MSc in Werktuigbouwkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geaccrediteerd door: IMechE EC

Mechanische ingenieurs zijn zowel generalisten als specialisten en brengen brede expertise en gespecialiseerde beheersing in hun rol als projectmanagers, leiders en innovators. Als student van GCU's MSc Mechanical Engineering ga je door in deze traditie. Het programma is ontworpen om je kernkennis van de discipline uit te breiden en je vaardigheden als specialist in ontwerp of productie te verbeteren.

Het programma is ontwikkeld volgens de benchmarkvereisten van de UK Engineering Council voor professionele engineering, en zorgt ervoor dat u het personeelsbestand betreedt met de relevante capaciteiten die werkgevers waarderen. Het is ook geaccrediteerd door de Institution of Mechanical Engineers (IMechE). Bovendien biedt onze industriële adviesraad sterke connecties met de industrie.

De afdeling Werktuigbouwkunde van GCU draagt ​​bij aan belangrijk onderzoek in de discipline, onderzoekt onderwerpen zoals materialen en fabricage, eindige elementenanalyse, computerondersteund ontwerp en fabricage en bewaking van machinecondities.

Het MSc Mechanical Engineering-curriculum moedigt je aan je te ontwikkelen als een professional en als een ingenieur.

  • Bouw je interpersoonlijke vaardigheden om te slagen als teamlid en manager
  • Verken onderwerpen zoals projectplanning en methodologie, strategie en innovatie en computerondersteunde engineering
  • Oefen met het beheren van hulpmiddelen en het voldoen aan projectdoelstellingen
  • Kies uit twee opties voor specialisatie: ontwerp of fabricage

Wanneer je studie aan de GCU studeert, word je lid van een gastvrije gemeenschap van studenten en professionals. Je zult klasgenoten en collega's vinden die creatief en ondernemend zijn, toegewijd om hun expertise te gebruiken om een ​​positieve impact te maken en het algemeen welzijn te bevorderen.

Graduate prospects

Onze afgestudeerden worden gewaardeerd door werkgevers voor hun carrière-gerichte attitudes en sociaal gedreven perspectieven. Met ervaren ingenieurs die veel vraag hebben, kunt u uitstekende arbeidsvooruitzichten verwachten in het veld.

Afgestudeerden van de MSc Mechanical Engineering vinden werk in de olie- en gasindustrie, defensie, computerondersteunde engineering en bouw. Ze werken ook in mechanische ontwerpengineering, projectengineering, productietechniek en technische verkoop.

Wat ga je studeren

Het programma biedt twee studiekeuzemogelijkheden; Ontwerp en fabricage. Deze opties delen een aantal gemeenschappelijke modules die direct de activiteiten van een professionele werktuigbouwkundige weerspiegelen. Studenten voltooien acht onderwezen modules - vier in trimester A en vier in trimester B; en een MSc-proefschrift in trimester C.

Projectplanning en methodologie

Een MSc-onderzoeksproject selecteren, ontwikkelen en plannen; de literatuur in verband met het project onderzoeken en kritisch analyseren; onderzoeksresultaten effectief presenteren en een bekwaam denkproces toepassen op alle aspecten van het project. Daarnaast geeft de module een beoordeling van de relatie tussen deze vaardigheden en die gerelateerd aan industrieel projectbeheer.

Strategie en innovatie

Evalueer en verken concepten en toepassingen van strategie en innovatie in relatie tot organisatiedynamiek, mondiale markten, veranderingsmanagement en ontwrichtende technologieën.

Geavanceerde computergesteunde engineering

Een inzicht in het complete productontwerp en productieproces. Dit wordt bereikt door de kennis van de studenten en het vermogen van de toepassing van CAD / CAM en simulatietechnieken tot het ontwerp en de fabricage van technische componenten te vergroten. Dit proces zal worden geïntegreerd van de ontwerpfase tot de fabricage en zal een grootschalige case study omvatten.

Condition Monitoring

Een uitgebreide introductie tot de vereisten van succesvolle conditiemonitoring op basis van populaire systemen die in de handel verkrijgbaar zijn. De toepassing van Artificial Intelligence 'en Neural Networks' om te helpen met data-analyse wordt ook op een dieper niveau geïntroduceerd. Case studies onderzoeken commerciële problemen en de voordelen van deze technologie in termen van kostenbesparingen en veiligheid.

project

Het project fungeert als een middel om de kennis en het begrip van de student en de technische gemeenschap op een bepaald vakgebied uit te breiden. Het dient, door zijn lengte, complexiteit en striktheid, als een geschikt voertuig om in de student een reeks persoonlijke, interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden uit te breiden. Daarnaast dient het om een ​​reeks hoogwaardige denkvaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden, waaronder het analyseren en synthetiseren van vaardigheden en biedt het de mogelijkheid voor de student om initiatief en creativiteit aan te tonen in een groot stuk technologisch werk.

Gespecialiseerde modules (ontwerp)

Toegepaste thermodynamica en computationele vloeistofdynamica: deze module combineert de geavanceerde theorie van vloeistofstroming en warmteoverdracht met numerieke methoden zoals toegepast in computationele vloeistofdynamica (CFD). Het gebruik en de beperkingen van CFD zullen in de context worden onderzocht en een in de handel verkrijgbaar CFD-pakket zal worden gebruikt om technische problemen op te lossen en de geëvalueerde oplossingen.

Advanced Engineering Mechanics (Structures): deze module biedt kennis van geavanceerde technische mechanica, zoals de theorie van schalen, breukmechanica, kruip, plasticiteit, knik, composietstructuren en matrixstructuurmethoden.

Advanced Engineering Mechanics (Dynamics): deze module biedt kennis van geavanceerde technische mechanica, zoals de analyse van de single- en multi-degree of freedom-systemen voor algemene krachtcondities, respons-spectra en willekeurige trillingen.

Gespecialiseerde modules (vervaardiging)

Maintenance Management: deze module biedt een uitgebreide inleiding tot de theorie en praktijk van betrouwbaarheidsgerelateerd onderhoud en totale productieve onderhoudsstrategieën. Onderhoud moet reageren op de toenemende druk om een ​​hoge plantbeschikbaarheid te bereiken en het groeiende bewustzijn van het effect ervan op productkwaliteit, veiligheid en milieukwesties. Deze module onderzoekt de belangrijkste methoden voor het ontwikkelen van een modern onderhoudsprogramma in een productie- en verwerkingsomgeving.

Manufacturing Management: de onderliggende filosofie van deze module is om een ​​kritisch diepgaand beeld te krijgen van de technieken van Productie en Operations Management. Het onderzoekt ook moderne productietechnologieën zoals FMS, CADCAM en CIM. Het zal ook onderzoeken hoe deze technologieën kunnen worden geïmplementeerd.

Ethiek, veiligheids- en veiligheidsbeheer: deze module biedt de student: een goede basis in de vereisten van de wet inzake gezondheid en veiligheid op het werk en de regelgeving die hieruit voortvloeit. Er wordt ook aandacht besteed aan een vergelijking met internationale veiligheidssystemen, een goed begrip van de principes die van toepassing zijn op het veilige ontwerp en de veilige exploitatie van installaties en apparatuur in de werkomgeving, een goed begrip van de behoefte aan kortetermijn- en langetermijnplanning om te minimaliseren schade als gevolg van een ernstige storing in de fabriek of op de werkplek. en een begrip van ethisch werken en gedragscodes.

Opmerking: deze geavanceerde modules bieden de student een geweldige mogelijkheid om verdere expertise te verwerven in geavanceerde software op het gebied van mechanisch ontwerp en fabricage, inclusief 3D-modellering en -analyse, en productiesimulatie en -beheer.

Toelatingseisen

UK Honours degree 2: 2 (of equivalent) in een geschikte mechanische of productietechnische discipline.

Andere academische en beroepskwalificatie

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

  • de Engelse taal
  • Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Waarom kiezen voor dit programma?

De MSc in Mechanical Engineering heeft zeer sterke industriële banden via haar adviesraad voor de industrie. De school neemt deel aan veel onderzoeksactiviteiten op het gebied van werktuigbouw. Dit bevat; geavanceerde materialen en productieprocessen, eindige-elementenanalisten, computerondersteund ontwerp en fabricage en machineconditiebewaking.

Professionele accreditatie

De ontwikkeling van deze Masters-opties is een directe reactie op de specificatie van benchmarkvereisten voor professionele competentie door de UK's Engineering Council (UK-SPEC). Dit programma is geaccrediteerd door de Institution of Mechanical Engineers (IMechE).

HM Forces

In samenwerking met HM Forces heeft GCU vastgesteld dat dit programma bijzonder geschikt is voor militaire en ex-militaire mannen en vrouwen. Bezoek de HM Forces Careers Zone voor meer informatie over de services die we bieden.

Evaluatiemethoden

De aangeleerde modules worden beoordeeld door alleen cursussen of een combinatie van cursussen en examens. In de laatste kolom wordt het eindcijfer bepaald door het gewogen gemiddelde van de twee elementen. Het MSc-project wordt beoordeeld door projectrapporten, praktische uitvoering en een elektronische presentatie.

Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Lees meer

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Lees Minder