MSc in chemie, synthetische en analytische chemie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

De masteropleiding synthetische en analytische chemie biedt een gevorderd niveau van theoretische en praktische kennis en vaardigheden op het gebied van analytische, organische, organometaal- en coördinatiechemie. Studies bouwen voort op een eerdere basis in de chemie en stellen u in staat om het vermogen te ontwikkelen om onafhankelijke ideeën toe te passen op kwesties en problemen in de chemie of de aangrenzende velden. Daarnaast ben je in staat wetenschappelijke publicaties te gebruiken en te begrijpen en kun je zelfstandig experimenten plannen, uitvoeren en kritisch evalueren. De behandelde onderwerpen zijn belangrijk in veel gebieden van chemie en industrie en omvatten geavanceerde scheidingstechnieken, vorming van chemische bindingen, de chemie van overgangsmetalen en geavanceerde synthesemethoden.

Tijdens het eerste jaar bieden cursussen binnen de bovengenoemde gebieden je een geschikte basis voor toekomstige studies in deze of aanverwante onderwerpen. In het tweede jaar kiezen ze een masterproject of -projecten in de bovengenoemde vakgebieden, die kunnen worden uitgevoerd aan de universiteit of in een bedrijf met een relevant onderzoeksprofiel.

Programmastructuur

De aanbevolen structuur voor het programma omvat de volgende cursussen:

  • Moleculaire drijvende krachten en chemische binding (15 studiepunten)
  • Geavanceerde analytische chemie (15 studiepunten)
  • Geavanceerde organische chemie (15 studiepunten)
  • Coördinatie chemie en organometaalchemie (15 studiepunten) en
  • minstens één masterproject (30, 45 of 60 studiepunten)

Verplichte vakken:

Cursussen op gevorderd niveau in de scheikunde van ten minste 30 studiepunten, waarvan 15 studiepunten binnen analytische, organische, organometaal- of coördinatiechemie, en een masterproject van ten minste 30 studiepunten.

Carriere vooruitzichten

Het programma biedt je algemene en vakgerelateerde vaardigheden die je toerusten voor werk in de chemische industrie, aanverwante industrieën of de publieke sector. Het programma biedt ook een uitstekende basis voor PhD-studies. Daarnaast ontwikkel je je eigen leervaardigheden zodanig dat je voorbereid bent op levenslang leren.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school