MSc in Physics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met internationaal bekroonde en erkende onderzoeksgroepen in de voorhoede van de natuurkunde, heeft SDU een van de meest veelzijdige en dynamische academische omgevingen om u een gespecialiseerde opleiding te bieden op het gebied van computationele fysica, deeltjesfysica en kosmologie, kwantumoptica en zachte materie en statistiek. Fysica.


Fox / Pexels

Programmastructuur

Het eerste semester bestaat uit vier verplichte opleidingsonderdelen:

  • FY803: Kwantumfysica (10 sp.)
  • FY817: Inleiding tot astrofysica en kosmologie (5 sp.)
  • FY828: geavanceerde statistische fysica (10 sp.)
  • FY829: Onderzoeksactiviteiten in experimentele fysica (5 sp.)

Tijdens het tweede semester kun je vrij kiezen uit alle cursussen op master- en PhD-niveau die worden aangeboden door de faculteit Wetenschappen, over alle vakgebieden heen, zolang je aan alle academische vereisten voldoet. De meeste cursussen hebben een weging van 10 ECTS. Met goedkeuring van de Studiecommissie kun je ook vakken van andere faculteiten volgen als deze relevant zijn voor het academische profiel van de opleiding Natuurkunde.

Tijdens het tweede jaar voltooi je je eigen individuele, op onderzoek gebaseerde masterproefproject, dat een weging heeft van 60 ECTS.

De cursussen in het programma worden volledig in het Engels gegeven.

specialisaties

Door de opzet van de masteropleiding Natuurkunde kun je kiezen voor een algemeen profiel of je specialiseren in een van de volgende vakgebieden:

  • Computational Physics
  • Deeltjesfysica en kosmologie
  • Quantum Optics
  • Zachte materie en statistische fysica

De specialisaties moeten worden beschouwd als suggesties om u een beter overzicht te geven van de keuzevakken die wij aanbieden, maar u hoeft niet vast te houden aan vakken van slechts één specialisatie.

Masterproefproject

Het masterproefproject over het natuurkundeprogramma is een individueel onderzoeksproject van 60 ECTS.

U kunt deelnemen aan een bestaand op onderzoek gebaseerd project ontwikkeld door uw supervisor, uw eigen project ontwikkelen op basis van uw interesses of werken aan een real-life project in samenwerking met een bedrijf.

Tijdens het hele project wordt u begeleid door een professor die deskundig is op het gebied van uw project. De meeste van onze thesisstudenten komen wekelijks samen met hun begeleiders om de gestelde vragen en de voortgang van hun projecten te bespreken.

Carrière perspectieven

Industrie

De meeste industriële fysici werken in IT, telecommunicatie en aanverwante industrieën. Een diploma natuurkunde kan echter ook leiden tot een loopbaan in de financiële wereld, de energiesector en verschillende adviesbureaus.

Regering

Overheidsinstanties huren natuurkundigen in om onderzoek te doen, te werken in regelgevende aangelegenheden en openbaar beleid, of bijna elk ander gebied dat werknemers met een wetenschappelijke opleiding vereist.

Deense overheidsinstanties zijn verspreid over het hele land, hoewel de hoogste concentratie zich in de regio Kopenhagen bevindt.

Gezondheidszorg

Hoewel ze niet in staat zijn om te adviseren over medische behandelingen, worden fysici vaak tewerkgesteld op gebieden als radiologie, stralingsoncologie en nucleaire geneeskunde om nieuwe medische technologieën en apparatuur te ontwerpen, testen en goedkeuren.

Als je als fysicus een carrière in de gezondheidszorg nastreeft, werk je als onderdeel van een team dat bestaat uit collega-fysici, biomedische ingenieurs, clinici en pathologen.

Onderzoek

Onderzoek kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. U kunt bijvoorbeeld op een universiteit werken en onderzoek combineren met onderwijs; of in een onderzoekscentrum in de publieke sector, om ervoor te zorgen dat de nationale bepalingen gelijke tred houden met nieuwe ontdekkingen.

Typisch, een carrière in academisch onderzoek vereist een Ph.D. mate.

Ondernemerscarrière

Sommige natuurkundigen kiezen ervoor om hun eigen bedrijf te starten. Ondernemer zijn vereist inzicht in de zakelijke kant van de wetenschap en een volledig nieuwe taal leren van bedrijfsplannen, marketing, reclame, concurrentie-informatie, marktanalyse, cashflow, belastingen, toepasselijke regelgeving, bescherming van intellectueel eigendom, financiering en nog veel meer.

Als je gedijt op uitdaging en zelfredzaamheid, is dit misschien het carrièrepad voor jou.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder