MSc in Supply Chain Management (Dual Exchange Program)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MSc in Supply Chain Management (ALBA) en Master Degree - Het European Business Program (EBP) International (KEDGE, Frankrijk)

Duur: 20 maanden

Kosten: € 14.500

Dit programma bereidt jonge afgestudeerden (met een zakelijke of technische achtergrond) en jonge professionals voor op een succesvolle carrière in de wereld van Supply Chain Business en Logistics.

Met een scherpe focus op het ontwikkelen van goed afgeronde professionals, voorziet dit gespecialiseerde managementprogramma je van de kennis, vaardigheden, internationale kijk en praktische ervaring om jezelf te lanceren in Supply Chain & Logistics in Griekenland en in het buitenland. Je leert hoe het supply chain management alle belangrijke bedrijfsprocessen integreert, van originele leveranciers tot eindgebruikers, en hoe het waarde toevoegt aan producten en diensten voor klanten en andere belanghebbenden op wereldschaal.

115516_21685931_10155824605788092_3585543406736297388_n.jpg

Belangrijkste kenmerken van het programma

 • 5 kernmodules & 1 workshop (september-januari) bij ALBA - Weekdaglessen tussen 18:00 - 22:00 uur, gemiddeld drie keer per week
 • 5 maanden in Frankrijk - Bordeaux bij KEDGE Business School *: 9 gespecialiseerde supply chain-modules (februari-juni) op KEDGE Business School in Frankrijk * in het Engels
 • Leermethoden en beoordeling: Supply Chain Simulation, groepsrapporten / presentaties, case study-analyse, tussentoetsen, eindexamens
 • Master Thesis begeleid door ALBA faculteit
 • 20 weken stage in Griekenland of Frankrijk
 • Persoonlijk ontwikkelingsprogramma onder toezicht van KEDGE in het Engels

* KEDGE Business School is een van de slechts 1% van de Business Schools ter wereld met de Triple Crown Accreditation (AMBA, EQUIS & AACSB). De KEDGE BS-gemeenschap bestaat uit 12.000 studenten (waarvan 25% internationale studenten), 196 vaste professoren (waarvan 44% internationaal), 300 internationale academische partners en 54.000 alumni over de hele wereld.

Twee graden

 1. ALBA Graduate Business School : MSc in Supply Chain Management
 2. KEDGE Business School: het European Business Program International - Diplome de l'Ecole Multinationale des Affaires (Master Degree) *

* Studenten moeten minimaal 5 maanden fysiek aanwezig zijn in Frankrijk .

De master in Supply Chain Management en Master Degree in de EBP International is ontworpen voor:

 • Pas afgestudeerden van elke discipline die een carrière willen nastreven in de Supply Chain & Logistics-industrie in Griekenland of in het buitenland.
 • Jonge professionals die actief zijn in de Supply Chain & Logistics-industrie en die hun carrière in de Supply Chain & Logistics-industrie willen bevorderen door een leidinggevende functie en hogere functies met bredere verantwoordelijkheden in Griekenland of in het buitenland na te streven.

Hoogtepunten van het programma

 • In 20 maanden ontvangen studenten twee graden van ALBA en KEDGE
 • KEDGE heeft een sterke wereldwijde reputatie op Supply Chain Management (gerangschikt als # 1 Frans programma in Supply Chain).
 • Een toegepast perspectief binnen elke afzonderlijke cursus.
 • Onderscheidende focus op de architectuur van de wereldwijde supply chain en logistiek.
 • Gelegenheid om cursussen in het buitenland te volgen en als stagiair in een ander Europees land te werken.
 • Blootstelling aan reële bedrijfsproblemen door de Master Thesis-projecten en een internationale stage.
 • Studenten zullen leren om culturele verschillen te verzoenen, altijd met het oog op de werkomstandigheden in de echte wereld.
 • Afgestudeerden van de MSc in Supply Chain Management kiezen om de ALBA MBA te nemen na het hebben van de nodige werkervaring zal drie cursussen afgezien, naast de ALBA Alumnikorting *.

115521_erpclass20192.jpg

Toelatingsprocedure

Om voor toelating in aanmerking te komen, moeten kandidaten:

 • Een bachelordiploma hebben;
 • Bied bewijs van uitstekende beheersing van de Engelse taal;
 • GMAT-tests zijn optioneel, tenzij de Academische Commissie vereist dat de aanvrager ze aflegt: in elk geval kunnen scores van 550 of meer (GRE> 155) uw aanvraag versterken en u helpen een studiebeurs te verwerven.

Kandidaten moeten indienen:

 • Het ingevulde aanvraagformulier, inclusief een recente foto in jpeg-formaat;
 • Twee aanbevelingsbrieven in het Grieks of in het Engels.
 • Officiële academische transcripties en gecertificeerde kopieën van diploma's van elke behaalde undergraduate, graduate of professionele graad;
 • Bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal (tenzij geschoold in het Engels), bijv. Proficiency of TOEFL of IELTS.
 • Drie Essays, zoals aangegeven in het Aanvraagformulier;
 • Ontvangst van de aanbetaling van [60] van de niet-terugbetaalbare aanbetaling

Aanvragers met een of meer ontbrekende documenten worden niet verwerkt totdat deze documenten zijn ontvangen. Toelating tot het programma wordt besloten door de toelatingscommissie op basis van de kwalificaties en de persoonlijkheid en betrokkenheid van de aanvrager.

Collegegeld voor het lopende boekingsjaar: € 12.500 in termijnen. Speciale beurzen tot 40% op collegegeld en een vast tarief van 400 € / maand (in een gemeubileerd appartement - alle rekeningen inbegrepen) voor accommodatie voor internationale studenten.

Uiteindelijke deadline voor toelating voor internationale studenten die een visum VISA nodig hebben: eind mei

ALBA accepteert het hele jaar door sollicitaties en kandidaten worden aangemoedigd om zo snel mogelijk te solliciteren. Aanvragen die na de start van het programma worden ontvangen, worden echter niet beoordeeld op de huidige instroom, maar zullen zeker worden beoordeeld voor de instroom van volgend jaar.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organiza ... Lees meer

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organizations, currently numbering more than 90 members. Lees Minder