MSc in Shipping Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MSc in Shipping Managemen t

Meer dan 90% van de wereldhandel wordt per schip vervoerd.

De scheepvaart is een van de belangrijkste sectoren van de wereldeconomie. Als een wereldwijd concurrerende industrie wordt deze niet beïnvloed door de huidige situatie in de Griekse economie.

De MSc in Shipping Management is ontworpen om professionals te ontwikkelen die zijn uitgerust met de vaardigheden, kennis en expertise die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de veeleisende en zeer concurrerende wereld van Shipping.

Het programma biedt studenten een holistische en diepgaande kennis van de belangrijkste kwesties in de moderne commerciële scheepvaart. Studenten zullen een solide basis krijgen van scheepsmanagement, maritieme economie, scheepstechnologie, charteren, maritiem recht, verzekering, risico en strategisch management, die vooral relevant zijn voor bedrijven in deze sector.

Voltijd- en deeltijdmodus: het programma begint elk jaar in september en wordt fulltime (12 maanden) en in deeltijd (24 maanden) aangeboden. Alle cursussen voor fulltime en parttime deelnemers worden 's avonds gehouden.

De MSc in Shipping is ontworpen voor:

 • Pas afgestudeerden op zoek naar een carrière in de scheepvaart
 • Scheepvaartprofessionals die hun knowhow willen verrijken en hun professionele status willen verbeteren
 • Officieren van de Koopvaardij die beide op zee dienen
 • Leden van familiebedrijven die zich voorbereiden op het nemen van toenemende verantwoordelijkheid in hun bedrijven
 • Jonge professionals met de vastberadenheid om de scheepvaartsector te betreden

115516_21685931_10155824605788092_3585543406736297388_n.jpg

Hoogtepunten van het programma

Een generiek verzendprogramma: in plaats van een gespecialiseerd scheepvaartprogramma te zijn, biedt de MSc in Shipping Management een grondig en diep inzicht in alle belangrijke theorieën en praktijken die kunnen worden aangetroffen in een moderne rederij. Holistische kennis van de activiteiten van een rederij is van primair belang voor diegenen die hun carrière in de scheepvaart willen beginnen.

Academische nauwkeurigheid met praktische knowhow: het programma combineert academische nauwkeurigheid met praktische ervaring om op de meest effectieve manieren te voldoen aan de behoeften van de scheepsmanagers van morgen. Gespecialiseerde scheepvaartworkshops zullen worden geleverd door vooraanstaande branchespecialisten die een diepgaand inzicht bieden in de voorhoede van de scheepvaartpraktijk.

Ideale locatie: Het programma wordt aangeboden in Griekenland, een land met een lange traditie in de scheepvaart. Griekse reders controleren meer dan 16% van de wereldhandelsvloot en zijn toonaangevend in de wereldwijde maritieme scheepvaartmarkt. Meer dan zevenhonderd Griekse rederijen zijn gevestigd in Piraeus en de omliggende gebieden.

Links naar de industrie: het programma wordt sterk ondersteund door de Griekse scheepvaartgemeenschap. Studenten zullen profiteren van de nauwe banden tussen ALBA en de Griekse scheepvaartgemeenschap.

Via de MSc in Shipping Management Program, zult u:

 • Verwerven van een grondige kennis van de concepten en de processen die betrokken zijn bij het beheer van een rederij
 • Maak kennis met technische termen en bijzonderheden van zeeschepen
 • Legekwesties die zich voordoen bij internationale transporttransacties kunnen identificeren en bespreken
 • Word op de hoogte van de nieuwste trends en problemen in de scheepvaartindustrie en evalueer de impact ervan op de scheepvaart
 • Begrijp de bronnen van risico's waarmee moderne rederijen te maken hebben en identificeer het scala van bedrijfsstrategieën dat beschikbaar is in de context van industriële beperkingen
 • Ontwikkel een globaal gezichtspunt en een kritische manier van denken

115518_44750656_10156955165013092_973527966262755328_n.jpg

De MSc in aanvraagformulier scheepvaartbeheer

Om in aanmerking te komen voor de MSc in Shipping Management moeten kandidaten een goede graad in alle disciplines hebben. Studenten zonder economische achtergrond kunnen worden geadviseerd om een ​​voorbereidende cursus in de economie bij te wonen. Omdat Engels de instructietaal is, is het bovendien essentieel dat alle deelnemers een uitstekende beheersing van de Engelse taal hebben en momenteel in dienst zijn (alleen geldig voor het parttime-programma).

Kandidaten die in aanmerking komen voor dit programma moeten de volgende documenten indienen:

 • ALBA-aanvraagformulier, inclusief een recente foto in jpeg-indeling (of twee foto's in gedrukte vorm)
 • Twee aanbevelingsbrieven
 • Officiële transcripten evenals gewaarmerkte kopieën van diploma's van elke behaalde undergraduate, graduate of professionele graad. Aanvragers, die niet binnen een redelijke termijn een officieel transcript kunnen verkrijgen, kunnen een fotokopie van niet-officiële transcripties als een tijdelijk vervangingsmiddel sturen om het evaluatieproces te versnellen
 • Bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal. Kandidaten moeten de bekwaamheid bezitten of de TOEFL (100 minimumscore-ALBA-code 0942) of de IELTS (minimumscore van 7.0) nemen, tenzij hun bachelordiploma is uitgereikt door een Engelstalige academische instelling
 • Drie Essays
 • Een minimale GMAT-score van 550 wordt verwacht
 • Ontvangst van de aanbetaling van [60] van de niet-terugbetaalbare aanbetaling

Aanvragen met een of meer ontbrekende documenten worden niet verwerkt totdat deze documenten zijn ontvangen. Toelating tot het programma wordt besloten door de toelatingscommissie op basis van de kwalificaties en de persoonlijkheid en betrokkenheid van de aanvrager.

Collegegeld voor het lopende boekingsjaar: € 12.500 in termijnen. Speciale beurzen tot 40% op collegegeld en een vast tarief van 400 € / maand (in een gemeubileerd appartement - alle rekeningen inbegrepen) voor accommodatie voor internationale studenten.

Deadline voor de volgende toelatingsronde: eind mei

ALBA accepteert het hele jaar door aanvragen

Beurzen

Beurzen zijn beschikbaar voor internationale studenten. Als u wilt weten of u in aanmerking komt, vul dan deze formulierwebsite in.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organiza ... Lees meer

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organizations, currently numbering more than 90 members. Lees Minder