MSc in Smart Grids en Energy Systems

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het smart grid is een moderne vorm van het traditionele elektriciteitsnet, dat computertechnologie op een standaard elektriciteitsnet brengt; waardoor communicatie tussen energiedistributeurs, distributeurs en klanten eenvoudiger wordt.

Slimme netten kunnen helpen om een toenemend aantal hernieuwbare energiebronnen (RES) in het net te integreren. RES vormen een uitdaging voor traditionele elektriciteitsnetwerken omdat ze vaak zowel intermitterend als moeilijk te voorspellen zijn. Slimme netwerken helpen netwerkbedrijven om op afstand te anticiperen en op problemen te reageren, zodat reparatiepersoneel van uw lokale distributeur stroomuitval sneller kan verhelpen.

Energiebedrijven en bedrijven onderzoeken nu al hoe ze RES kunnen gebruiken in het elektriciteitsnet, maar ze missen slimme managementvaardigheden en kennis van Smart Grids bij medewerkers. Dit nieuwe MSc-programma biedt daarom een uniek voordeel voor afgestudeerden in een steeds competitievere arbeidsmarkt met zeer gewilde expertise, waardoor je de vaardigheden krijgt die je nodig hebt om een carrière in deze snelgroeiende sector te starten.

Het onderwijs op de cursus is door onderzoek aangestuurd en je krijgt de kans om te leren van de real-world, cutting-edge live-projecten. Je hebt ook de mogelijkheid om stages / stages te houden bij toonaangevende bedrijven in de sector energie en smart grids, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal.

Toelatingseisen

 • 2: 2 of hoger, of een gelijkwaardige kwalificatie in het buitenland, op een gebied dat relevant is voor uw voorgestelde studieprogramma, bijvoorbeeld informatica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industriële techniek, civiele techniek, wiskunde of natuurkunde.
 • Kandidaten met mindere academische kwalificaties maar met substantiële (ongeveer 5 jaar) relevante werkervaring kunnen ook worden overwogen.

Engelse taalvereisten

 • IELTS 6.0 of gelijkwaardig

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Leren en beoordelen

Het programma maakt gebruik van een reeks leermethoden om een persoonlijke, door onderzoek geleide en digitaal geroerde leerervaring te bieden met een holistische, internationale focus.

Centraal in deze strategie staat de focus op probleemoplossing door het gebruik van creatief, analytisch, logisch en innovatief denken, en door netwerken en effectief communiceren met leeftijdsgenoten.

Het docententeam bestaat uit internationaal gerenommeerde onderzoekers en praktijkmensen uit alle relevante gebieden voor slimme netwerken en energiesystemen, waaronder energiesystemen, ontwerp van besturingssystemen, modellering en optimalisatie, draadloze en communicatiesystemen, big data-analyse en kunstmatige intelligentie en IoT. We hebben verschillende gefinancierde projecten beveiligd, zodat studenten worden blootgesteld aan geavanceerde kennis en case-studies.

Dit programma wordt ondersteund door plaatsing en stage en industrie en adviesraad door verschillende bekende industrieën en onderzoekscentra in het Verenigd Koninkrijk en internationaal.

Formele lezingen zullen het verwerven van kennis en inzicht, disciplinespecifieke vaardigheden en het toepassen van dit leren op industriële praktijken vergemakkelijken. Laboratoriumsessies, gebruikmakend van state-of-the-art laboratoria in combinatie met de theoretische componenten, geven de student de kans om hun kennis van bepaalde onderwerpen te vergroten.

De unieke lesinhoud en -aflevering op de cursus wordt buitengewoon goed ondersteund met verschillende industrieën en speciale labs, waaronder IoT Innovation lab en Electrical Engineering Lab. Deze zullen ook helpen bij het ontwikkelen van vakspecifieke vaardigheden en persoonlijke overdraagbare vaardigheden.

Bovendien zorgen het onderzoek en de ontwikkeling in deze laboratoria en de case-study's van de publiek gefinancierde high profile-projecten ervoor dat de inhoud fris en vernieuwend is. We integreren kennis en ervaring van industriële partners ook via onze adviesraad voor de industrie en deze onderzoeksprojecten door middel van uitdagende case-study's, op het lab gebaseerde activiteiten en uitgenodigde gesprekken, waarbij we ervoor zorgen dat onderzoeksresultaten de kern vormen van ons curriculum.

Dit nieuwe programma omvat ook uitgenodigde externe sprekers uit verschillende industriesectoren. Dit zorgt ervoor dat u wordt blootgesteld aan de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen.

Faciliteiten en plaatsingen

De unieke lesinhoud wordt ondersteund door ultramoderne faciliteiten, waaronder softwareprogramma's GAMS & MATLAB, en hardware in speciale laboratoria:

 • Laboratorium voor elektrische en elektronica-engineering
 • IoT Innovation lab

Het onderzoek en de ontwikkeling in deze laboratoria, samen met case-studies van door de overheid gefinancierde spraakmakende projecten, zorgt ervoor dat de cursusinhoud fris en geavanceerd is en dat u als student wordt blootgesteld aan de nieuwste en toekomstige ontwikkelingen.

