MSc in Strategic Public Relations

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus geeft je de kans om public relations-campagnes te ontwerpen, implementeren en evalueren - en helpt je om de praktische en analytische vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor een succesvolle carrière in strategische communicatie. Je zult een kritische waardering ontwikkelen voor de rol van public relations in de samenleving, evenals belangrijke analytische en professionele vaardigheden. Je krijgt ook een goed begrip van de theorie achter public relations en hebt veel mogelijkheden om deze theorie in de praktijk te brengen.

Aan het einde van je studie heb je de nodige vaardigheden om op managementniveau te werken in public relations. U kunt omgevingen, problemen, organisatieculturen en -relaties analyseren, evenals doelen stellen en public relations-strategieën ontwerpen en implementeren.

We werken deze aloude cursus voortdurend bij aan nieuwe ontwikkelingen, waaronder hoe communicatiecampagnes digitale media met succes kunnen integreren. Excursies en gastcolleges bieden mogelijkheden om strategische communicatieproblemen met leidende professionals te bespreken. Deze bieden u ook netwerkmogelijkheden en een goed begrip van de huidige beste praktijken. De cursus wordt erkend door het Chartered Institute of Public Relations.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 1e in Schotland, top 10 in Groot-Brittannië voor communicatie en media (Times and Sunday Times Good University Guide 2018)

# 2 We houden de cursus up-to-date met nieuwe ontwikkelingen, waaronder de manier waarop pr-praktijken zich aanpassen aan digitale media

# 3 Er is een uitstekend gastsprekerprogramma, excursies en onderzoeksplaatsingen en je hebt de mogelijkheid om met echte klanten te werken

Professionele accreditaties

Wij zijn lid van het Chartered Institute of Public Relations (CIPR).

Stages

Als onderdeel van deze cursus hebt u de mogelijkheid om stages en stages te volgen. De module voor het plaatsen van onderzoek in het voorjaarssemester is bedoeld om u een origineel stuk onderzoek te laten uitvoeren met een niet-academische partner die verband houdt met live campagnes voor strategische communicatie en public affairs. Er zijn ook mogelijkheden om in het zomersemester toegepaste of op het werk gebaseerde proefprojecten uit te voeren

Cursus details

De cursus omvat zes modules, bestaande uit drie verplichte en drie optionele modules, en een proefschrift. De onderwezen elementen van de cursus worden uitgevoerd in twee semesters, die lopen van september tot december en van januari tot eind mei. Masters-studenten worden vervolgens geacht de zomer door te brengen met het uitvoeren van een onderzoeksproject en een proefschrift van 12.000 woorden in augustus in te dienen.

Onderwijs

Je krijgt les van lezingen, seminars en workshops.

Gastcolleges van public relationsbeoefenaars bieden netwerkmogelijkheden en stellen studenten bloot aan de huidige praktijk in de industrie. De cursus wordt erkend door het Chartered Institute of Public Relations en u kunt evenementen bij CIPR Schotland bijwonen, zodat u praktijkmensen in het veld kunt ontmoeten en uw netwerk van contacten kunt uitbreiden.

Veldwerk

Er zijn een aantal mogelijkheden voor studiereizen in deze cursus, waaronder een reis naar Brussel als onderdeel van de module Public Affairs and Advocacy (deze reis is optioneel voor elke student op ons programma). We organiseren ook excursies naar Edinburgh (inclusief het Schotse parlement) in verband met de module Communicatie en Democratie en er is een excursie in het kader van de module Toerisme en Public Relations.

Beoordeling

Methoden voor beoordeling zijn onder meer:

  • examens
  • essays
  • case studies
  • presentaties
  • praktische rapporten

Voor sommige van de meer praktische modules moet je een portfolio met werk maken - die je bij sollicitatiegesprekken aan potentiële werkgevers kunt presenteren.

Course director

Dr Will Dinan

44 (0) 1786 467525

william.dinan1@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Home / EU: £ 6,300
  • Overzees: £ 15.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder