MSc in bedrijfsstrategie en ondernemerschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in bedrijfsstrategie en ondernemerschap biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om nieuwe ondernemingen te ontwikkelen en te laten groeien, zowel in een startup- als in een bedrijfscontext.

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden die een rigoureuze basis zoeken voordat ze hun eigen bedrijf lanceren of een bestaand bedrijf binnengaan in een rol die is gericht op bedrijfsontwikkeling en groei.

Het biedt studenten de vereiste vaardigheden via een combinatie van onderwijsmethoden die kennis over de beste bedrijfspraktijken omvatten, evenals de fundamentele principes erachter. Voortbouwend op deze vaardigheden krijgen studenten ook de mogelijkheid om een nieuwe onderneming op te zetten. De ontwikkeling van deze nieuwe onderneming zal worden ondersteund door academische faculteit evenals een bedrijfssponsor of ondernemer.

Waarom de MSc in bedrijfsstrategie en ondernemerschap bestuderen?

 • De MSc biedt een unieke mix van bedrijfsstrategie en inhoud voor ondernemerschap die zowel toonaangevend academisch onderzoek combineert als de mogelijkheid om dit toe te passen in een reële context.
 • Het wordt geleverd door internationaal erkende wetenschappers in het veld, in combinatie met vooraanstaande beoefenaars.
 • Het bestaat uit een zeer selectief studentencohort.

Programmastructuur

Het programma bestaat uit negen vakken die gedurende een studiejaar zijn afgerond.

Semester 1

 • Economie en de zakelijke omgeving
 • Ondernemersfinanciering
 • New Venture Creation
 • Reflecterende perspectieven en praktijken

Semester 2

 • Ondernemersmarketing
 • Innovatie Management
 • Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling
 • Groei en ontwikkeling van ondernemingen

Semester 3 - Nieuw ondernemingsplan

Deze module heeft tot doel kerncursusconcepten, vaardigheden en technieken te integreren en toe te passen om een nieuw ondernemingsplan op te stellen en te presenteren voor een startend bedrijf of een bestaande organisatie op basis van een gedefinieerde opdracht.

We erkennen dat studenten de mogelijkheid waarderen om hun leren in de praktijk toe te passen. Daarom hebben we het traditionele proefschrift vervangen door een praktisch New Venture Plan. Voor het New Venture Plan werk je in een projectteam bestaande uit drie tot vijf leden, onder toezicht van een academische expert. Het plan zal zich concentreren op de ontwikkeling van een startende onderneming of de ontwikkeling van een nieuwe onderneming voor een externe organisatie.

In het geval van het ontwikkelen van een nieuwe onderneming voor een externe organisatie, zal het projectteam twee maanden leren over de operationele omgeving van de deelnemende organisatie, de mogelijkheid voor de nieuwe onderneming analyseren, het bedrijfsmodel voor de onderneming ontwerpen en ontwikkelen en de voorgestelde voorstellen presenteren. oplossing voor hun directie tijdens een formele presentatie.

Deelnemende organisaties kunnen kleine start-ups of gevestigde organisaties zijn, in verschillende bedrijfstakken, zoals financiële dienstverlening, moderetailhandel, gezondheidszorg, IT-diensten, horeca, recreatie en sport, liefdadigheidsinstellingen en lokale gemeentediensten.

In het geval van de ontwikkeling van een startende onderneming, ontwikkelt het projectteam het bedrijfsmodel voor de onderneming onder toezicht van een externe ondernemer. Het hoogtepunt van het project is een presentatie van het start-up bedrijfsmodel aan een panel van venture capitalists.

Toelatingscriteria

Houd er rekening mee dat vanwege een ongekende hoge vraag, deze cursus momenteel is gesloten voor nieuwe toepassingen. De universiteit beoordeelt aanvragen die tot nu toe voor dit programma zijn ontvangen en dit kan opnieuw openstaan voor nieuwe aanvragen vanaf 3 maart 2020, afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

Toelatingseisen bestaan normaal gesproken uit minimaal 2: 1 (GPA 3.0 / 4.0) op bachelorniveau van een erkende instelling. Relevante werkervaring kan ook in aanmerking worden genomen in combinatie met een academische kwalificatie. Niet-afgestudeerden met aanzienlijke werkervaring kunnen ook worden overwogen.

Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten minimaal een IELTS-score van 6,5 behalen met een minimum van 5,5 in elke subscore (of een vergelijkbare Engelse taalkwalificatie).

Collegegeld

 • Britse en EU-studenten: £ 14.700
 • Studenten van buiten de EU: £ 22.450
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience fo ... Lees meer

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience for our students. Lees Minder