Er zijn verschillende stages / stages beschikbaar voor thuis- en internationale studenten bij toonaangevende bedrijven in de sector energie en smart grids in het VK en internationaal, waaronder:

 • Electricity North West Limited (ENWL)
 • N-ERGY
 • Nortech online in het Verenigd Koninkrijk en Elin BioFuel, Griekenland
 • Internationaal Energieonderzoekscentrum, Ierland

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en openstaande vacatures.

Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Werken in de sector slimme netten en energiesystemen

Als ingenieur voor slimme netwerken en energiesystemen kunt u betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen, in bedrijf stellen en levenscyclusonderhoud van complexe energieproductie, slimme distributie- en transportnetten.

Uw werk kan de integratie van hernieuwbare energie in het netwerk omvatten, planning en exploitatie van slimme netwerken, de controle van energiesystemen, energieopslagsystemen, beheer en efficiënt gebruik van energie in bouw-, productie- en verwerkingssystemen. U kunt ook betrokken zijn bij werkzaamheden met betrekking tot de milieu- en economische gevolgen van energieverbruik.

Voorbeelden van de soorten taken die u zou kunnen doen zijn:

 • Het ontwerpen van nieuwe slimme transmissie- en distributiesystemen
 • Beheer van onderhoud en reparatie
 • Beheer van operaties en planning van bestaande systemen
 • Beheer van activiteiten van een windpark en fotovoltaïsche zonne-energie
 • Analyse van de efficiëntie van waterkrachtsystemen
 • Evaluatie van de economische levensvatbaarheid van nieuwe zonne- en windenergie-installaties
 • Beoordeling van de milieueffecten van energiesystemen.

Carriere vooruitzichten

Integratie van hernieuwbare energiebronnen in de bestaande energiesystemen om overheidsdoelen wereldwijd te bereiken, brengt verschillende uitdagingen voor netwerkexploitanten met zich mee.

Dit nieuwe programma is bedoeld om geschoolde afgestudeerden die in staat zijn om deze uitdagingen aan te gaan, te voorzien van de vereiste kennis en expertise in slimme duurzame energiesystemen en het Internet of Things (IoT).

Dit programma is uniek in zijn focus op het multidisciplinaire aspect van slimme netwerken (dat wil zeggen een combinatie van kracht- en energiesystemen, Big-Data-analyse, IoT, kunstmatige intelligentie en de economie van slimme netwerken).

Het tekort aan expertise op het gebied van slimme netwerken en energiesystemen onder werknemers en management wordt door de industrie gezien als het grootste obstakel voor een uitgebreidere integratie van hernieuwbare bronnen.

Er zijn duizenden openstaande vacatures beschikbaar voor power system-engineers in het VK. Er is ook een tekort aan energiesystemen en smart grids-ingenieurs in het Verenigd Koninkrijk volgens de website van Home Office (code 2123 voor technici van het energiesysteem). Dit geldt ook internationaal, waarbij de meeste delen van de wereld actief op zoek zijn naar integratie van hernieuwbare energie in het elektriciteitsnet en het bestaande netwerk slim, veilig, betaalbaar, efficiënt en betrouwbaar maken.

Daarom biedt dit programma geweldige kansen op een baan voor afgestudeerden, met een breed scala aan bedrijven, startups, overheden, raden / gemeenten en grote conglomeraten die willen investeren in het gebruik van slimme netwerken en integratie van hernieuwbare energiebronnen in de bestaande netwerken, maar worstelen om vaardigheden te vinden.

Het programma biedt zijn afgestudeerden unieke voordelen in een steeds competitiever wordende arbeidsmarkt met zeer gezochte vaardigheden. Bijvoorbeeld power system en smart grid-analyse, smart grids-werking en economie, kunstmatige intelligentie, big data-analyse, controlesystemen, milieuwetgeving en duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

Studieondersteuning

We hebben een engagement voor sterke pastorale zorg voor al onze studenten, waaronder een persoonlijke begeleider voor alle studenten, regelmatige contacturen voor privégroepen en onze ondersteunende studentenserviceteams die altijd klaar staan om te helpen met eventuele vragen en het advies geven dat u nodig hebben.

Naast standaardondersteuning door middel van aangeleerde sessies, biedt onze virtuele leeromgeving studenten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bronnen, deel te nemen aan groepswerk en werk van overal ter wereld in te dienen, 24/7.

Universitaire centrale diensten zijn rijk aan ondersteuningsteams om studenten te helpen bij elk aspect van hun reis door onze opleidingen.

Van onze Career and Employability Service, via onze sterke studentenvakbond tot ons professionele en efficiënte team voor studentenfinanciering, er zijn altijd vriendelijke gezichten klaar om u te ondersteunen en u de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Onderzoek

De University of Bradford is sterk vertegenwoordigd in Smart Grids, IoT, Big Data-analyse, slimme technologieën en netwerkbeheer als onderdeel van verschillende nationale en EU-onderzoeksprojecten.

Deze projecten omvatten:

 • Brits Council SITARA-project voor smart grids-werking met IoT- en Big-Data-analyse
 • CASAGRAS 2-project over IoT en Big-Data-analyse
 • Brits Council BLESS U-project voor verbeterde slimme gezondheidsdiensten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder