MSc in Toegepaste Chemie - Textiel - ENGELS of FRANS

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ITECH-textielproductietechnici bestrijken de vele upstream-industrieën die betrokken zijn bij het maken van textielmaterialen, evenals de verschillende toepassingssectoren: medisch, bouwkundig en civieltechnisch, sportartikelen, automobiel, luchtvaart, meubilering en kleding.

Hij / zij volgt de ontwikkeling van de producten, van het management tot de organisatie van de productie. Cursussen gedurende de 3 jaar vinden plaats op 2 verschillende locaties van ITECH: op de hoofdcampus in Lyon, en in Roanne (1u15 van Lyon), waar de afdeling Textiel zich bevindt.

Nieuwe textieltechnologie in het Engels

Volgend op het succes van de major Formulation Chemistry in 2014, opent de Europese sectie haar lessen in Engels voor de afdelingen Plastic en Textile voor het schooljaar 2016/2017. Studenten kunnen een kerncurriculum van 3 semesters volgen bij ITECH Lyon focus op Polymer Science and Physical-Chemistry om hen voor te bereiden op 2 semesters specialisatie in textieltechnologie bij ITECH Roanne (1u15). De cursus Textile Engineering biedt leerlingen de mogelijkheid waardevolle kennis op te doen over theoretisch en praktisch werk met betrekking tot alle aspecten van de textielindustrie:

  • Werken met grondstoffen (katoen, zijde, synthetische polymeren, enz.).
  • Spinning en draaien technologie.
  • Machines voor het weven en breien en confectioneren.
  • Computer-toegevoegd ontwerpen: kleding, stoffering en technisch textiel.
  • Afwerking en analyse (colorimetrie, bedrukken, verven, enz.)

matfirematerials

Toelating voor studenten buiten Frankrijk

Eerstejaars toelating: Graduate studies in de chemie (bachelor of equivalent, 180 ECTS) Een bevredigend niveau in het Engels: B2 CERF niveau interview met ITECH

Hoe aanvragen?

Bezoek en registreer u op inscription.itech.fr (voor EU-studenten) of Solliciteer via de site van Campus France (CEF-procedures).

Voor landen die geen CEF-procedure bij Frankrijk hebben, moet u een aanvraag voor voorlopige toelating (DAP) indienen bij de culturele dienst van de Franse ambassade in het land waar u woont.

Collegegeld

Het collegegeld is 7000 € / jaar.

Praktische training

ITECH is onvermurwbaar in het leveren van studenten met een sterke professionele ervaring. Naast een multidisciplinair onderwijs, voegt het instituut een minimum van 10 verplichte stageplaatsen toe aan bedrijven voor de reguliere studenten met status.

Einde van het 1e jaar: internationale ervaring - minimaal 6 weken

Deze internationale ervaring is van tevoren voorbereid in termen van een interculturele benadering en de verwachtingen met betrekking tot de inhoud van het rapport zijn volledig gedefinieerd. Dit is een individuele beoordeling van de ervaringen van elke student en fungeert als een basis voor reflectie tijdens de interculturele lessen op de volgende termijn.

Einde 2de jaar: Engineeringplaatsing - minimaal 8 weken

Een praktische toepassing met een bevoorrechte status als stagiair stelt studenten in staat om oog te krijgen voor de realiteit van het bedrijfsleven en om kennis te maken met de materiële, economische en menselijke behoeften van bedrijven.

Einde 3de jaar: Project eindproject - maximaal 6 maanden

Dit is een project dat over het algemeen wordt toevertrouwd aan jonge ingenieurs. Studenten laten zien dat ze in staat zijn om zelfstandig te handelen en complexe onderwerpen aan te pakken in situaties die soms complex kunnen zijn. Het project omvat een plaatsing van minimaal 5 maanden bij een bedrijf of laboratorium in Frankrijk of in het buitenland.

De regio: Rhône-Alpes

Lyon ligt in het zuidoosten van Frankrijk, aan de samenvloeiing van de rivieren de Rhône en de Saône. Het staat op een geografisch kruispunt, ten noorden van de natuurlijke corridor van de Rhône-vallei (die zich uitstrekt van Lyon tot Marseille). Met de internationale luchthaven Lyon-Saint Exupéry en drie TGV hogesnelheidstreinen is Lyon verbonden met alle grote Europese steden en de wereld! Lyon is slechts 2 uur, met de TGV, naar Parijs en 1 uur 40 naar Marseille en de Middellandse Zee. Als het bergen zijn waar u de voorkeur aan geeft, zijn de Alpen op slechts 90 minuten rijden met de auto, het Centraal Massief op slechts 30 minuten afstand.

map

Roanne is gelegen in de Loire, 1u15 van Lyon, in het hart van het bergachtige Centraal Massief. Een kleine, stille stad, het is de thuisbasis van een grote textielindustrie en is geschikt voor het studentenleven (ongeveer 1600 studenten / jaar).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Lees meer

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Lees Minder