MSc in Rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De trend van toenemende rampen en daarmee samenhangende verliezen is een echte wereldwijde uitdaging. Het veranderende wereldwijde risicolandschap als gevolg van processen zoals klimaatverandering, verstedelijking en de toenemende complexiteit van de moderne samenleving vormt grote uitdagingen voor duurzame ontwikkeling en moet worden aangepakt met een interdisciplinaire aanpak. Een groeiend aantal regeringen en internationale organisaties erkennen de noodzaak om hun inspanningen op het gebied van rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering op te voeren om zich succesvol aan veranderende omgevingen aan te passen en veilige en duurzame samenlevingen te ontwikkelen.

Het masterprogramma rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering wordt ondersteund door belangrijke nationale en internationale instellingen, zoals VN-agentschappen, de Rode Kruis / Rode Halve Maan-beweging, NGO's en nationale autoriteiten.

Het programma draagt ​​bij aan het voldoen aan de behoefte aan gekwalificeerde professionals die:

  • bijdragen aan veerkrachtige en duurzame samenlevingen door het gebruik van interdisciplinaire concepten, methoden en hulpmiddelen bij rampenrisicobeheer en aanpassing aan de klimaatverandering
  • vaardigheden toepassen bij risicobeoordeling, capaciteitsbeoordeling, paraatheids- en noodplanning en op risico gebaseerde ruimtelijke ordening
  • werken met capaciteitsontwikkeling en projectmanagement voor rampenrisicobeheer en aanpassing aan klimaatverandering bij lokale, nationale en internationale organisaties of agentschappen
  • gebruik maken van en bijdragen aan onderzoek op dit gebied

Het programma biedt een mix van praktisch en theoretisch leren met een sterke focus op groepswerk en interactie tussen studenten en docenten, evenals met belangrijke actoren binnen dit vakgebied. Voorbeelden van deze laatste zijn de betrokkenheid van experts van nationale en internationale organisaties bij sommige van de cursussen en de mogelijkheid om een keuzevak op basis van stage te volgen.

Het programma heeft connecties met potentiële gastheren voor stagiaires en studenten die onderzoek doen voor hun masterproef binnen het VN-systeem, de Rode Kruis / Rode Halve Maan-beweging en overheidsinstanties op verschillende bestuursniveaus in verschillende delen van de wereld.

Onze studenten komen uit zeer diverse achtergronden zoals engineering science, sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, natuurwetenschappen en milieuwetenschappen. Zelfs als eerdere werkervaring geen vereiste is om deel te nemen aan het programma, hebben de meeste van onze studenten professionele of vrijwilligerservaring.

Carriere vooruitzichten

Studenten die afstuderen aan de masteropleiding Ramprisicobeheer en adaptatie aan klimaatverandering zullen aantrekkelijk zijn voor een carrière bij actoren die bijdragen aan een veerkrachtiger en duurzamere samenleving, variërend van lokale en nationale autoriteiten tot internationale actoren en particuliere adviesbureaus. Het programma biedt kwalificaties voor zowel professionele activiteiten in de samenleving als voor onderzoek op PhD-niveau.

Het netwerk van organisaties die het programma ondersteunen, hebben in hun ondersteuningsbrieven voor het programma de nadruk gelegd op de behoefte aan professionals met kwalificaties in bijvoorbeeld veerkracht, risicobeoordeling en -beheer, paraatheid / rampenplanning en capaciteitsontwikkeling, onderwerpen die centraal staan in het programma

Lees meer over dit programma op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TAKAK

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school