MSc in Physics, Particle Physics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Wat zijn de fundamentele bestanddelen van materie en welke krachten werken erop? Deeltjesfysica is het onderwerp dat de fundamentele principes behandelt die onze wereld beheersen: krachten en bestanddelen. Dit begrip wordt wiskundig geformuleerd als theorieën (voorheen natuurwetten genoemd). Het onderwerp evolueert door experimentele verkenningen en ontwikkeling van theorieën en modellen. Tegenwoordig wordt ons begrip beschreven door de standaardmodeltheorie, die een uitzonderlijke voorspellende kracht heeft, maar onvolledig is. We onderzoeken de voorspellingen van het standaardmodel en zoeken een vollediger begrip, dwz verder dan het standaardmodel. In de praktijk voeren we het onderzoek uit in wereldwijde experimentele samenwerkingen. Tegenwoordig worden deze experimenten voornamelijk gedaan bij de LHC-collider op CERN.

Op de afdeling Physics van Lund University van Lund University is de afdeling Particle Physics betrokken bij twee grote experimenten bij de LHC: ATLAS en ALICE. Het ATLAS-experiment is gewijd aan het zoeken naar fysica boven het standaardmodel, terwijl het ALICE-experiment is ontworpen om naar een nieuwe toestand van materie te kijken, het zogenaamde quark-gluon-plasma. Als masterstudent in de deeltjesfysica krijgt u de gelegenheid om de voortgang van die experimenten te volgen en actief deel te nemen aan het bekijken van de gegevens zoals deze door de experimenten zijn vastgelegd. De studenten moeten bereid zijn om buitenlandse onderzoekscentra zoals CERN voor kortere periodes te bezoeken.

Programmastructuur

Zie voor informatie over verplichte en keuzevakken de programmawebsite: www.fysik.lu.se/english/education/ start-study / master-program.

Carriere vooruitzichten

De opleiding is ideaal als start van een academische carrière in de deeltjesfysica, maar opent ook deuren naar andere carrières. Tijdens het programma doe je vaardigheden op in natuurkunde en wiskunde, evenals computers, informatietechnologie, e-Science en andere geavanceerde technologieën die in de experimenten worden gebruikt. Naast het voorbereiden van de studenten op PhD-studies in het veld, biedt het programma ook een geschikte start voor een toekomstige carrière bij een van de internationale laboratoria. Omdat de experimenten worden uitgevoerd in grote internationale samenwerkingen, is het programma ook bedoeld voor degenen die een toekomst plannen om in een internationale omgeving te werken.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school