MSc in architectuur en stedenbouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over het programma

Oman's eerste master in architectuur en stedenbouw.

De Master of Science in Architecture and Urban Planning (MSc AUP) bij GUtech is het eerste programma in de hele regio dat zowel architectuur als stedenbouw als specialisaties aanbiedt. Het MSc-programma speelt in op de expertise die is opgebouwd door de faculteit Bouwkunde en Stedenbouw aan de RWTH Aachen University en vormt de knowhow van de faculteit GUtech achter het internationaal erkende programma BSc Urban Planning and Architectural Design.

Het programma is ontworpen om pas afgestudeerden en professionals op te leiden om de uitdagingen van een snel verstedelijkte wereld aan te gaan door te zoeken naar innovatieve benaderingen in de gebouwde omgeving.

De structuur van het programma biedt studenten de mogelijkheid zich te specialiseren in architectuur of stedenbouw. De twee specialisaties richten zich evenzeer op maatschappelijke, ecologische, economische en culturele vragen, maar reageren hierop op verschillende schalen.

Architectuurspecialisatie richt zich op de constructieve, culturele en klimatologische kwaliteiten van gebouwen en hun omgeving.

De specialisatie Stedenbouw houdt zich bezig met de ontwerp- en planningskwaliteiten op buurt-, stads- en regionaal niveau.

Carrière en studies kansen

Na afronding van het MSc AUP-programma zullen onze afgestudeerden bereid zijn om een carrière in de architectuur of stadsplanning na te streven, terwijl anderen mogelijk nieuwe richtingen zoeken, zoals projectmanagement, stadsontwerp en anderen. Afgezien van de industrie, kunnen afgestudeerden van MSc AUP doorgaan met consultancy en onderzoekscarrières, hetzij door doctoraal onderzoek in de academische wereld of commercieel onderzoek.

Structuur

Het MSc AUP-programma is gestructureerd om fulltime of parttime in blokmodus te worden aangeboden, gedurende vier semesters. Het programma omvat een werklast gelijk aan 120 studiepunten in het European Credit Transfer System (ECTS) of 300 studiepunten in het Oman Qualification Framework (OQF).

Toelatingseisen

Studenten die MSc AUP willen studeren, moeten aan deze vereisten voldoen:

  • Academische vereisten:
    Een erkende bachelor in architectuur, stedenbouw of gelijkwaardige studierichtingen. Relevante werkervaring kan de afleiding van het nauwe gerelateerde vakgebied compenseren.
  • Taalvereisten:
    Aanvragers moeten voldoende bewijs van Engelse taalvaardigheid leveren (bijv. TOEFL 79 internettest, IELTS 6.0 of gelijkwaardig).

vergoedingen

Aanvraagkosten

Een niet-restitueerbare vergoeding OMR 100 is vereist voordat de aanvraag wordt verwerkt.

Collegegeld

Collegegeld varieert afhankelijk van de studiepunten van elke cursus. Het totale aantal benodigde studiepunten om een MSc AUP te behalen en behalen, is ECTS-studiepunten (ECTS CP). De toepasselijke vergoeding OMR 115 wordt berekend voor elke ECTS CP.

Beurzen kansen

We bieden twintig (20) beurzen voor succesvolle aanvragers ter dekking van 15 procent van het collegegeld van de Master of Science in Architecture and Urban Planning. Er is geen aparte aanvraag voor deze beurzen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder