MSc in Petroleum Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De MSc in Petroleum Engineering aan de Heriot-Watt University is een programma van lezingen en projectwerk dat een breed scala aan fundamenteel aardolietechnieken omvat die relevant zijn voor de moderne petroleumindustrie.

Het programma stelt studenten in staat om specifieke cursussen te studeren, alsook om een ​​veldontwikkelingsproject (met andere studenten) en een individueel onderzoeksproject uit te voeren. Projectwerk biedt een mogelijkheid voor ideeën en methoden die door lezingen en tutorials worden geassimileerd om te worden toegepast op echte veldevaluatie- en ontwikkelingsontwerpproblemen. De cursussen worden toegepast in de natuur en zijn zo ontworpen dat een afgestudeerde technisch goed is voorbereid op, en een goede kennis heeft van, de sector waarin ze zullen worden geworven.

Het programma heeft de belangrijkste doelstellingen: het aanbieden van hoogwaardig leer- en onderwijsaanbod, samen met een reeks overdraagbare vaardigheden, onderzoeksbewustzijn en verbeterde inzetbaarheid.

Januari nieuwkomers

Studenten die de MSc Petroleum Engineering in januari starten, moeten opmerken dat de deeltijdoptie loopt over 4 semesters (24 maanden) projecten (mei tot augustus, 4 maanden) (totale duur van 32 maanden).

Cursusinhoud

Semester 1

  • Petroleum Geoscience
  • Reservoir Engineering
  • Formatie Evaluatie
  • Boortechniek

Petroleum Geoscience
Betreft de oorsprong, structuur en interne geometrie van reservoirs en de vorming, migratie en insluiting van koolwaterstoffen. Geologische modellen vormen de basis voor reserveschatting en ontwikkelingsplanning.

Reservoir engineering
Betreft de fysica, chemie en stroming van aardolievloeistoffen in een reservoir. Een reeks analytische technieken worden gebruikt om de vloeistofstroom te modelleren en om te voorspellen hoe het reservoir zich zou kunnen gedragen onder verschillende ontwikkelingsscenario's, een belangrijk doel is het maximaliseren van de teruggewonnen energie.

Formatie-evaluatie
Betreft de meting en interpretatie van gesteente-eigenschappen, zoals porositeit en soortelijke weerstand, door middel van boorputinstrumenten.

Boortechniek
Betrekt een reeks technische disciplines bij het ontwerp en de veilige constructie van exploratie- en ontwikkelingsputten. Deze putten zijn nodig om informatie te verzamelen of om olie- en gasreservoirs af te tappen.

Semester 2

  • Goed testanalyse
  • Productie Technologie
  • Petroleum Economics
  • Reservoir-simulatie

Productie Technologie
Betreft de productiviteit van olie- en gasbronnen. Het omvat het ontwerp, de installatie en de werking van down-hole en oppervlaktesystemen, om het beheerste herstel van ruwe olie en gas van pijpleidingskwaliteit te optimaliseren. Veiligheid en het vermogen om te reageren op veranderende situaties zijn belangrijke overwegingen.

Petroleum Economie
Betreft inzicht in de financiële implicaties van technische beslissingen, die normaal gesproken in een onzekere omgeving worden genomen.

Reservoirsimulatie
Betreft de constructie van gedetailleerde, wiskundige modellen van reservoirs, als een middel om hun gedrag en prestaties te voorspellen.

Semester 3

  • Group Design Project
  • Individueel project

Group Design Project
Groepen van ongeveer 10 studenten worden voorzien van echte gegevens uit een veld, vergelijkbaar met die welke beschikbaar zouden zijn voor een operator voorafgaand aan een ontwikkelingsbeslissing. Analyse van deze gegevens resulteert in een beoordeling van het reservoir en leidt tot het ontwerp van een geschikt productiesysteem. Door deze oefening krijgen studenten waardevol inzicht in het gebruik van imperfecte en onvolledige gegevens, de integratie van de verschillende aangeleerde componenten van de cursus en problemen met groepsinteractie. Het is ook een gelegenheid om verschillende overdraagbare vaardigheden aan te leren, zoals teamwerk, presentatie en onderhandeling. Tijdens het project hebben studenten toegang tot de allernieuwste computertechnologie en industriestandaard software. Beoordeling vindt plaats door middel van een schriftelijk rapport en een groepspresentatie.

Individueel project
Studenten moeten een gedetailleerd onderzoek uitvoeren naar een of ander onderwerp dat verband houdt met aardolie of -wetenschappen. Projecten worden zowel door het Instituut als door de industrie aangeboden en omvatten gewoonlijk een ruime keuze aan experimenteel onderzoek, computermodellering en echte olieveldproblemen. Beoordeling vindt plaats door middel van zowel scriptie als mondelinge presentatie.

Carrière

Onze programma's worden wereldwijd erkend door wereldwijd afgestudeerde bedrijven en veel van onze afgestudeerden werken op het hoogste technische en managementniveau in internationale olie- en gasbedrijven.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie was tijdens het voorgaande onderwijs, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad