MSc in Physics, General

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Wat als het bevredigen van uw nieuwsgierigheid uw baan zou kunnen worden? Bij de afdeling Natuurkunde in Lund kun je nieuwsgierig en creatief zijn en tegelijkertijd een strategische keuze maken voor je carrière. Natuurkundigen in Lund bestuderen onderwerpen als de kleinste onderdelen van materie, de interface tussen levende cellen en elektronica, hoe ze een schonere omgeving kunnen creëren en hoe ze kanker kunnen genezen. Tegelijkertijd bevredigen ze hun nieuwsgierigheid. Als masterstudent word je onderdeel van een levendige onderzoeksgemeenschap die zich bezighoudt met experimenten bij grote internationale onderzoeksfaciliteiten en in ultramoderne laboratoria ter plaatse. Er worden ook geavanceerde theoretische studies uitgevoerd.

Je begint je studie door een aantal vakken te volgen, een aantal verplichte en een aantal keuzevakken. Het programma wordt afgesloten met een masterproject, waarvoor je een volledig jaar in een onderzoeksgroep of buiten de universiteit doorbrengt - er zijn veel spannende mogelijkheden binnen de hightech-industrie in de regio Lund.

Programmastructuur

Zie voor informatie over verplichte en keuzevakken www.fysik.lu.se/english/education/start-studying/masters-programme.

Carriere vooruitzichten

Twee internationale onderzoeksfaciliteiten - MAX IV, een synchrotron stralingslaboratorium en ESS, de European Spallation Source - maken van Lund een centrum voor onder meer materiaalkunde en trekken nieuwe ondernemers en onderzoeksgroepen aan. De twee faciliteiten vormen een aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden voor jou als afgestudeerde van deze masteropleiding. Gebieden waar afgestudeerden werk vinden zijn onder meer informatie- en communicatietechnologie, fabricage, ruimteverkenning, biowetenschappen, geneeskunde, farmacie, energieproductie, het milieu, elektronica en materiaalkunde. MAX IV is in juni 2016 in gebruik genomen. ESS is momenteel in aanbouw, met een geplande start van de activiteiten in 2023.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school