MSc in autonome systemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science autonome systemen

Autonomie, aanpassingsvermogen en netwerkintegratie zijn karakteristieke kenmerken van complexe IT-systemen. Conventionele besturingssystemen en architecturen zijn niet langer voldoende om het potentieel van deze technologieën volledig te realiseren, noch zijn ze voldoende om de complexiteit van dergelijke systemen onder de knie te krijgen. De oplossing is om geselecteerde componenten te ontwerpen als 'autonome systemen' die meestal op zichzelf kunnen werken zonder externe controle. In deze context vormen autonome mobiele en biomimetische robots de voorhoede van ontwikkeling.

Het internationale programma 'Autonomous Systems' biedt veelzijdige training op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica, die een hele reeks problemen op het gebied omvat.

Het vier semester-programma is bedoeld om getalenteerde, gemotiveerde en toegewijde studenten uit te dagen en omvat cursussen en projectwerk. Een groot deel van het programma, inclusief de voorbereiding van de masterproef, omvat onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Het projectwerkgedeelte neemt de vorm aan van een R van 9 maanden

Presentaties door toonaangevende internationale gastsprekers worden regelmatig gepland en helpen de studenten verder bloot te stellen aan de stand van de techniek op een breed scala van robotica-gerelateerde gebieden. Het aantal zetels per semester is beperkt tot slechts 25 kandidaten, waardoor de toegelaten studenten een kwalitatief hoogstaand onderwijs krijgen. Van kandidaten wordt een buitengewoon niveau van betrokkenheid, proactiviteit, zelfdiscipline en het vermogen om goed onder druk te werken verwacht.

Dit programma is volledig geaccrediteerd door ASIIN, het Duitse accreditatiebureau voor studieprogramma's in engineering, informatica en natuurwetenschappen. ASIIN is lid van het Washington Accord voor de internationale erkenning van geaccrediteerde opleidingen en als zodanig wordt de accreditatie van het programma wereldwijd erkend.

Het masterprogramma in autonome systemen wordt aangeboden door het Applied Sciences Institute van het Bonn-Aachen International Centre for Information Technology (B-IT) dat is gebaseerd op samenwerking tussen twee gerenommeerde Duitse expertisecentra: het Fraunhofer Institute for Intelligent Analysis and Information Systems (IAIS) en het Departement Computerwetenschappen van de Hogeschool Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Hogeschool ( H-BRS ).

Programmadoelen

Het doel van deze studierichting is om studenten met een initiële universitaire graad de mogelijkheid te bieden om wetenschappelijk onderbouwde concepten, methoden en technieken te leren om hen in staat te stellen deze beide verder te ontwikkelen en toe te passen in de oplossing van praktische problemen. De focus van de studie ligt op vragen en de principes van het ontwerp van gedistribueerde, interagerende autonome systemen.

Cursus functies

 • De cursus wordt in het Engels uitgevoerd
 • Multidisciplinair onderzoek verbetert bestaande vaardigheden en kennis van studenten
 • Internationaal erkende Master of Science graad
 • Voorbereiding op doctoraat
 • Speciaal mentorprogramma van faculteitsleden
 • Eén op één ondersteuning (studiemaatjes) voor inkomende internationale studenten
 • Gratis Duitse taallessen aangeboden aan internationale studenten
 • Kansen in spraakmakende onderzoeksprojecten
 • Gelegenheid om deel te nemen aan het bekroonde RoboCup-team van het programma
 • Gelegenheid om een semester door te brengen aan een van de partner-universiteiten van het programma
 • Gelegenheid om te wonen en studeren in Bonn, Duitsland, en om een nieuwe vreemde taal te leren

Vereisten

Voor toelating tot het programma is een professionele academische graad (bachelor of gelijkwaardig) vereist op het gebied van informatica, wiskunde, natuurwetenschappen of engineering.

Een andere vereiste is voldoende kennis van concepten, methoden en hulpmiddelen op het gebied van informatica. Dergelijke kennis wordt meestal opgedaan in een vierjarige opleiding informatica met ten minste 65% informatica-inhoud. Programma-aanvragers die al zijn afgestudeerd aan een eerste niveau opleiding in wiskundige / wetenschappelijke vakken of engineering kunnen tot het programma worden toegelaten op voorwaarde dat de cursus in de regel een computerwetenschappelijke inhoud van ten minste 50% had. Ze moeten ook aanvullende opdrachten uitvoeren, die op individuele basis kunnen worden gespecificeerd, ter waarde van maximaal 30 ECTS-credits.

Ten slotte is, omdat het programma volledig in het Engels wordt onderwezen, de TOEFL of IELTS voor Engelse taalvaardigheid vereist (voor iedereen die geen Engels als officiële taal in hun land heeft). Een minimale TOEFL-score van 557 op papier, van 220 op computer of van 83 op internet of gelijkwaardig wordt geaccepteerd. De TOEFL-code voor de universiteit is 7977 ("Fach Hochschule Bonn-Rhein-Sieg "). Als alternatief wordt een minimale IELTS-score van 6,5 geaccepteerd. Er zijn geen Duitse taalvaardigheden vereist voor het programma.

Toelating is uitsluitend gebaseerd op referenties en academische excellentie.

deadlines

Voor aanvragers die een visum nodig hebben:

 • Voor het wintersemester: 15 januari van hetzelfde jaar begint het semester
 • Voor het zomersemester: 1 juli het jaar voordat het semester begint

Voor aanvragers die geen visum nodig hebben:

 • Voor het wintersemester: 15 augustus hetzelfde jaar dat het semester begint
 • Voor het zomersemester: 15 februari hetzelfde jaar dat het semester begint

Het applicatievenster voor wintersemesters opent 15 oktober het jaar vóór het wintersemester. Voor het zomersemester opent het venster op 1 april, het jaar vóór het zomersemester.


Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, University of Applied Sciences (H-BRS) was founded in 1995. It is a young and dynamic university with almost 9,000 students, approximately 150 professors and about 300 ... Lees meer

The Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, University of Applied Sciences (H-BRS) was founded in 1995. It is a young and dynamic university with almost 9,000 students, approximately 150 professors and about 300 research associates. They are supported by more than 350 highly qualified lecturers from the fields of academia, business and industry. An additional 250 employees work for the Administration, the Library and the Language Centre. The University campus is located in Hennef, Rheinbach and Sankt Augustin. In Bonn, the University runs the Bonn-Aachen International Center for Information Technology (b-it) jointly with the University of Bonn, the Aachen Technical University (RWTH) and the Fraunhofer Gesellschaft. The University Development Plan contains the strategic objectives that our University intends to achieve by 2020 as well as the concrete measures taken to reach these goals - with the main motive being sustainability. Lees Minder
Sankt Augustin , Rheinbach , Sankt Augustin , Bonn + 3 Meer Minder