MSc in Sports Industry Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studiebeheer, omdat het specifiek betrekking heeft op de sport- en buitenindustrie, krijgt een breed beeld van de dynamiek van de industrie tijdens het studeren in de Alpen en Azië.

 • Voor studenten met een bachelordiploma minimum op elk gebied
 • MSc in goedgekeurd door de Conférence des Grandes Ecoles
 • 18 maanden inclusief een stage van 4 tot 6 maanden
 • Wordt in het Engels gedoceerd
 • Geleverd in Parijs en Shanghai met leerreizen naar het VK, Duitsland en de Franse Alpen


18 maanden om je talent te matchen met de specifieke behoeften van de sportindustrie

 • Ontwikkel een brede kijk op de sportindustrie: om u te onderscheiden in de sportindustrie, moet u ervoor zorgen dat u over de nodige vindingrijkheid beschikt om de concurrentie een stap voor te blijven. Je leert de dynamiek van de internationale sportmarkten in Parijs en Shanghai te begrijpen, de nodige specialistische kennis te verwerven, de beste spelers uit de sector te ontmoeten en de sportindustrie te ervaren in andere zakelijke omgevingen.
 • Experimenteer met excursies in Europa: om volledig onder te dompelen in de multiculturele realiteit van de sportindustrie, profiteert u van excursies naar Londen, München en de Franse Alpen. Moge het zijn door presentaties, workshops of bedrijfsbezoeken, de kennis en ervaring die u zult opdoen tijdens deze excursies, zal u helpen essentiële middelen te verwerven om aan de behoeften van toekomstige recruiters te voldoen en een solide professioneel netwerk op te bouwen.
 • Maak kennis met de echte behoeften van recruiters: het programma is opgezet in samenwerking met een groep bedrijven in de sport- en outdoorbranche om te reageren op specifieke werving. Bedrijfspartners hebben niet alleen hun steun aan het programma toegezegd, maar bieden ook deskundige inzichten via lessen, bedrijfsbezoeken en expertpanels. Merken die hun steun aan het programma hebben toegezegd, zijn Adidas, Eider, Millet, Patagonië, Petzl, Salomon, Tecnica, The North Face, Vuarnet, Wilson ...

Programma

In reactie op de specifieke wervingsbehoeften van de voortdurend groeiende sportindustrie, verenigt emlyon business school succes haar expertise in internationaal management met de marktervaring van enkele van 's werelds grootste emlyon business school , altijd op zoek naar jong talent met een wereldwijde blik, in de MSc in Sports Industry Management.

Welkomstwoord

"In reactie op de specifieke rekruteringsbehoeften van deze voortdurend groeiende industrie, verenigt emlyon business school succes haar expertise in internationaal management met de marktervaring van enkele van 's werelds grootste emlyon business school , altijd op zoek naar jong talent met een wereldwijde blik, in de MSc in Sports Industry Management.

Als student van dit programma verwerf je fundamentele managementkennis die de basis zal vormen van je beroep, specialistische vaardigheden en technieken die essentieel zijn voor succes in de sportindustrie en brede kennis van de dynamiek van deze markt. Bovendien zal het semester op de Shanghai-campus van emlyon business school zowel een internationale ervaring als bedrijfskennis van deze snelgroeiende regio toevoegen aan uw cv.


De wereldwijde sportindustrie is niet zoals andere industrieën, en bedrijven die actief zijn in deze zeer internationale en concurrerende omgeving hebben hun managers nodig om hun kennis aan te passen aan de specifieke dynamiek van hun markt.

Met een sterke nadruk op hands-on ervaring dankzij zakelijke projecten, excursies naar het VK, Duitsland en de Franse Alpen en de stageperiode, zal dit programma u toelaten om de details van de sportindustrie volledig onder de knie te krijgen, de nodige vaardigheden te verwerven om de uitdagingen van deze zakelijke omgeving het hoofd te bieden en de kennis en volwassenheid te verwerven waar mondiale sportbedrijven op zoek zijn naar toekomstige leiders in de industrie. "

Antoine Haincourt - Hoofd van de MSc in Sports Industry Management - Expert Associate

Careers

Careers-services bijhouden

Als student van de MSc in Sports Industry Management profiteer je van een toegewijde loopbaan die workshops, expertpanels, beurzen, evenementen, bedrijfsbezoeken, enz. Omvat. De afdeling Careers Services biedt alle studenten continue ondersteuning bij het identificeren van carrièredoelen en het ontwikkelen van actieplannen. Programma-specifieke loopbaanservices omvatten:

 • Workshops: Carrière-workshops helpen je je voor te bereiden op je stage en toekomstige carrière. Zelfbeoordelingstools en individuele coaching bieden u de mogelijkheid om uw volgende stap voor te bereiden.
 • Hulpmiddelen: ons brede scala aan loopbaanhulpmiddelen helpt u meer informatie te vinden over partnerbedrijven en sectorspecifieke bronnen, waaronder databases met stages en vacatures.
 • Evenementen: elk jaar bezoeken emlyon business school dan 200 bedrijven emlyon business school campussen en bieden studenten continue toegang tot het bedrijfsleven.

Maak kennis met het kiezen van de baan die u wilt

De MSc in Sports Industry Management bereidt je voor op managementcarrières binnen die bedrijven die actief zijn in sport en buiten gerelateerde industrieën.

Hieronder vindt u voorbeelden van verschillende functiebeschrijvingen om beter inzicht te krijgen in welke carrières in deze sectoren worden aangeboden:

 • Organisator van evenementen: organisatoren van sportevenementen hebben een grote mate van praktische verantwoordelijkheid, of ze nu werken voor instellingen voor evenementbeheer, in eigen beheer voor een bedrijf of freelance-contracten.
 • Sportproductmarketing: voor sportproductmarketing moeten medewerkers een band hebben met consumenten en andere verschillende sportpubliek. Productmarketingacties kunnen plaatsvinden via sponsoring, bedrijfsevenementen, verschillende advertentietechnieken, productpromotie via spelers en nog veel meer.
 • Sportverkoop: een medewerker in de sportdistributie helpt bij het promoten van merkwaarde, terwijl hij rechtstreeks werkt met sportartikelen en de detailhandel aan de consument.
 • Merkbeheer: sportmerkmanagement bestaat uit het onderscheiden van sportnamen en -symbolen, die de merkwaarde van klanten geven. Medewerkers binnen dit veld zijn verantwoordelijk voor het creëren en beheren van merkloyaliteit tussen de sportproducten, logo's of teams en zijn consumenten.
 • Sportagent: Loopbanen van sportmakelaars vereisen een breed scala aan managementvaardigheden, zoals kennis van financiën, bedrijfsbeheer, financiële en risicoanalyse, communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, en niet te vergeten, sporten.
 • Merchandising: bij het werken in de sport merchandising dragen werknemers bij aan de verkoop van producten aan de retail-consument.


Admissions

Kandidaten voor de MSc in Sports Industry Management moeten een bachelordiploma hebben op elk gebied. Let op: het 3-jarige bachelordiploma kan worden aanvaard voor uitstekende profielen, waaronder Franse Bac 3.


Kalender

Selectiesessies lopen van november tot juli.

Als uw aanvraag compleet is, ontvangt u binnen 15 werkdagen het definitieve besluit van de toelatingscommissie. Stuur je inschrijvingsformulier binnen 10 werkdagen na je toelatingsexamen terug.


Toelatingsprocedure

Op de emlyon business school we rekening met het volledige potentieel van een kandidaat. Elementen zoals uw motivatie om de MSc in Sports Industry Management na te streven, uw achtergrond en loopbaanambities wegen net zo zwaar in onze selectieprocedure.


Online app

U kunt zich aanmelden via uw persoonlijke ruimte (programmadashboard). U moet de volgende informatie verstrekken:

 • Een CV
 • Twee aanbevelingsbrieven (optioneel)
 • Een kopie van een officiële geldige identiteitskaart of paspoort
 • Een gewaarmerkt afschrift van uw meest recente academische graad vertaald in het Engels of het Frans
 • Officieel management proeve van bekwaamheidsproef: GMAT, GRE, TAGE MAGE, CAT (optioneel)
 • Engelse bekwaamheidstest (optioneel)


We herinneren je eraan dat dit programma volledig in het Engels wordt geleverd. Daarom is Engelse volledige vaardigheid vereist om toegelaten te worden, cursussen te volgen en efficiënt te communiceren met de andere leden van het cohort. Voor het toelatingsproces wordt uw Engels niveau beoordeeld, rekening houdend met 2 verschillende basisprincipes:

- Onderzoek van alle geschreven en redactionele elementen in het aanvraagdossier
- online digitale tests van de emlyon business school

Aanmeldingskosten

Aanvraagkosten: € 120

financiering

T uition Honoraria

€ 24.500

Alle aangegeven kosten zijn inclusief collegegeld, inschrijvingskosten en levenslang lidmaatschap van het emlyon business school van emlyon business school forever.

Verlenging van studies na de officiële duur van het programma is onderworpen aan betaling van € 500 administratiekosten per jaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and internati ... Lees meer

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and international management. Lees Minder
Lyon , Sjanghai , Parijs , Lancashire , München + 4 Meer Minder