MSc in Strategic Earth Resources

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc in Strategic Earth Resources bereidt studenten voor op de uitdagingen bij het winnen van hulpbronnen in de 21e eeuw. Het behandelt niet alleen de geologische vaardigheden en het begrip die vereist zijn voor het bepalen en schatten van minerale exploratie, maar ook de economische, ecologische en sociale aspecten van mijnbouw: van exploratie, winning tot sanering. Dit is een nieuwe opleiding, die voortbouwt op de inmiddels ingetrokken Mineral Resources MSc.

139737_pexels-photo-939719.jpeg

Cursusinformatie

De MSc in Strategic Earth Resources is een eenjarige postdoctorale opleiding van de School of Earth and Environmental Sciences. Het is ontworpen om studenten voor te bereiden op de uitdagingen bij het verkennen van hulpbronnen in de 21ste eeuw, waarbij kernkennis, veldwerk, korte cursussen, seminars en een proefschrift worden gecombineerd.

De cursus behandelt de fundamentele processen die leiden tot de vorming van ertsafzettingen. Het biedt praktische training in zowel de klas als in het veld in de nieuwste technieken voor digitale en remote sensing mapping, 3D-modelleringssoftware en geochemische mapping. Daarnaast komen de economische, ecologische en sociale (ESG) aspecten van mijnbouw aan bod: van exploratie, winning tot sanering, maar ook onderwerpen als kritische metalen en duurzame mijnbouw, de wereldwijde klimaatuitdaging en energie-alternatieven zoals geothermie. Studenten volgen ook aanvullende optionele onderwerpen in geodynamica, klimaatwetenschap of geavanceerde geochemie.

Studenten doen kennis en ervaring op door interacties met uitgenodigde gastdocenten uit de industrie en door mijnsites te bezoeken. Kennis wordt geconsolideerd door zowel een op de industrie of onderzoek gericht proefschrift, als door een internationale veldcursus.

De MSc is bedoeld voor zowel pas afgestudeerden die op zoek zijn naar een carrière in de hulpbronnenindustrie of als voorbereiding op een toegepast doctoraat, als ook voor professionele exploratiegeologen met meerdere jaren ervaring in de sector die een verkenningsstrategie willen vervullen, die voor 2021 gepland is. in Zuid-Afrika zijn.

Lesindeling

De MSc in Strategic Earth Resources is een uitgebreide cursus die kernkennis, veldwerk, korte cursussen en een proefschrift combineert. De MSc-graad vereist twee semesters fulltime (of vier semesters parttime) cursussen die gelijk zijn aan in totaal acht onderwezen modules. De beoordeling voor de onderwezen modules is gebaseerd op cursussen en schriftelijke examens.

De laatste drie maanden van je cursus zullen gericht zijn op onafhankelijk onderzoek dat wordt afgesloten met een proefschrift van 15.000 woorden of een laboratorium.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende methoden voor levering en beoordeling. Voor meer details van elke module, inclusief wekelijkse contacturen, lesmethoden en beoordeling, zie de nieuwste modulecatalogus voor het academiejaar 2020-2021; sommige elementen zijn mogelijk onderhevig aan verandering voor de toetreding tot 2021.

Verplicht

Gedurende de eerste twee semesters moeten studenten de volgende verplichte modules volgen:

 • Core to Crust Ore Genesis - High T: richt zich op de geologische processen, geodynamische setting en mineralogie van de belangrijkste metallische en niet-metalen minerale afzettingen gerelateerd aan magmatische en magmatische-hydrothermische processen.
 • Core to Crust Ore Genesis - Low T: richt zich op de geologische processen, de geodynamische setting en de mineralogie van de belangrijkste metallische en niet-metalen minerale afzettingen die verband houden met hydrothermische en oppervlakteprocessen bij lage temperatuur.
 • Applied Digital Field Methods: veldgebaseerde module die zich richt op het maken en interpreteren van oppervlakte- en ondergrondse kaarten, en op drone-gebaseerde of andere remote sensing exploratietechnologieën.
 • Exploratie naar schatting: onderzoekt de fundamentele geochemische en geofysische concepten die worden gebruikt door de minerale exploratie-industrie, introduceert driedimensionale geologische modellering met behulp van industriestandaardsoftware en behandelt de belangrijkste aspecten die leiden tot het schatten van minerale hulpbronnen.
 • Global Resource Challenges: pakt de economische, ecologische, maatschappelijke, geopolitieke en ethische kwesties aan met betrekking tot mijnbouw en toekomstige uitdagingen die de exploratie van mineralen tot in het midden van de 21e eeuw vormgeven.
 • Statistiek en Analytische Wetenschappen: biedt studenten een sterke achtergrond in statistiek en methoden van data-analyse die in de aardwetenschappen worden gebruikt.
 • Veldexcursie: internationale veldcursus om de belangrijkste soorten afzettingen en mijnbouwactiviteiten te zien.

