MSc in Welding Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Over

Lassen is een integraal onderdeel van de productie van een breed scala aan producten. Deze cursus biedt de praktische en theoretische kennis die nodig is om een ​​lasingenieur en een materiaal- en verbindingsspecialist te worden. De cursus behandelt moderne lastechnieken, automatisering, metallurgie, materiaalkunde, lasprocessen, lasontwerp en kwaliteit.

Voor wie is het?

Deze cursus biedt u een fundamenteel begrip van lastechnieken en een bewustzijn van recente technische ontwikkelingen binnen de relevante industrieën. Het verbetert ook uw communicatie-, presentatie-, analyse- en probleemoplossende vaardigheden. Onze afgestudeerden zijn zeer gewild bij internationale bedrijven met behulp van las- en verbindingstechnologieën en zijn in staat om posities van aanzienlijke technische verantwoordelijkheid te bereiken.

Bovendien zult u gekwalificeerd zijn om op te treden als verantwoordelijke personen zoals gedefinieerd door Europese en internationale kwaliteitsnormen en een groot deel van de vereisten voor lidmaatschap van de juiste professionele organisaties met kennis, vaardigheden en ervaring bij het beheer van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Waarom deze cursus?

Lassen is een integraal onderdeel van de productie van een breed scala aan producten, van hoogvermogenlassen van grote schepen tot het micro-verbinden van dunne draden. Samenvoegingstechnieken blijven uitbreiden; en worden gebruikt in de olie en het gas; automobiel; lucht- en ruimtevaart, kernenergie, scheepsbouw en defensie. Bovendien omvatten veel van de studentenprojecten Wire Arc Additive Manufacture, een technologie waarbij Cranfield University een wereldleider is. Al onze projecten zijn industrieel gekoppeld en omvatten meestal een nieuwe ontwikkeling die nog nooit eerder is uitgevoerd. Je krijgt de kans om onder toezicht te staan van een wereldleider op dit gebied.

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het uitvoeren van een postgraduaat studieprogramma aan de Cranfield University , waaronder:

 • Studeren in een post-graduate-only omgeving waar afgestudeerden van Masters posities in een fulltime dienstverband kunnen verwerven in hun vakgebied, of wetenschappelijk onderzoek kunnen doen
 • Onderwijs door vooraanstaande academici en industriële beoefenaars
 • Werk samen met een sterk onderzoeksteam
 • Toegewijde ondersteuning voor niet-campusleerlingen inclusief uitgebreide informatiebronnen beheerd door de bibliotheek van Cranfield University
 • Consultancy voor bedrijven die hun werknemers ondersteunen in deeltijd-programma's, in relatie tot individuele projecten

Cursus details

De cursus bestaat uit zeven beoordeelde modules, een groepsproject en een individueel onderzoeksproject. De modules bevatten lezingen en tutorials en worden beoordeeld aan de hand van praktisch werk, schriftelijke examens, case studies, essays, presentaties en tests. Deze bieden de 'tools' die vereist zijn voor de groep en individuele projecten.

Verplichte modules

Alle modules in de volgende lijst moeten worden opgenomen als onderdeel van deze cursus

 • Invoering
 • Lasprocessen en -apparatuur
 • Lassystemen en onderzoeksmethoden
 • Ontwerp van gelaste constructies
 • Lassen van metallurgie
 • Inleiding tot materialen voor lastechniek
 • Beheer van laskwaliteit
 • Geavanceerde lasprocessen

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse UK Honours diploma in een relevante wetenschap, engineering of aanverwante discipline, of het internationale equivalent van deze Britse kwalificaties. Andere voldoende en relevante kwalificaties, samen met industriële ervaring, kunnen worden overwogen.

Kandidaten die niet voldoen aan de standaard toelatingseisen kunnen een aanvraag indienen voor het Pre-Masters-programma, waarvan een succesvolle afronding hen kwalificeert voor deelname aan deze cursus voor het tweede studiejaar.

Je carriere

Succesvolle studenten ontwikkelen diverse en lonende carrières in engineering management in een breed scala van organisaties die lastechnieken inzetten. Tot de taken behoren het beheer van lasproductieoperaties en het beheer van het ontwerp en de fabricage van gelaste constructies. Het internationale karakter van dergelijke activiteiten betekent dat carrièrekansen niet beperkt zijn tot het VK. Afgestudeerden van Cranfield ontwikkelen carrières over de hele wereld in de sectoren olie en gas, auto's en ruimtevaart

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder