MSc in Software Development

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze MSc biedt een jaar van intensief onderwijs in software engineering en is specifiek ontworpen voor afgestudeerden van niet-computerdisciplines.

Cursusinhoud

Je leert hoe je webapplicaties, mobiele apps en grote datagestuurde computersystemen kunt ontwerpen en maken. U hebt helemaal geen computerachtergrond nodig om deze cursus te volgen, maar wanneer u vertrekt, beschikt u over de technische, analytische en professionele vaardigheden die nodig zijn om een reeks rollen in de IT-industrie te vervullen.

Het curriculum is ontworpen in samenwerking met belangrijke industriële partners die hebben geholpen de meest relevante module-inhoud te verzekeren. Dit heeft ertoe bijgedragen dat afgestudeerden hoog opgeleid en veelgevraagd zijn door werkgevers.

Wie zal je lesgeven

Het docententeam heeft specifieke onderzoeksspecialismen in het ontwikkelen van nieuwe en effectieve methoden voor het onderwijzen van informatica. Ze hebben uitgebreide publicaties op dit gebied en zijn bekroond met verschillende door studenten genomineerde onderwijsprijzen voor hun werk.

Waar kom je naar toe?

Je leert hoe je problemen kunt analyseren en robuuste en elegante softwaresystemen kunt ontwerpen om de problemen op te lossen. Dit omvat het verwerven van vaardigheden in programmeren, webontwikkeling, databaseontwerp en softwaretesten.

Je leert ook goed te werken als onderdeel van een ontwikkelteam met moderne ontwikkeltechnieken en -hulpmiddelen.

Houd er rekening mee dat

Aanvragen voor deze cursus, ontvangen na 30 juni, worden mogelijk niet geaccepteerd. Een aanbetaling is vereist om een plaats te beveiligen.

Aptitude-tests zullen worden gehouden op meerdere data van januari 2019 tot mei 2019. De specifieke data van de tests moeten worden bevestigd. Kijk op deze website voor updates.

Softwareontwikkeling hoogtepunten

Deze cursus is ook beschikbaar voor een deeltijdstudie. Doorzoek onze cursusoverzichten voor meer informatie.

Industry Links

Naast het kerncurriculum worden studenten ook aangemoedigd om deel te nemen aan een reeks workshops over werkgelegenheid en professionele vaardigheden, die met regelmatige tussenpozen gedurende het jaar worden gegeven. De workshops omvatten cv-schrijven, technische interviewtechnieken, beoordelingscentra, enz. En omvatten later evenementen om studenten in staat te stellen te netwerken met vertegenwoordigers van enkele van de grootste werkgevers in de sector softwareontwikkeling in Belfast. Studenten krijgen de gelegenheid om zich te mengen met een diverse industriële groep, variërend van testers en ontwikkelaars tot senior managementniveau-personeel. Studenten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan andere industrieel gesponsorde evenementen zoals hackathons, etc.

Carrièreontwikkeling

De school heeft een team van medewerkers dat zich specifiek toelegt op de ontwikkeling van vaardigheden voor inzetbaarheid van studenten naast technische vaardigheden. Ze bieden een reeks diensten om studenten te helpen bij het vinden van een baan tijdens de cursus, bijvoorbeeld een-op-een CV-advies en nagebootste sollicitatiegesprekken enz.

Faciliteiten van wereldklasse

Ons Computer Science Building is in 2016 geopend na een herontwikkeling van £ 14 miljoen. De ultramoderne faciliteit van 3.000 m² heeft vier goed uitgeruste computerlaboratoria en formele en informele studentenruimten die een hoog niveau van groepswerk en projectwerk ondersteunen.

Het curriculum van de MSc Software Development is ontworpen in samenwerking met belangrijke industriële partners die hebben geholpen bij het selecteren van de meest relevante module-inhoud om de studenten voor te bereiden op een reeks softwareontwikkelingsrollen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de afgestudeerden hoog opgeleid en veelgevraagd zijn door werkgevers.

Mr Aidan McGowan - Course Director

cursus details

Het programma heeft twee hoofdonderdelen:

 • Een set aangeleerde modules die bouwen van fundamentele tot geavanceerde onderwerpen van software engineering en programmeren.
 • Een substantieel individueel project.

De meeste fundamentele modules worden in het eerste semester bestudeerd en hebben betrekking op inleidende programmering met behulp van de Java-programmeertaal naast de basis van software-engineering en databases.