facultatief

Studenten kunnen kiezen uit drie optionele modules:

 • Geodynamica: bestudeert de geodynamische evolutie van aardkorst door geologische tijd, de evolutie van convergente en uiteenlopende marges, en de relaties tussen tektoniek, erosie en klimaat. De module ontwikkelt vaardigheden van geodynamische interpretatie, veldobservatie en gebruik van numerieke modellen.
 • Special Topics in Climate Science: behandelt een verscheidenheid aan actuele onderzoeksonderwerpen in de klimaatwetenschap, zoals klimaatgevoeligheid, warme klimaten in het verleden, externe forcering en geo-engineering.
 • Advanced Geochemistry: traint studenten in de geavanceerde technieken en methodologieën die worden gebruikt om fundamentele en toegepaste vragen met betrekking tot het aardesysteem en het fietsen van natuurlijke materialen tussen vloeibare en vaste fasen aan te pakken.

Proefschrift

Het derde semester van de MSc-opleiding richt zich op het onafhankelijke veld- of laboratoriumonderzoek dat wordt uitgevoerd met een academische begeleider. Het onderwerp wordt bepaald door de student en kan worden gekozen uit onderzoeksfoci binnen de school, of met een externe industriële of academische partner. Voor proefschriften op laboratoriumbasis hebben studenten volledige toegang tot de ultramoderne analytische faciliteiten die beschikbaar zijn in St Andrew's.

Het onderzoeksproject omvat:

 • Projectformulering, samen met de gekozen begeleider
 • Voorstel schrijven en analytisch ontwerp
 • Mondelinge presentatie voor feedback op de voorgestelde studie
 • Gegevensverzameling, integratie en interpretatie
 • Presentatie van de projectresultaten via een posterconferentie
 • Een proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden, ingediend tegen een datum tegen eind augustus.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MSc niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar waarmee passend gekwalificeerde kandidaten een postuniversitair diploma kunnen behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw graad aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MSc.

De modules die hier worden vermeld, zijn indicatief en er is geen garantie dat ze zullen werken voor de toetreding tot 2021.

Evenementen en seminars

De School of Earth and Environmental Sciences organiseert wekelijkse seminars met deskundige gastsprekers uit binnen- en buitenland. Studenten worden uitgenodigd om de spreker bij te wonen en een-op-een te ontmoeten.

Leden van de School wonen doorgaans ook de jaarlijkse onderzoeksvergadering van de Onderzoeksgroep Minerale Afzettingen bij, evenals de vergaderingen van andere gespecialiseerde groepen zoals de Geochemische Groep of de Vulkanische en Magmatische Studies Groep. Studenten kunnen een beurs aanvragen om deze conferenties bij te wonen, die plaatsvinden in het VK.

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate-graad in een vakgerelateerd gebied. Als je je eerste graad buiten het VK hebt gestudeerd, controleer dan de internationale toelatingseisen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of cv
 • Persoonlijke verklaring
 • Twee origineel ondertekende academische referenties
 • Academische afschriften en diploma's
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Na de MSc

Onderzoeksgraden

De uitgebreide en rigoureuze MSc-cursus biedt relevante voorbereiding voor het nastreven van een carrière in de minerale industrie en bereidt studenten ook voor op onderzoek op PhD-niveau.

Careers

Vanwege het belang van de winningsindustrieën voor de samenleving, de economie en het milieu, zijn economische geologen werkzaam in:

 • Minerale, olie-, gas- en aardolie-industrie
 • Engineering, milieu en financiële sectoren
 • Geologische onderzoeken
 • Consultancy bedrijven
 • Academia.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder