MSc in Software Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Software-engineers maken en onderhouden softwaretoepassingen met behulp van de beste werkwijzen van computerwetenschap, projectbeheer, engineering, toepassingsdomeinen en andere gebieden. Studenten zullen leren hoe ze state-of-the-art technieken en methodologieën kunnen toepassen om hoogwaardige software te ontwikkelen volgens professionele normen.

Het doel van dit MSc-programma is om het inzicht en de vaardigheden te geven om software te ontwikkelen op een gevorderd niveau van professionele normen. Studenten kunnen zich specialiseren in bepaalde gebieden, zoals de ontwikkeling van mobiele applicaties of geavanceerde interactieve systemen zoals games.

Professionele erkenning

De MSc Software Engineering-graad is geaccrediteerd door BCS, het Chartered Institute for IT.

Januari nieuwkomers

Studenten die het programma in januari starten, moeten opmerken dat het slechts parttime werkt voor een proefschrift van 4 semesters (24 maanden) (maart tot augustus, 6 maanden) (totaal 30 maanden).

Studenten die zich inschrijven voor de intake-programma's van januari hoeven tijdens de zomervakantie niet op de campus te zijn.

Cursusinhoud

Studenten verbinden 4 cursussen in semester 1 en nog eens 4 cursussen in semester 2.

Voor dit programma zijn de volgende vakgerichte cursussen verplicht:

 • Systemen voor informatiesystemen
 • Rigoureuze methoden voor software-engineering
 • Geavanceerde software-engineering
 • Onderzoeksmethoden en projectplanning

Studenten kunnen vervolgens 4 vakken kiezen uit de volgende:

 • Industriële programmering
 • Computer Netwerkbeveiliging
 • Mobiele communicatie en programmering
 • Geavanceerd interactieontwerp
 • Big Data Management
 • Programmeren van computergames
 • 3D-graphics en -animatie
 • Project management
 • Biologisch geïnspireerd computergebruik

Naast deze onderwezen cursussen, volgen studenten die de masteropleiding volgen een Masters-project, dat eindigt in een proefschrift.

Carrière

Nieuwe carrièreperspectieven en kansen voor loopbaanverbetering zijn beide uitstekend. De aanhoudende groei van nieuwe technologieën en mobiele applicaties in de industrie, de handel en de publieke sector verhoogt de vraag naar experts die complexe softwaresystemen kunnen ontwerpen, implementeren en onderhouden.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad