MSc in Sociology of Law

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Science in Sociology of Law is een interdisciplinair programma gericht op het introduceren van studenten in de studie van rechten, juridische instellingen en juridisch gedrag in een sociale context. Het biedt een geavanceerd overzicht van rechtssociologie met de mogelijkheid van specialisatie op sociaal-juridische gebieden, zoals:

  • Strafrecht en criminologie
  • Juridische culturen en rechtsvergelijking
  • Mensenrechten
  • De advocatuur
  • Beleid en regelgeving op nationaal en internationaal niveau
  • Bestuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Wet vanuit een genderperspectief

Het doel van het programma is het vergroten van de kennis van studenten over hoe de wet en juridische instellingen op nationaal en transnationaal niveau werken en hoe deze van invloed zijn op het dagelijkse leven van gewone burgers. Het programma biedt de studenten de vaardigheden die ze nodig hebben om de wisselwerking tussen sociaal-juridische theorie en praktijk kritisch te onderzoeken, analyseren en evalueren, juridische ontwikkelingen te onderzoeken en implementatieproblemen op nationaal, internationaal en wereldwijd niveau te bestuderen.

Meer informatie over het programma is beschikbaar op http://lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASOL

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school