MSc in Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dubbeldiploma met de Universiteit van Groningen (opgericht in 1614, Nederland, in de top 80 World Rank), Master of CS, Specialisatie Software Engineering en Distributed Systems (http://www.rug.nl/masters/computing-science/programme ) -

In het tweede jaar kunnen maximaal 5 geselecteerde studenten uit Roemenië naar Groningen gaan en een dubbel diploma behalen van UPB en RuG. Erasmus-beurzen beschikbaar.

De masterstudenten hebben ook geprofiteerd van Oracle-beurzen en krijgen een volledige korting op hun Oracle-certificeringsexamens en -trainingen.

Looptijd:

4 semesters

Overzicht

Enkele van de moeilijkste en meest uitdagende problemen in de industrie en de handel houden verband met de ontwikkeling van software. Software is een steeds belangrijker element geworden van veel producten die tegenwoordig worden ontwikkeld. Er is een verschuiving in kosten geweest van de ontwikkeling van hardware naar de ontwikkeling van software-oplossingen. Dit vergroot de behoefte om softwareproducten te ontwikkelen met accurate functionaliteit, van hoge kwaliteit, op tijd en binnen het budget.

Software Engineering, als de technologische tak van de informatica, stelt principes en technische methoden vast die moeten worden gebruikt om dergelijke softwareproducten te produceren. Het is traditioneel ontworpen om de behoeften van industrie en onderzoek te overbruggen. Dit is de reden waarom Software Engineering een bevoorrechte positie op de arbeidsmarkt heeft.

Het Master of Science-programma in Software Engineering (MSE) aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen, Gedoceerd in de vreemde taal van de Politehnica University, introduceert een postgraduaat om deze uitdagingen aan te gaan door softwareontwikkelaars voor te lichten over geavanceerde software-engineeringconcepten die de hele ontwikkelingsketen dekken, vanaf het begin tot levering, vanuit het oogpunt van bedrijfsbeheer tot technisch beheer en ontwikkelingsperspectieven. MSE heeft als doel leiders in de engineering van software-industrie en belangrijke agents of change te produceren om de werkwijzen in het veld te verbeteren, naarmate het zich ontwikkelt.
Het programma is project- en onderzoeksgericht. Dit betekent dat studenten een grote keuze aan projecten en onderzoeksthema's kunnen ontwikkelen. Cursussen worden in het Engels gegeven.

Doelen

MSE bij UPB is een 24-maanden durende programma dat gericht is op het trainen van hooggekwalificeerde software-engineers met een sterke theoretische basis en praktische competenties die volledig kunnen worden benut, zowel in de industrie als bij het nastreven van een Ph.D. Het promoot een projectgerichte aanpak en laat zien hoe innovatieve theorieën en technologieën in de praktijk kunnen worden toegepast.

Het doel van het programma is om software-engineers op te leiden om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse softwarepraktijk, om toekomstige leiders te ontwikkelen: hoofdingenieurs, hoofdontwerpers, software-architecten en technische leidinggevenden. Afgestudeerden van het MSE-programma zullen worden uitgerust met een geavanceerde kennis van de nieuwste methoden en hulpmiddelen voor software-engineering waarmee ze een benadering voor softwareontwikkeling kunnen kiezen en volgen die het optimale resultaat levert in termen van kosten, tijd en softwarekwaliteit. Aan het einde van het Master-programma hebben ze de vaardigheden om een ​​effectieve bijdrage te leveren als onderdeel van een teambuilding-softwaresysteem.

cursussen

Het MSE-programma omvat drie semesters en vereist de voltooiing van 4 × 30 credits. Het is georganiseerd rond drie parallelle stromen:

 • kern vakken
 • toepassingsgerichte cursussen
 • begeleide onderzoeksmodule.

De kerncursussen bieden een brede basis en omvatten verschillende geavanceerde onderwerpen, die de software-industrie momenteel nodig heeft. Het gewicht van de kern vormt ongeveer een derde van het MSE-curriculum. De kernvakken zijn:

 1. Geavanceerde concepten in Software Engineering
 2. Formele modellen in Software Engineering
 3. Geavanceerde onderwerpen in computernetwerken
 4. Geavanceerde databasesystemen
 5. Paradigma's programmeren
 6. Software-methodieken
 7. Software Project Management
 8. Software-architecturen
 9. Software testen

Applicatiegerichte cursussen zijn ontworpen om state-of-the-art en state-of-the-art samen te brengen op het gebied van gedistribueerde systemen, games, robotica, semantisch web of op agents gebaseerde applicaties. Deze cursussen zijn:

 1. Spel- en interactieve simulatiesoftwaresystemen
 2. Modelgestuurde Software Engineering
 3. Gedistribueerde software-engineering
 4. Computing in het semantische web
 5. Agent-georiënteerde software-engineering
 6. Speciale onderwerpen in Software Engineering

De begeleide onderzoeksmodule bereidt studenten voor op het werken aan hun masterscriptie, die onderzoekselementen moet bevatten en is 'design and build' van het type, vaak in samenwerking met een industriële host. Elk semester wordt een bedrag van 10 credits gereserveerd voor onderzoekswerkzaamheden. In het laatste semester werden andere 10 studiepunten toegekend voor de voorbereiding van de masterproef.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are the oldest and most prestigious technical university in Romania. The Polytechnic University of Bucharest comprises 15 faculties, 95 bachelor programs, 183 masters programs and 14 scientific fie ... Lees meer

We are the oldest and most prestigious technical university in Romania. The Polytechnic University of Bucharest comprises 15 faculties, 95 bachelor programs, 183 masters programs and 14 scientific fields of doctorate. Lees Minder