MSc in Service Management, toerisme

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

De masteropleiding Service Management is een unieke kans voor diegenen die op zoek zijn naar een managementprogramma op een gevorderd niveau met een sterke link naar onderzoek. Het programma combineert een grondige vakkennis van de dienstensectoren met een goed begrip van de specifieke organisatorische en managementbehoeften van serviceactiviteiten. Wanneer je je aanmeldt voor de masteropleiding Servicemanagement, kies je een van de vijf verschillende specialisaties: Cultuur- en Creativiteitsmanagement, Retail, Supply Chain Management, Duurzaam Servicemanagement of Toerisme. We hebben een mix van studenten van over de hele wereld.

Kenmerken van het programma:

De toeristenindustrie maakt grote veranderingen en uitdagingen door. Toegewijde mensen die serviceactiviteiten kunnen ontwikkelen, leiden en transformeren zijn meer dan ooit nodig. De specialisatie in toerisme is gericht op mensen met loopbaanambities in de toeristische sector met de hele wereld als hun werkterrein. Toerisme wordt bestudeerd vanuit een multidisciplinair perspectief, waarbij elementen van management, marketing, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen worden gecombineerd. Je krijgt een diepere kennis van bestemmingsontwikkeling en marketing, waardecreatie en innovatie binnen het toerisme en projectmanagement.

Programmastructuur

Semester 1:

  • Inleiding tot servicemanagement (7,5 studiepunten)
  • Inleiding tot toerisme (7,5 studiepunten)
  • Beheer van serviceorganisaties (7,5 studiepunten)
  • Theorie van de sociale wetenschappen (7,5 studiepunten)

Semester 2:

  • Methods in Social Sciences (15 studiepunten)
  • Destination Development and Marketing (15 studiepunten)

Semester 3:

  • Keuzevakken (15 studiepunten)
  • Waardecreatie en innovatie in toerisme (15 studiepunten)

Semester 4:

  • Masterproef (30 studiepunten)

Carriere vooruitzichten

Na het afstuderen kunt u de serviceactiviteiten in de toeristische sector zelfstandig en strategisch ontwikkelen en beheren. Afgestudeerden kunnen werken als managers, analisten, consultants of onderzoekers in de evenementen-, toerisme-, reis-, transport- en hotelsector.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school