De dekking van meer geavanceerde algoritmische en object-georiënteerde programmering gaat verder in het tweede semester.

Projectelement: projecten van drie maanden worden individueel gevolgd met begeleiding van een lid van het onderwijzend personeel van de school. Waar mogelijk zal het project worden vastgesteld en gezamenlijk worden gecontroleerd door een industriële partner en kan het een plaatsing op locatie inhouden.

Elke module omvat doorgaans 3 uur colleges per week, samen met maximaal 2 uur per week voor zelfstudies en practica. Naast deze geplande activiteiten, wordt van de studenten verwacht dat ze werken aan groeps- en individuele opdrachten en projecten.

modules

 • Programming
 • databases
 • Software Engineering
 • Webontwikkeling
 • Basisprincipes van computers

Lesuren

Het onderwijs vindt plaats in de ochtend en de middag; er zijn tussen de 13 en 15 uur contacturen per week.

Carriere vooruitzichten

Invoering

De kansen op werk in software engineering zijn uitstekend, getuige de consistente en voortdurende groei van de softwaresector. Een loopbaan binnen het vak is niet alleen goed betaald, maar ook lonend, met softwareprofessionals die in staat zijn om te kiezen tussen verschillende loopbaanvorderingspaden. Gezien de diversiteit van de loopbanen, wordt de verscheidenheid aan vaardigheden die worden opgedaan met een niet-IT primaire graad sterk gewaardeerd door IT-werkgevers en zal het de kansen op werk van afgestudeerden van dit programma helpen vergroten.

Waar zou je over 5 jaar kunnen zijn?

Je zou kunnen werken voor de grootste bedrijven ter wereld (IBM, Citi, Allstate, Liberty om er maar een paar te noemen). Je zou baanbrekend computerwetenschappelijk onderzoek kunnen doen in onderwerpen zoals Cybersecurity of Video Analytics, of het maken van een software start-up of de volgende killer-app.

Je zou ook computers kunnen leren.

Leren en onderwijzen

Elke module omvat meestal 3 uur colleges per week, samen met maximaal 2 uur per week voor zelfstudies en practica voor computerlokalen. Naast deze geplande activiteiten wordt van de studenten verwacht dat ze:

 • Werk via blended-learningbronnen en activiteiten in de Canvas Virtual Learning-omgeving, waaronder het bekijken van video's, het lezen van online materialen en het nemen van online quizzen en praktische opdrachten.
 • Werk aan groeps- en individuele opdrachten en projecten.

Moderne softwareontwikkeling wordt meestal uitgevoerd binnen een teamomgeving en werkgevers zijn er zeer op gebrand dat studenten aanzienlijke ervaring hebben opgedaan met het werken binnen teams. Daarom zijn veel van de project- en beoordelingsactiviteiten van de cursus ontworpen om studenten bloot te stellen aan de verscheidenheid aan team-gebaseerde rollen en verantwoordelijkheden die ze zullen tegenkomen in de software-industrie.

Beoordeling

Elke module heeft een eigen combinatie van beoordelingen die de volledige leerresultaten voor de module bestrijken. Dit kan zijn:

 • Computer-gebaseerde tests
 • Individuele of groepsprojecten
 • Praktische programmeertests

Toegangsvereisten

Afstuderen

 • Normaal gesproken een 2.2 Honours diploma of hoger, of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit in elke discipline met uitzondering van computerwetenschappen of een andere soortgelijke computeropleiding.
 • Naast de bovenstaande kwalificatie-eisen moeten alle aanvragers slagen voor een online proeve van bekwaamheid. Als u succesvol bent in de eerste fase van het aanvraagproces, nemen we contact met u op om dit te regelen.

Dit is een zeer populaire cursus en aanvragers wordt geadviseerd om zo vroeg mogelijk van toepassing te zijn, omdat het misschien nodig is om de uiterste datum van toepassing te implementeren. In dergelijke omstandigheden worden aanvragen behandeld in de volgorde van de datums, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de aanvragen die het vroegst zijn ingediend en vóór de sluitingsdatum.

Let op: een niet-restitueerbare aanbetaling (die in mindering wordt gebracht op het collegegeld) van £ 400 is vereist.

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,0, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist. * Genomen in de afgelopen 2 jaar.

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

 • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor een succesvolle universitaire studie op opleidingsniveau.
 • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Lees Minder