MSc in Service Engineering en Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Het masterprogramma "Service Engineering and Management" beantwoordt aan de huidige wereldwijde vraag naar diensteninnovatie. De schaal en complexiteit van wereldwijd verspreide servicesystemen groeit snel en het belang van het efficiënt, effectief en op een duurzame manier inzetten van resources neemt toe, aangezien serviceactiviteiten een steeds groter deel worden van waardecreatie in moderne economieën. Proportioneel betalen we meer voor ervaring, advies, informatie, garanties, gebruik van infrastructuren en leasing, en minder voor het telen, bouwen en bezitten van fysieke goederen.

Professionele competenties

De hoofddoelstelling van het 2-jarige interdisciplinaire masterprogramma "Service Engineering and Management", afgeleid van deze analyse van de vraag naar multi-facet-diensteninnovatie, is om de volgende basiscomponenten te bieden in de opleiding van serviceprofessionals, duidelijk gevraagd door de economie van de 21e eeuw:

 • Nieuwe technologieën (dwz het vermogen om innovatieve technologieën en processen te ontwerpen, te begrijpen en te evalueren)
 • Nieuwe interactiemodi of -diensten (dwz inzicht krijgen in gebruikers- en consumentenbehoeften en kunnen voldoen aan vereisten en kwaliteitsverwachtingen)
 • Nieuwe bedrijfsmodellen (dwz leiderschap en managementcapaciteit om te voldoen aan de belangen van belanghebbenden en de vraag naar flexibele organisatie, effectiviteit en verantwoordelijkheid)

Algemene competenties van SEM-afgestudeerden komen dus voort uit studie en benaderingen om middelen van servicesystemen te integreren:

 1. Bedrijven en organisaties als een hulpbron (operations management, marketing, industriële marketing, human resource management, communicatie management, strategie, innovatie, financiële engineering, value engineering)
 2. Technologie als hulpmiddel (systeemontwerp, engineering, softwarestatistieken, softwareontwikkeling, product- en softwarearchitectuur, ontwerp)
 3. Mensen als hulpmiddel (psychologie, economie, sociologie, gedragswetenschappen, kunst, design, innovatie, intellectuele eigendom)
 4. Informatie als hulpbron (ICT, simulaties)

Specifieke competenties

Specifieke competenties zijn afgeleid van de algemene hierboven omschreven. Het nieuwe Master-programma in Service Engineering and Management (SEM) is nog steeds een programma om professionele ingenieurs op te leiden, dat wil zeggen dat afgestudeerden bereid zijn om complexe technische systemen met toegevoegde waarde te bedenken, ontwerpen, implementeren en bedienen (CDIO). SEM legt sterk de nadruk op:

 1. Inzicht in de innovatieve technologieën die nu nodig zijn voor dienstverlening.
 2. Inzicht in de functionele en de ervaringseisen van mensen die services gebruiken.
 3. Beheer van het CDIO-lifecycle-proces van de service en de waarde ervan begrijpen.

Specifieke competenties worden geboden door drie complementaire hands-on trainingsmodules: ICT (informatie- en communicatietechnologieën), PSO (psychologie en sociologie) en OMM (Operations, Management en Marketing); als een integrerende kracht omvatten de specifieke scope en gerelateerde competenties bijdragen van die kaart in de vier fundamentele resourcecategorieën (1) - (4) zoals weergegeven in Tabel 1.

Het presenteren van een geïntegreerde theorie van serviceactiviteiten en servicesystemen, evenals door de praktijk gestuurde tools, methoden en datasets zullen de specifieke competenties bieden. Sommige van deze hulpmiddelen worden gebruikt voor het modelleren van overheidsinstanties en publieke sectoren en bedrijven. Andere gepresenteerde tools en methoden werden ontwikkeld voor modelleerindustrieën als een systeem van bedrijfscomponenten met bijbehorende key performance indicators (KPI's). Ten slotte zijn specifieke competenties afkomstig van de ontwikkeling van servicegeoriënteerde architecturen (SOA) voor het beschrijven van informatietechnologie "diensten" die werk en zakelijke praktijken ondersteunen.
De tewerkstellingsmogelijkheden voor SEM Master-afgestudeerden zijn:
 • Service management
 • Bedrijfsecosysteemanalyse en -modellering
 • CDIO van complexe technische systemen met toegevoegde waarde
 • Intern en extern advies voor bedrijfsbeheer
 • Strategische bedrijfsontwikkeling voor bedrijfsstructuren, toeleveringsketens en diensten
 • Enterprise modellering en integratie
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

We are the oldest and most prestigious technical university in Romania. The Polytechnic University of Bucharest comprises 15 faculties, 95 bachelor programs, 183 masters programs and 14 scientific fie ... Lees meer

We are the oldest and most prestigious technical university in Romania. The Polytechnic University of Bucharest comprises 15 faculties, 95 bachelor programs, 183 masters programs and 14 scientific fields of doctorate. Lees Minder