MSc in Supply Chain Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Supply Chain Management

Het programma is gericht op het opleiden en trainen van leiders van morgen om complexe problemen aan te pakken met behulp van management- en engineeringvaardigheden. Het staat open voor alle studenten met een sterke interesse in het onderwerp die bereid zijn om te leren en hard te werken. Kennis op aanverwante gebieden is nuttig, maar geen vereiste. Vaak worden studenten uit andere disciplines dan engineering of bedrijfskunde toegelaten en krijgen ze een zeer goede GPA.


Waar de bacheloropleiding Industrial Engineering and Management aan de Jacobs University van Jacobs University zich vooral richt op productieprocessen, concentreert het afstudeerprogramma Supply Chain Management zich daarnaast op het beschrijven, analyseren en ontwerpen van logistieke systemen en dus op supply chains.


Het overkoepelende doel is om de studenten tools en inzichten te bieden over hoe de prestaties en robuustheid van wereldwijde logistieke systemen en toeleveringsketens kunnen worden bereikt en duurzaam worden onderhouden. Dit programma is ontworpen en geïmplementeerd in nauwe samenwerking met industriële en internationale partneruniversiteiten. Zo zullen studenten profiteren van een brede blootstelling aan 'echte wereld'-uitdagingen en academische excellentie.

Structuur

Een uniek kenmerk van dit afgestudeerde studieprogramma is de uitstekende combinatie van het technische perspectief en het managementperspectief op gelijke voet. Technische aspecten worden gecombineerd en verweven met managementvaardigheden om de studenten een duurzaam en holistisch portfolio van competenties te bieden. Dit verwijst naar het feit dat een product kennelijk moet worden ontwikkeld en geproduceerd voordat het kan worden verkocht en uiteindelijk kan worden geleverd.


Het andere unieke kenmerk van deze studie is de blended learning-aanpak. Verschillende vormen en soorten leertechnologieën worden gecombineerd. Hoorcolleges voorzien de studenten van basiskennis en creëren motivatie. Case studies verdiepen het begrip en weten hoe onafhankelijk en op basis van individuele behoeften en interesses. Seminaries leiden studenten naar het zelfstandig werken aan onderwerpen met behulp van literatuur en trainingsvaardigheden. Projectworkshops trainen studenten om taken in teams op te lossen en bereiden zich voor op het uiteindelijk werken aan het project van de masterproef.

Onder andere cursussen aangeboden binnen dit programma omvatten Strategisch

Carrièremogelijkheden

Het programma bereidt studenten voor op een uitvoerende carrière in de logistieke industrie en daarbuiten of voor een wetenschappelijke carrière aan een universiteit of een onderzoeksinstituut. Het is het belangrijkste doel om studenten in staat te stellen hun wetenschappelijke diepgaande kennis met succes over te dragen naar een professionele werkomgeving. Wat het wetenschappelijke perspectief betreft, biedt het programma opleidingen in een breed scala van aspecten van logistieke gebieden.


Studenten met een MSc in Supply Chain Management vinden een breed scala aan aantrekkelijke carrièremogelijkheden, in het dynamische en interessante gebied van logistiek en daarbuiten. Tot dusverre is de werkgelegenheidsgraad van de voorganger van het programma bijna 100% binnen de eerste 12 maanden na het afstuderen. Vaak krijgen studenten al tijdens hun laatste jaar aan Jacobs University een baan. Onder meer zijn afgestudeerden tot nu toe industrieën binnen gegaan, zoals logistieke afdelingen van autofabrikanten, de voedingsindustrie of de luchtvaartindustrie. Ze werken voor internationaal opererende spoorwegtransportbedrijven of zakelijke adviesbureaus.

Op dezelfde manier zijn afgestudeerden van het nieuwe programma Supply Chain Management gekwalificeerd om te kiezen voor een carrière in de academische wereld, bij overheidsinstellingen, internationale organisaties, bedrijfsverenigingen, de media en non-profitorganisaties. Vanwege hun ervaring met studenten uit ongeveer 100 landen op de internationale campus van Jacobs University , zijn afgestudeerden goed voorbereid om verantwoordelijkheid te nemen in multiculturele werkomgevingen.

Ze hebben een specifiek voordeel dat wedijvert voor banen die niet alleen basisvaardigheden en kwalificaties op het gebied van logistiek vereisen, maar ook interculturele vaardigheden, evenals praktische probleemoplossende vaardigheden en methoden die zijn bedoeld om met uitdagingen in een geglobaliseerde wereld om te gaan. Dergelijke banen worden steeds vaker aangeboden in alle bovengenoemde instellingen, maar specifiek in internationale organisaties, multinationale ondernemingen en overheidsinstellingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Lees meer

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,300 students from over 100 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Lees Minder