmen in netwerktechniek, communicatienetwerken en mobiele netwerken. Als Communication Engineers werken ze in de kern van een integraal onderdeel van onze informatiemaatschappij - en in de kern van ons dagelijks leven.

125692_photo-1532186773960-85649e5cb70b.jpgLouis Reed / Unsplash

Kwalificatievereisten

De studenten van de School of Engineering & IT moeten sterke punten aantonen op de volgende gebieden:

 • Technisch inzicht
 • Redeneervermogen, goed Engels, wiskunde en computervaardigheden
 • creativiteit
 • Genieten van innovatieve ontwikkelingen

De bacheloropleidingen van de CUAS School of Engineering & IT kunnen in het algemeen worden gezocht zonder vakspecifieke opleiding. Veel interesse, inzet en natuurlijk het bezit van een algemene toelatingsexamen voor de universiteit zijn voldoende.

Belangrijkste leerresultaten

Afgestudeerden van de masteropleiding Communication Engineering kunnen:

 • Verschillende software toepassen in complexe en technische netwerken (applicaties, besturingssystemen, gedistribueerde systemen, UML - Unified Modeling Language, objectgeoriënteerde softwareontwikkeling (C en Java), configuratiebeheersystemen).
 • Maak gebruik van moderne hardware van transmissiemedia voor de planning, aanleg en werking van transmissiepaden van complexe netwerken (draadloze, optische en stuur-per-draad transmissietechnologie).
 • Gebruik doelbewust algoritmen om oplossingen te bieden voor technische en communicatieve taken (verkeerstheorie, grafiektheorie, netwerkplanningalgoritmen, expertsystemen, de procedure van compressie, digitale signaalverwerking, modulatieschema, verkeersanalyse, broncodering, kanaalcodering, procedures van synchronisatie, protocollen, ontwerppatronen en cryptografie).
 • Succesvol integreren in teams en teams begeleiden tijdens een project.
 • Wetenschappelijk werken betekent systematisch resultaten van onafhankelijk onderzoek presenteren.

Baan en carrière

De banenmarkten van de digitale wereld hebben hooggekwalificeerde ingenieurs van communicatietechnologie nodig, die vanwege hun brede kennisbasis gewend zijn aan creatief werken. De internationale aspecten van dit masterprogramma en onze hoge academische normen moeten je de nodige zekerheid geven om je carrière te starten. Bedrijven en / of onderzoeksinstellingen moeten de garantie hebben dat ze gekwalificeerde werknemers inhuren met een praktijkgerichte opleiding.

Technische kennis alleen is misschien niet voldoende in de competitieve arbeidsmarkt van vandaag; zo spelen zogenaamde "soft skills" een belangrijkere rol in veel bedrijven. Aldus spelen managementcompetentie en communicatieve vaardigheden een belangrijke rol in het CE-programma en zouden moeten bijdragen aan het verbreden van het algemene profiel van onze afgestudeerden.

Boven dit - in overeenstemming met de vereisten van de dagelijkse werkplek - worden zelfverantwoordelijkheid en het vermogen om in teams te werken in de praktijk gebracht in projectgerichte cursussen. Studenten lossen huidige probleemreeksen zelf op in kleine teams. Zo kunnen innovatieve ideeën al door studenten in de opleiding worden geïmplementeerd bij het ontwikkelen van marktgerichte bedrijfsmodellen.

De wereld van communicatietechnologie biedt een verscheidenheid aan activiteitenvelden in regionale middelgrote bedrijven tot grote multinationale ondernemingen. De Master of Science, een internationaal erkende academische graad, biedt je een goede basis om deze wereld te betreden. Bovendien biedt een master je de mogelijkheid om verder te studeren in Ph.D. programma's of om een carrière in onderzoek na te streven.

Onze afgestudeerden zijn actief op de volgende gebieden:

 • Communicatie- en internetserviceproviders
 • Hardware- en softwareontwikkeling
 • Luchtvaart- en automobieltechniek
 • IT-advies- en serviceproviders
 • Entertainment branche / uitzending
 • Energie- en verkeersmanagement

Communication and Network Engineering staat voor constante verandering en nieuwe uitdagingen die zich continu voordoen. We verwachten dus dat onze studenten intellectueel nieuwsgierig, flexibel en zeer geïnteresseerd zijn in deze uiterst uitdagende en voortdurend veranderende technologische omgeving.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Since its inception, the FH Kärnten has developed into a unique educational institution in Carinthia. Due to the constant further development of the study programs of the University of Applied Science ... Lees meer

Since its inception, the FH Kärnten has developed into a unique educational institution in Carinthia. Due to the constant further development of the study programs of the University of Applied Sciences Carinthia and intensive cooperation with industry and science, FH students are sure to have a future-oriented education on the pulse of the time. Lees Minder
Feldkirch , Klagenfurt , Villach , Spittal an der Drau + 3 Meer Minder